2020-05-09

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΣΕΙ AΠΟ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ




".....Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η πανδημία; Ο Μπιλ Γκέιτς έχει μιλήσει για κάτι τέτοιο το 2015: Σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μια παγκόσμια καταστροφή δεν έχει με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αλλά με ένα ιό. Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα σε μέσα πυρηνικής αποτροπής και ελάχιστα σε ένα σύστημα που μπορεί να εμποδίσει μια επιδημία. Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία»......"

".....Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος είχε προειδοποιήσει για τη φετινή πανδημία, μετά το ξέσπασμα δύο προηγούμενων επιδημιών κορονοϊών: του SARS το 2003 και του MERS το 2012. Κανείς όμως δεν τον άκουσε. Γνωστοί επιδημιολόγοι κατηγορούν το σύστημα που είναι προσανατολισμένο στις εμπορικές ευκαιρίες και το κέρδος παρά στις ανάγκες της δημόσιας υγείας: «Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να έχουν προετοιμαστεί. Όλες οι χώρες τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούνταν με το να προετοιμάζονται για σενάρια επιδημίας. Αλλά ακόμη προσπαθούν να βρουν τι πρέπει να κάνουν» αναφέρει ο Στούαρτ Μπλούμε, Καθηγητής Τεχνολογίας και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ....."



ΠΗΓΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ:
https://gr.euronews.com/2020/04/07/covid-19-farmakeftikes-etairies-kai-epistimones-se-anazitisi-emvoliou