2011-12-19

ΠΟΙΟΣ "ΑΞΟΝΑΣ", ΠΟΙΑ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ "ΡΑΪΧ"; ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΣΜΟΥ ~ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΗΤΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ"


Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΗ


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 30/11/2011 ΜΕ Jose Manuel BARROSO ΚΑΙ Herman Van Rompuy

"Ο ΗΓΕΤΗΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΚΑΣ 33 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ( 'Ηγέτης σύμφωνα με την στοά του) - Ο Αδ. Βασίλειος Πάτκας είναι ο Κραταιότατος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης, Μέγας Διδάσκαλος, ιδρυτής του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «ΔΕΛΦΟΙ» και ιδρυτής της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος.



ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΑΣ. ΠΑΤΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
 



ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ "ΔΕΛΦΟΙ"
 



"ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΤΚΑ"
 





"ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΤΚΑ"

Jose Manuel Barroso

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής

Βρυξέλλες 26 Οκτωβρίου 2011

BARROSO(2011)ARES/1143425

Κύριο Βασίλειο Πάτκα

Πρόεδρο του Συμβουλίου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “Δελφοί”

Επιδάμνου 49

11254 Αθήνα

Ελλάδα

"Κύριε Πρόεδρε,



Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρώπη γνώρισε βαθιές μεταλλάξεις που είχαν σημαντικές επιπτώσεις ακόμα και έξω από τα σύνορά μας, δημιουργώντας θετικές επιδράσεις στις γειτονικές μας χώρες αλλά ακόμα και σε άλλες ηπείρους. Ενα κύμα εκδημοκράτησης απλώθηκε σε όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90, κύμα που θύμισε σε πολλούς από εμάς τις μεταλλάξεις που γνωρίσαμε στην Νοτιο-Δυτική Ευρώπη στα μέσα της δεκαετίας του 70.

Εδώ και κάποιους μήνες, είμαστε μάρτυρες μίας σειράς εξαιρετικών γεγονότων που τώρα εξελίσσονται κοντά μας, δίνοντάς μας το ίδιο μίγμα ελπίδας αλλά και δοκιμασίας.

Από πλευράς μας αισθανόμαστε την ίδια ανάγκη να απαντήσουμε οι μεν στους δε, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Με αυτή την οπτική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπατος Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας παρουσίασαν φέτος τον Μάρτιο μία ανακοίνωση με τίτλο « Συνεταιρισμός για τη δημοκρατία και την από κοινού ευημερία », η οποία στη συνέχεια εξετάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το νόημα αυτό είναι και η καρδιά του Ευρωπαϊκού σχεδίου, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρξε η ορθή απάντηση στις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, τόσο στην Νοτιο-Δυτική Ευρώπη όσο και αργότερα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης : ένας συνεταιρισμός για την κοινή ευημερία, «ελπιδοφόρο μήνυμα, μία ευκαιρία για να χτίσουμε ένα μέλλον βασισμένο στη Δημοκρατία, στην πολυμορφικότητα, στο Κράτος Δικαίου, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη» όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης το είχε δικαίως αναδείξει στα συμπεράσματά του τον Μάρτιο του 2011.

Αυτή είναι η αποστολή μας και η φιλοδοξία μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η αποστολή μένει να υλοποιηθεί, όχι μόνο στα γειτονικά μας κράτη αλλά επίσης και στα ίδια τα δικά μας.

Δεν είναι ώρα εφησυχασμού λόγω μίας υποτιθέμενης ηθικής ή πνευματικής ανωτερότητας, αλλά επαγρύπνισης και επιτάχυνσης της συνένωσης των δυνάμεών μας με αυτές όλων των εταίρων μας που μοιράζονται την ίδια θέληση υπεράσπισης και προόθησης κοινών αξιών.

Χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αναληφθούν χωρίς την ενεργή συμμετοχή των φιλανθρωπικών και μη θρησκευτικών οργανώσεων. Αυτή είναι και η ουσία του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές τις κοινότητες, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία της Λισαβώνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μη θρησκευτικές Οργανώσεις μοιράζονται την ίδια βασική ανησυχία : την αποφασιστικότητα να προστατευθούν και να αναπτυχθούν οι οικουμενικές αξίες που συνθέτουν τα απαραβίαστα και απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως η ελευθερία, η ισότητα και το Κράτος Δικαίου, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της εν λόγω συμφωνίας.

Αυτά είναι που ήθελα να θέσω υπόψην σας, διότι επιθυμώ να συνεχίσω το διάλογο που είχαμε ξεκινήσει από την πρώτη μου εκλογή και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε σε μία συνάντηση γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα : «Συνεταιρισμός για τη δημοκρατία και την από κοινού ευημερία : με τη κοινή θέληση να προωθήσουμε τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Γι’αυτό το γεγονός θα συγκεντρωθούν όλοι οι υψηλοί αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών μη θρησκευτικών οργανώσεων μαζί με τους ανώτατους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης : τους κκ. Jerzy Buzek, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και Herman Van Rompuy, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δέχτηκαν να προεδρεύσουν της συνάντησης μαζί μου.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις 30 Νοεμβρίου 2011, από τις 11:30 μέχρι τις 14:30, και θα ακολουθήσει γεύμα. Μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας σας (με email προς bepa-conferences@ec.europa.eu), θα σας αποσταλεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις απαραίτητες πρακτικές λεπτομέρειες.

Υπογραφή

Jose Manuel BARROSO"


http://tekton33.blogspot.com/