Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

DOGONS MALI NOMMOS & ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.

Dogons, Mali

Har skrevet og hintet en del mot mystiske Dogon-folket i Mali, Folket som i sin tid emigrerte til mer sentral afrikanske områder fra Nord Afrika (mer presist Libya og Egypt skal vi følge deres egne ord og ikke hva den "hvite mann" sier). Er viktig å skille mellom Dogons og Dagons. Sistnevnte Dagon er en sjefsgud, en såkalt fiskegud fra den føniske kulturen. Dagon var faren til Baal og en av fire sønner av Anu. Sies at denne religionen tok veien fra Kreta til Palestina i sin tid. Men som sagt, denne Dagon er ikke det samme som Dogons, eller kan det være det? Mener, de Malisiske Dogon-folket hyller også sine fiskeguder. Merk, fra Sirius. (og må legge til her, tar man det hebraiske ordet for "romvesen" og leser det baklengs så blir det "Dogan" det også. Men over til Dogans og Mali. Lite er kjent, husk at historien her har aldri blitt skrevet ned, "der i gården" var det sjamanene som holdt liv i historietimene. Antropologiske undersøkelser gjort av franskmenn på 1930-tallet og i nyere tid av for eksempel engelskmannen Robert Temple har vært med og "øke forståelsen" av det mer sofistikerte og komplekse struktursamfunnet til Dogon-folket i Bandiagara, Mali. Som nevnt, hadde emigrert fra Libya til Timbuktu, Niger og Saharas ytterkant. Dogons fikk sine "5 minuttere" i rampelyset på 80 og 90-tallet da boklanseringen til Robert Temple  "Sirius Mystery" (basert på Marcel Griaule sine memoarer) gjorde "døren høy" med Sirius-hypotesen. Som UFO fans i ettertid har trykket til hjerte som “hard evidence“, og som kritikere igjen har debunket med mang enn Carl Sagan referanse. Antropologen Marcel Griaule lanserte i 1947 artikkelen “Det Sudanske Sirius Systemet”. Og han kunne vel ikke timet det bedre med tanke på det som gikk ned i Roswell, New Mexico samtidig. Det i seg selv burde kanskje være en tankevekker, var det tilrettelagt UFO-propaganda vi var vitne til? Både her i Mali og i New Mexico? Vær litt obs på overnevnte forfatter Robert Temple også.

Det som er så facinerendes med Dogon-folket er at de virker ha en hindsides intelligens når det kommer til kunnskap over stjernehimmelen. Ikke bare kunne Dogons flekse med data som gikk på stjernekonstellasjoner som enda ikke hadde blitt oppdaget! De hadde også innsikt i planeters vekt og form. Og her snakker vi nå om Sirius konstellasjonen. For da vestlige folk spurte dem, "hvor fikk dere den informasjonen fra?", så ble svaret: fiskefolket (Nommos) fra Sirius. Hva skal man tro? Var ikke bare Sirius dette "primitive" folkeslaget hadde informasjon om, gjaldt Saturn (selvfølgelig) og Jupiter også. Dogons viste også at Melkeveien var eneste spinnende galakse forruten Andromeda. Snakker om en informasjon som hadde blitt gitt dem rundt 3000 år før kristus. En kunnskap som også var kjent i Sudan, merk det. Og når var det vi i det morderne samfunnet fant ut at denne informasjonen stemte? Jo, var ikke før i 1995 at de franske astronomene Benest og Duvent oppdaget en rød liten dvergstjerne som ble regnet som Sirius C, en stjerne Dogons hadde visst om i flere 1000 år. En stjerne de kalte Emme Ya. “Sun of Woman”.

La oss se litt nærmere på hva egentlig som forgudes her. Dogon folket tilber Po Tolo, og det er den planeten vi i dag kaller for Sirius B. Tolo betyr stjerne mens Po betyr "det minste frø" (digitara). Nevner dette for akkurat denne biten har sine verdige paralleller til Hopi myteologien faktisk, Hopiene i sin tid som valgte det "minste frøet" da demiguden Massaw ba dem velge slik at det kunne bli bestemt hvilket territoriet de skulle bo på (som ble Turtle Island). Uanstt, Po Tolo er for Dogons den aller viktigste stjernen i galaksen. Dogons som mente at det var ikke bare den minste, men også en av de tyngste stjernene. Og grunnen til at den var så tung var at Po Tolo var laget av ingrediens kalt Sagala. De påsto også at Po Tolo var en hvit stjerne, og hvit er den. Liten er den også, så liten at den ikke kan oppfattes med det blotte øye fra jorden. Og interessant nok ja så inneholder Sirius B ifølge astronomer et materiale som veier flere tusenvis av tonn pr kubikkmeter. Og dette folkens er data man umulig kan vite med mindre man har noe skikkelig hi-tech utstyr (eller skal vi si) "hjelp fra oven"? Fiskegudene Nommos forklarte også Mali-folket at Sirius var mer eller mindre universets "sentralstasjon". At Sirius A og Sirius B roterte rundt hverandre (nærmest som et DNA-basepar).Nommos, gudene "Vannets overvåkere". Disse astralske lyseblå fiskefolket hadde i følge Dogons blitt skapt av guden Amma, en skapergud. Amma, som først hadde skapt et tvillingspar ut av språkets frekvens. (som bibelen sier i begynnelsen av  Johannes 1:14 "And the Word was made flesh"). Det første tvillingparet multipliserte seg opp i totalt 6 tvillingpar. Amma satt alene på tronen, så vi kan virkelig begynne diskutere om Akhenaten og det egyptiske 18 dynasti var først ut med monotesimen. Ser langt i fra slik ut, og Dogon eksemplet her er ikke det eneste for å si det slik. Uansett, Amma var månen, Amma var solen, (Amma var elementene, alt sammen. (Solomon/Sol-Mon/Sol-måne) Et annet interessant poeng her er om enne Amma kan ha noe med måneguden i Hawaii og gjøre, Annana? Hva med Nanna, den sumerianske måneguden? Anu? Nammu? Måneguden Diana? Kan være like mulig som at Isis kan være den samme personifiseringen som overnevnte Sirius C "Emme Ya" (Solens Kvinne). Det er faktisk mye som tyder på det. Og nei, tenker ikke kun lingvistiske likheter her. Hvor ligger et av de mest kjente sol-tempelene til Isis? Det ligger i Denerah, Egypt. (Denerah-Denevah-Denvah-Denver). Og aldri glem at Isis-templet her var laget slik at lyset fra Sirius kunne skinne inn og spre kreftene fra Sothis. Ikke glem heller at en av de påståtte 4 gravkammerne i den store pyramiden ved Giza også skal peke mot Sirius. (Orion, Draco og Ursa Major er de tre andre destinasjonene).


Historien til Dogonfolket forteller oss at det var de tidligste forfedrene som fikk æren av å nyte "nærkontakt av tredje grad" hva guddommelige råd og veiledning angikk. Derfor mottok de (som mange i vesten ville kalt det) den "hellige gral". Snakker rene "arken-historien" her, en lære, en bok, en kiste med måleenheter, geometriske kalkuleringer og diverse hjelpfulle verktøy på reisen gjennom "livets gang". Noen historier går også på at Nommo-Arken ble funnet festet til en kobbertråd ved Debo-elven (Lac Debo) og går ofte under navnet ‘"Sudian" eller "The Watering Place". En kiste som ligger ved Bendrologie Museum i  Burkina Faso skal visst i følge sagnet være av godt gammelt merke, men om det er den samme innfamøse kisten? Sjekk historien selv, se symbolikkene, kunst og diverse. Se om dere klarer koble det opp med andre interessante temaer. Dogon-folket er uten tvil et viktig "stoppested" for den større forståelsen. Akkurat som Olmecs-folket, visse stammer i Kashmir og Hopiene skal jeg trekke frem noen andre vesentlige. Og minner også om historien som mener at Kong Solomos berømte "ark" skulle blitt drasset nedover til Kenya og Etiopia-områdene av Menelik I. (Sønn av Solomon og dronning Sheba). Kan det ha noe sammenheng med Nommo-Arken?

Det er kanskje liten tvil om at det foregår noe stort i disse Mali-kantene når vi kan lese om at på 1600-tallet så strømmet det millioner på millioner av pilegrimer ned til Dogon-territoriet. Både filistinere, muslimer osv. Målet var det hellige fjellet Mount Hombori, som har også hadde den pessimistiske merkelappen "End Of The Word". Ligger i Mali ved Mopti-regionen. Mount Hombori er Malis høyeste fjell (1,153 meter over havet). Fjellet kan skryte på seg 2000 år gamle hulevirksomhet.

Vel det var et kjapt overblikk mot fiskefolket i Mali, kan lønne seg å legge noen av disse symbolene og navnene i bakhodet. Kommer garantert til å "røre innom" dogons og Mali ved andre anledninger. Dogene har faktisk mye synkront med mang en gammel sivilisasjon, og det på flere kontinenter, så les gjerne gjennom innlegget senere også. Neste "stammestopp" blir sannsynligvis i Kashmir traktene, dere vet, der det bestandig har vært krig og konflikt.. er som regel det mest interessante stedet "bevege" seg. På gjensyn.