"ΠΕΡΣΕΥΣ"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00010 ] [ 2011.02.18 00:00 ]
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ «ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ», ΤΗΝ ΤΡΙΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ «ΟΥΡΑΝΙΩΝ – ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΩΝ» ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΜΕ ΧΘΟΝΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΣΩ ΛΥΔΙΑΣ, ΦΡΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ Ή ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗΣ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», ΤΟΥ "ΝΕΜΡΩΔ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΤΑΜΜΟΥΖ" Ή "ΙΣΙΔΟΣ ΑΠΟΦΕΩΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙ".
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.
Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΖΑΓΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟ.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΩΡΟΑΣΤΡΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΔΑΦΙΚΩΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΚ, ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΝ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΑΛΔΑΙΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ, ΣΟΥΜΜΕΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.
A MAP OF COLCHIS IBERIA ALBANIA SARMATIA ASIATICA SARMATIA ΑΡΜΕΝΙΑ SCYTHIA
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΤΑΪΚΩΝ ΟΡΕΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΙΝΑΣ, ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ, ΡΩΣΣΙΑΣ, ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ. ΤΑ ΔΕ ΝΟΗΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΜΑΤΙΑΣ, ΑΧΑΝΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΝΑ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΜΙΓΗΣ.
ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΥΛΑ ΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΣΣΑΓΕΤΕΣ ΟΙ ΣΑΚΕΣ - ΣΑΚΑ, ΟΙ ΑΛΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΣΚΥΘΕΣ ΚΑΛΙΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΡΜΑΤΕΣ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΚΥΘΙΚΩΝ, ΙΡΑΝΙΚΩΝ [ΑΡΕΙΩΝ] ΚΛΑΔΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΡΜΑΤΕΣ «ΣΑΡΜΑΤ» - Οι Σαρμάτες δημιουργήθηκαν από επιμιξία Αμαζόνων και Σκυθών και ήταν νομαδικός λαός ικανότατος στα άλογα και στον πόλεμο (Ηρόδοτος Δ΄, 21) - ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥΣ Ή ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΜΟΑΙΜΟΥΣ ΣΑΥΡΟΜΑΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΘΩΝ. [ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΣΕΤΙΟΙ, ΤΑΤΑΡΟΙ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΚΟΖΑΚΟΙ, ΧΑΖΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΩ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ] ΑΛΛΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΚΥΘΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ, ΙΔΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΑΡΜΑΤΩΝ.
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΘΕΣ ΡΟΥΝΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΥΡΟΜΑΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΣΚΥΘΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΙΡΑΝ.
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΠΑΣ ΩΣ «ΣΚΥΘΕΣ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΣΚΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΩΣ «ΣΚΥΘΕΣ» ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΟΝΤΑΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΑΖΟΦ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΙΓΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ Ή SHARMASH ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΣΤΕΠΠΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ή ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΤΤΟΥΣΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.
ΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΧΕΤΑΙΟΥΣ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΤΑΥΤΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ. ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ, Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΥΓΙΑΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΙΣΚΥΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
ΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΗΣΑΝ ΜΕΙΞΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΩΝ ΣΚΥΘΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ ΕΤΕΟΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΩΝ ΩΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΓΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΑΛ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΔΙΟΣ Η ΤΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΟΜΟΙΩΣ ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΗ, ΧΑΝΑΑΝ- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΦΥΛΙΣΤΑΙΟΥΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΦΙΧΘΕΝΤΑ ΦΥΛΑ ΑΙΓΑΙΟΚΡΗΤΩΝ.
ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ 13ου αι Π.Χ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΩΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ «ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΘΡΑΚΟΦΡΥΓΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
ΟΙ ΧΕΤΑΙΟΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 600 Π.Χ. ΑΦΟΜΟΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΥΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.
ΦΥΛΑ ΧΕΤΑΙΩΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΧΕΒΡΩΝ (Γένεση 23:1-20) ΟΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΟΥΔ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΓΑΜΩΝ ΜΕ ΣΗΜΙΤΙΚΑ ΦΥΛΑ.
Ο ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΜΑΤΩΝ, «ΚΕΝΤΑΥΡΙΩΝ», ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΣΚΥΘΟΚΑΥΚΑΣΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΔΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΕΠΟΠΤΕΥΑΝ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΡΩΤΟΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΥΦΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΡΩΑΔΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΠΡΙΑΜΟΥ, ΤΗΝ ΦΡΥΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΒΑ.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΕΤΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΙΤΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΠΕΛΑΣΓΙΚΩΝ ΘΡΑΚΟΦΡΥΓΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΟ ΧΕΤΤΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΤΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ.
ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΥΘΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΤΟΥΡΑΝΟΓΕΝΟΥΣ ΚΑΥΚΑΣΙΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΑΓΔΙΣΤΙΣ - ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΑΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.
Η ΤΡΙΠΛΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΛΔΑΙΑΣ.
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΘΕΟΤΗΤΑ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ «ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ, ΗΤΟΙ ΘΕΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ - ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΒΑΚΧΙΔΩΝ (ΙΔΕ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΠΙΔΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΩΔΗ ΒΡΟΜΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΚΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ «ΚΟΙΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ» (ΟΠΩΣ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ) ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΥΔΙΑΣ - ΦΡΥΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΝΙΑΣ.
ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΡΟΜΙΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ (ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ) ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΓΥΦΤΑΘΙΓΓΑΝΙΚΕΣ ΒΑΚΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΣΑΜΑΝΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ».
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ (ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΑΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ «ΗΛΙΟ ΝΕΜΡΩΔ» ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ “ΧΑΖΑΡΙΑ” ΜΕΤΑΞΥ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ) ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΩΣ ΜΕΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙO (ΙΔΕ ΕΠΟΣ ΓΚΙΛΚΑΜΕΣ) ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΤΡΙΠΛΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΧΑΛΔΑΙΑ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΣΕ ΙΝΔΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΦΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ UBAID, «UBAID PERIOD» ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ / ΤΑΜΜΟΥΖ / ΒΑΑΛ BULL. (ΚΑΝΑ ΜΠΑΛ) ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
Ο ΝΕΜΡΩΔ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ «ΘΕΟΣ» ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΙΧΘΥΣ ΔΑΓΩΝ, ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ-ΙΧΘΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΙΧΘΥΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΟΦΙΟΓΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΛΕΠΙΑ.
Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ, ΗΤΟΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΝΟΗΤΟ ΗΛΙΟ" ή "ανατέλλων ήλιο" ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΡΟΜΙΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ (ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ) ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΓΥΦΤΑΘΙΓΓΑΝΙΚΕΣ ΒΑΚΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΣΑΜΑΝΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ».
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ (ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΑΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ «ΗΛΙΟ ΝΕΜΡΩΔ» ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ “ΧΑΖΑΡΙΑ” ΜΕΤΑΞΥ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ) ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΩΣ ΜΕΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙO (ΙΔΕ ΕΠΟΣ ΓΚΙΛΚΑΜΕΣ) ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΤΡΙΠΛΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΧΑΛΔΑΙΑ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΣΕ ΙΝΔΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΦΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ UBAID, «UBAID PERIOD» ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ / ΤΑΜΜΟΥΖ / ΒΑΑΛ BULL. (ΚΑΝΑ ΜΠΑΛ) ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
Ο ΝΕΜΡΩΔ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ «ΘΕΟΣ» ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΙΧΘΥΣ ΔΑΓΩΝ, ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ-ΙΧΘΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΙΧΘΥΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΟΦΙΟΓΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΛΕΠΙΑ.
Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ, ΗΤΟΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΝΟΗΤΟ ΗΛΙΟ" ή "ανατέλλων ήλιο" ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
"Trinity" Holy Spirit Stained Glass Window
ΟΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΙ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΝΕΜΡΩΔ», ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ - ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΘΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΟΣΩΜΟΣ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ «ΒΑΑΛ» ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ – ΒΑΒΥΛΩΝΑ - ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΥΝΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΥΝΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΕΤΙΪΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ.
Ο Βάαλ ήταν ο πρωταρχικός θεός που λατρευόταν στην Καρχηδόνα. Αργότερα, Ο Βάαλ ενώθηκε με τον Λιβυκό θεό Amon και προέκυψε ο Βάαλ-Hammon. Οι απεικονίσεις του θεότητας που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Αφρική. Η θεά Αστάρτη αντικαταστάθηκε από μια αυτόχθονη θεά, την Tanit, η οποία εκτιμάται ότι είναι προέλευσης Berber. Το ίδιο το όνομα, Tanit, έχει Berber (Ταμαζιγκικά) γλωσσική δομή. Γυναικεία ονόματα αρχίζουν και τελειώνουν με το "T" στη γλώσσα Berber. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αιγυπτιακή θεά Neith ήταν συνδεδεμένη με τη Λιβυκή θεά Tanit (Ta-neith). Υπάρχουν επίσης Numidian και Φοινικικά ονόματα που περιέχουν προφανώς τις ρίζες από το θεό Βάαλ, όπως Adherbal και Hannibal.
Ο Βάαλ ήταν ο πρωταρχικός θεός που λατρευόταν στην Καρχηδόνα. Αργότερα, Ο Βάαλ ενώθηκε με τον Λιβυκό θεό Amon και προέκυψε ο Βάαλ-Hammon. Οι απεικονίσεις του θεότητας που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Αφρική. Η θεά Αστάρτη αντικαταστάθηκε από μια αυτόχθονη θεά, την Tanit, η οποία εκτιμάται ότι είναι προέλευσης Berber. Το ίδιο το όνομα, Tanit, έχει Berber (Ταμαζιγκικά) γλωσσική δομή. Γυναικεία ονόματα αρχίζουν και τελειώνουν με το "T" στη γλώσσα Berber. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αιγυπτιακή θεά Neith ήταν συνδεδεμένη με τη Λιβυκή θεά Tanit (Ta-neith). Υπάρχουν επίσης Numidian και Φοινικικά ονόματα που περιέχουν προφανώς τις ρίζες από το θεό Βάαλ, όπως Adherbal και Hannibal.
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΛΙΒΥΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΟΙ ΛΙΒΥΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΠΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΝΙΤΙΔΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΥΜΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΒΙΟΥΣ. ΟΙ ΛΙΒΥΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΡΙΝΗ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ, ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΥΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΝΗ Η ΜΥΡΙΝΗ. ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΓΟΡΓΟΝΩΝ ΟΠΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΔΩΡΟ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ) ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΓΟΡΓΟΝΩΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΝΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ.
Η ΜΥΡΙΝΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ, ΩΡΟ, ΕΙΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΛΥΒΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ, ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΒΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΥΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΟΨΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΘΗ ΣΙΠΥΛΟ. Η ΜΥΡΙΝΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Η ΛΥΒΙΚΗ ΜΕΔΟΥΣΑ ΓΟΡΓΩ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΒΥΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΕΡΠΕΤΟ, ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΙΧΕ ΣΩΜΑ ΑΛΟΓΟΥ ΩΣ ΦΟΡΑΔΑ.
ΜΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΦΙΟΝΙΚΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΘΕΑ ΤΑΝΙΤ ‘Η ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ «SERPENT LADY» ΤΑΝΙΤ Ή ΣΙΜΙΤΟXANAΪTIKH «ΑΝΑΤ» ‘H «ΤΑΝΙΘ» ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΙΞΗ,ΤΗΣ ASTORETH ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΒΑΑΛ. Η ΤΑΝΙΤ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΑΛ –HAMMON ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΡΧΗΔΟΔΑ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗ ISHTAR ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΑΡΓΚΑΤΙΣ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΥΦΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΕΙΤΗ. Η ΧΘΟΝΙΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ «SERPENT LADY» ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΑΝΙΤ ΤΩΝ “BERBER PEOPLE” ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ. Η ΜΕΔΟΥΣΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΗΡΩΑ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΤΡΟΠΑΙΟ «ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ» ΣΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΟΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ‘ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ’ ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΘΟΝΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΤΑΝΙΤ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΛΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΠΕΡΝΑΛ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΙΔΕ «Black Athena Writes Back» ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΟΡΕΘ, ΤΗΣ ΤΑΝΙΤ - ΑΝΑΘ - ΚΑΙ ΝΕΙΘ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΔΟΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΦΕΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ «ΘΕΟ ΗΛΙΟ» ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΒΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ ΤΑΝΙΤ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΘΟΝΙΑΣ ΟΦΙΟΝΙΚΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ [!!!].
Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΝΕΙΘ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΩΣΤΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΘΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΘΕΑ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΝ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.
ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΡΝΑΛ, ΔΙΟΤΙ H ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ASTORETH Ή ΜΗΤΕΡΑ ΤΑΝΙΤ Ή ΛΑΜΙΑ Ή ΜΕΔΟΥΣΑ “SERPENT LADY”, Ή ΕΧΙΔΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΡΟΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ» ΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΡΟΠΑΙΟ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ ΤΗΣ.
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ «ΤΑΝΙΤ»
ΑΝΑΦΟΡΙΚΩΣ ΒΑΣΕΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΠΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΣΗ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ, ΠΕΡΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ». Η ΠΕΡΣΗ Ή ΠΕΡΣΗΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΗΘΥΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΘΕΟ ΗΛΙΟ», ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΔΑΣ ΑΙΗΤΗΝ, ΤΗΝ ΚΙΡΚΗ, ΤΗΝ ΠΑΣΙΦΑΗ, ΤΟΝ ΠΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΔΟΣ ΠΟΥ ΕΚΘΡΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΑΙΗΤΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΔΕΙΑ (ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ) Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΗ. ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΗΡΩΑ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΘΕΟ ΗΛΙΟ" ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΣΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΚΚΑΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΜΙΤΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΕΛΑΜ) ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΧΡΟΝΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ - ΧΑΛΔΑΙΑΣ - ΣΟΥΜΜΕΡΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ. ΟΙ ΧΑΛΔΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΡΑΪΤΙΚΕΣ, ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΚΑΥΚΑΣΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ, ΦΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ ΤΟΝ «ΝΕΜΡΩΔ», ΝΤΑΓΚΟΝ ΚΑΙ «ΒΑΑΛ»ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕΙ ΑΤΥΧΩΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΩΣ.
ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΚΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Ο «ΗΛΙΟΣ ΝΕΜΡΩΔ» - Ή ΒΑΑΛ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΟΕΒΡΑΪΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΙΣΙΔΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟ 3000 ΠΧ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΙΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΚΡΗΤΑΓΓΕΝΗ ΔΙΑ», ΜΙΑ ΧΘΟΝΙΑ ΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΖΑΓΡΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΒΕΛΧΑΝΟΥ.
Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΘΟΝΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ, ΩΣ ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” ΄Η “ΧΘΟΝΙΟΣ ΗΛΙΟΣ” ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΝ ΕΞ ΆΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ Ή ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΚΟΛΧΙΔΑΣ [ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ], ΛΥΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΦΙΧΘΕΙΣΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΜΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΡΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΔΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΤΕΝΟΤΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΧΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ,
MEDEA D.N.A CONTROL DRACONIS WITCH
ΕΚΕΙ ΣΥΝΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΑΡΜΑΤΙΚΑ ΑΜΑΖΟΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙΣΕΣ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΜΙΣΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΔΙΑΣ - ΕΚΑΤΗΣ) ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΙΩΛΚΟΥ, ΛΟΦΟΥ ΓΟΡΙΤΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΣ ‘ΚΕΝΤΑΥΡΙΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ’ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΒΑΚΧΙΚΩΝ ΚΑΤ΄ ΟΥΣΙΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΣΤΕΝΟΤΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ, Η ‘ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ’, ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ, Η ΛΑΤΡΕΙΑ WICCA, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Ο ΓΚΑΡΝΤΝΕΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ‘ARADIA’ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 19 ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΣΑΡΛΣ ΓΚΟΝΤΦΡΙ ΛΕΛΑΝΤ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, Η ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΤΑΛΕΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ARADIA Ή ΗΡΩΔΙΑΔΑ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΩΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΕΚΠΕΣΟΝΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΡΩΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ (ΑΜΦΙΓΟΝΙΩΝ) ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΟΓΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΧΘΟΝΙΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΙ «ΖΕΥΓΟΣ» ΗΛΙΟΥ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ «ΛΟΥΣΙΦΕΡ», ΨΕΥΔΟΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΩΣΦΟΡΟΥ – ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ – ΠΥΘΩΝΑ – ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΗΤΡΟΓΑΙΟΥ – ΒΑΑΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΝΤΙΑΝΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΚΑΤΗΣ –ΛΙΛΙΘ – ΑΣΤΑΡΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΙΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΗΡΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΤΑΡΤΗ ΗΤΑΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΩΣ ‘ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ’, ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΛΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑΒΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.
[Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑ.Ο.Σ, ΤΟΥΣ «ΕΨΙΛΟΝ» ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΔΟΛΙΩΣ ΟΤΙ Η “ΣΕΛΗΝΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ," ΛΑΝΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟ ΤΡΙΜΟΡΦΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΕΚΑΤΗ - ΕΦΕΣΣΙΑ - CYBELE ΩΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ – «ΘΕΟ ΗΛΙΟ», ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΨΕΥΔΟΑΠΟΛΛΩΝΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ LUCIFERA ΜΙS LIBERTY, ΝΑ ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΩΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΩΣ ΣΕΛΗΝΗ, ΗΤΟΙ ΩΣ ΧΘΟΝΙΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ KAI ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΗΛΙΟΣΕΛΗΝΟ», ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (ΒΑΑΛ - ΝΕΜΡΩΔ ~ ΜΙΘΡΑΣ - ΩΡΟΣ -ΟΣΙΡΙΣ) ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ (ISIS - ΑΣΤΑΡΤΗ GREAT MOTHER) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ “STELLAR” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΑΝΝΙΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΗΤΟΙ ΤΑ ΨΕΥΔΟΑΡΡΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΡΩΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΜΑΖΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΤΥΠΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΑΝΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΥΠΕΡΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ Ή ΖΕΥΓΟΣ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ].
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΙΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΚΕΡΕΝΥΪ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ¨ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΥΘΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΥΤΩ.
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ, Ή ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΔΡΑΚΩΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΔΥΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΗΤΑΝ Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΔΕΛΦΥΝΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΤΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΔΕΛΦΟΙ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΦΙΔΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ, Ο ΤΥΦΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΗΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΑΠΟ ΘΥΜΟ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΕΝΥΪ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΗΡΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΤΥΦΩΕΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΥΘΩΝΑ.
Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΛΦΥΝΗ Ή ΠΥΘΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΙΔΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΕΡΕΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΥΘΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ Η ΨΕΥΔΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΑΝΑΣΚΕΥΕΣ ΠΕΡΙ ΑΦΙΞΕΩΝ ΙΕΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΙΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΘΕΟ ΗΛΙΟ» ΔΙΟΝΥΣΟ (ΜΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΒΑΑΛ – ΝΕΜΡΩΔ - ΣΑΜΑΣ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΑΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΡΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ.
ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΑΦΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ‘ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ’ -‘ΠΥΘΩ’ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΜΑΪΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΣ ΩΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑ.
ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΦΩΕΑ «ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΕΘ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ – ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ ΔΡΑΚΟΥ serpentine dragon Illuyanka ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ «TESHUB» ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΧΕΤΤΑΙΩΝ.
Η ΧΘΟΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» - ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΡΩΤΟΥ ΕΚΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Ο ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΣ ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ SHAMASCH, ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΡΟΑΣΤΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ (ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΑΠΟΛΛΩΝΟΣ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΤΡΩΑΔΟΣ Ή ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥ SHAMASCH, ΩΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ ΣΤΟΥΣ «ΔΕΛΦΟΥΣ» ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΖΑΓΡΕΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΩΣΤΟΣΟ ΜΕΣΩ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΓΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ KARNAK ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΜΦΑΛΩΝ "EARTH STONES" ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΚ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΒΡΑΓΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΙΔΙΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ.
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΘΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΧΘΟΝΙΟ ΦΙΔΙ Ή «ΗΛΙΟΣ».
ΒΑΒΥLΟΝΙΑΝ EARTH STONE
ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΥΛΑΞΗΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΟΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΤΥΠΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΡΤΗ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ «ΦΥΛΑΕΙ» ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΘΟΝΙΟ ΗΛΙΟ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ «ΤΑΡΑ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Ο «ΧΘΟΝΙΟΣ ΗΛΙΟΣ» Ή ΚΑΙ Ο «ΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ Ή ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-omphalos stone» ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΩΝ ΙΝΚΑ, ΤΩΝ «ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ». Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟ ΗΛΙΟ inti ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ patchamama. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΥΣ ΙΝΤΙ – ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΚΟ ΚΑΠΑΚ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΥΦΟΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΣΤΗΝ PATCHMAMA, ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΜΑΝΚΟ ΚΑΠΑΚ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟ 1200 Μ.Χ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟ.
OMFALOS STONES DELPHI DELOS BABYLON EGYPT
Thebes: The Original Earth Navel.
Herodotus mentioned that the temple of Amon-Ra was an Egyptian 'Earth Navel' from which doves were sent by the priests to other sacred sites such as Delphi and Dodona, both oracle centres with some curious ancient connections to Egypt. This subject was extensively researched by Livvio Stecchini, Peter Tompkins and Robert Temple, all of which have published research on the subject, the conclusions of which suggest that ancient Egypt was operating a system of temple placement according to longitude and latitude.
Several Earth-navels are considered to have been significantly situated.
Cuzco - Literally translated means 'Navel'. The capital of the Inca empire was situated at Cuzco, high in the Andes. Tradition states that the city was founded according to 'geomantic' principles.
Easter Island - Was also called 'Te-Pito-O-Te Henua' Which translated means, 'The Navel of the Earth'. Hancock suggested that its geographical location may have determined the original settlement. (1)
Jerusalem - As the capital of the 'Holy land' Jerusalem is called an Earth Navel.
Delphi - Contained an 'Omphalus', which was believed to mark the centre of the world. It was supposed to have fallen from heaven. The story is that Cronus, the god of time, was driven to the depths of the universe by Zeus, who forced him to vomit the stone, which landed in the centre of the Earth. The current Omphalos is a replica of the original, made in the Hellenistic period. (1)
Eridu - Iraq. The original Sumerian 'Mound of Creation'.
Angkor Wat - The 'Bayon' in the network of temples at Angkor was described by B. Groslier as 'the Omphalos in Angkor's stone cosmos'. (1)
Karnak, Egypt - An Omphalos was excavated in the sanctuary of the Great Temple of Amon at Karnak, by G. A. Reisner. It supports the Greek traditions of doves flying between Delphi and Karnak. (1)
ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ SS ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ TARA CENTRE – ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, «ΟΜΦΑΛΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ». ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΤΙΒΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ «ΘΕΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ», «ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ», ΤΟ ‘ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ’ Ή ΤΗΝ ΛΙΛΙΘΙΑΝΗ «ΘΗΛΥΚΗ ΑΡΧΗ» ΚΑΙ ΤΟ «ΖΕΥΓΟΣ» ‘Η ΔΙΠΟΛΟ ΗΛΙΟΥ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΑΦΥΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΜΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ, ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ» ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ‘ΠΥΘΟΥΣ’ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ Ή ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΟΦΙΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΜΗΤΕΡΩΝ ΘΕΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ ΗΛΙΩΝ».
Ο ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΦΩΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ – ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ ΔΡΑΚΟΥ serpentine dragon Illuyanka ΠΟΥ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ «TESHUB» ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΕΤΑΙΩΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΘΗΛΥΕΣ ΧΘΟΝΙΕΣ «ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ» ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΡΟΝΙΟΥΣ ΨΕΥΔΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΗΘΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ (ΠΕΖΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΓΕΩΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ Ή ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Ή ΓΑΙΑΣ.
ΑΡΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ ΠΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΩΤΕΡΟ «ΘΕΟ ΗΛΙΟ» ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΜΕΝΕΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ, ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ Ή ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ Ή ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ Μ.R.A ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΞΕΝΙΣΤΗΣ, Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟ 'VIRUS’, (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΛΦΥΝΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ KAI ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ) ΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΙ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ, ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΘΡΥΛΟΥΣ, ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ «ΑΝΘΙΣΑΝ» ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΕΚ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ» Ή «ΧΘΟΝΙΟ ΗΛΙΟ», ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΑΙΟ - MAITREYA, ΤΙΣ «ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ‘ΘΕΪΚΗ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ’, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΥ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΕΙΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ Ο ΖΩΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ.
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΩΣ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Ή ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΞ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΥ ΠΑΡΑΦΘΟΡΕΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΣΤΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΩΝ, ΗΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ «ΘΕΟ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.
ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΥΘΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΧΛΩΡΙΔΑΣ Ή ΠΑΝΙΔΑΣ ΟΠΩΣ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ Ή ΖΩΟΜΟΡΦΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΘΕΪΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΝ ΤΑΥΡΟ Ή ΤΡΑΓΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ «ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ Ή ΖΩΟΜΟΡΦΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΑΕΡΑ, ΤΗ ΓΗ, ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΥΣ Ή ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΟΑΝΑ Ή (ΑΓΑΛΜΑΤΑ) «ΘΕΟΥΣ» ΚΑΙ «ΘΕΕΣ», ΗΤΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΕΙΔΩΛΕΙΩΝ) ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ Ή ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΘΕΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΕΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ – ΤΕΧΝΕΣ – ΓΛΩΣΣΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗ ΤΑΣΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ, Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΟΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΘΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΄Η ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΟΜΑΛΩΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗ, ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ, Ή ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ – ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Ή ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ, ΗΤΟΙ ΜΙΚΡΟΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ Ή ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΘΕΪΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ «ΘΕΟΙ», ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΟΛΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ – (ΔΑΙΜΟΝΕΣ) ΚΑΙ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΘΟΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΕΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ.
ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΄Η ΟΙ ΓΕΝΝΕΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΪΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ Ή ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΓΕΝΕΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟ-ΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΘΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΜΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΞΕΝΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΘΡΩΣΚΕΙΝ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ Η ’ΜΟΥΣΙΚΗ’, Η ΑΡΜΟΝΙΑ, Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ‘ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ’, Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΪΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΘΕΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΙΚΕΣ (ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΕΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΟΣ - ΗΡΑΣ.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΦΑΝΣΗ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΟΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΥΦΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΝΘΕΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΡΩΣΚΕΙΝ ΕΝΩ ΟΙ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ, ΗΤΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΛΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΦΥΣΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ «ΒΛΑΒΕΣ», ΗΤΟΙ ΤΙΣ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΘΟΝΙΟ “VIRUS” TOY ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ, ΩΣ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΝΤΟΥΤΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ‘ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ’ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΑΙΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, (ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ) ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΕΙΣΧΩΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ (ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ - VIRUS) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΙ΄ ΑΥΤΗ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΩΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΩΝ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΩΝ, ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ Ή ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΩΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΨΥΧΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΠΕΡΡΕΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟΜΥΖΏΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.
ΟΙ ΘΕΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΗΤΟΙ ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ «ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ», ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΝΕΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ., ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ Ή ΘΑ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΟ-ΓΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΠΥΘΩΝΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ VIRUS, ΕΝΑΝ ‘ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ’ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΘΕΝ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ «ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑΣ» ΚΑΙ «ΔΥΟΝΤΑΣ» ΩΣ «ΗΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΧΕΣ. Ο «ΗΛΙΟΣ» ΤΟΥ ΞΕΝΙΣΤΗ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ TARA CENTRE «ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΓΕΝΝΟΜΕΝΟΣ ΧΘΟΝΙΟΣ «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ, Ο ΠΥΘΩΝ Ή ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο «ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΔΑΔΑ Ή ΤΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ «ΘΕΟΤΗΤΩΝ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Ή ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ‘ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΑΣΒΕΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΤΕΙ ‘LUCIFERIAN MARKETING’, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΟΠΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ «ΧΘΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΙΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΠΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
ΔΙ΄ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ, ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ.
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ Ο «ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ» ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΑΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ, ΔΙ’ ΑΥΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ «ΘΕΟΤΗΤΕΣ» ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ, ΗΛΙΑΚΟ ΣΤΕΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΜΕΝΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ (VIRUS) ΠΥΘΩΝΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΜΙΑ ΧΘΟΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΗ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑΣ ΩΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ Ή ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΦΥΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
ΤΟ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ Η «ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ», ΗΤΟΙ ΤΟΥ «ΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΣ» ΄Η «ΔΙΟΝΥΣΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΜΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΠΕΤΑ «NAGAS», http://www.youtube.com/watch?v=V3kicP19YTc&feature=related .
Reptilian Worship of Ancient India
Η ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ NINHURSAG ‘Η ΤΗΣ ΛIΒYΚΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ DURGA PUJA (URGKA) ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ. ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ DURGA PUJA ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ» ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ». ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ, ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΙΣΕΣ ΙΝΔΕΣ (DRAVIDIANS) ΚΑΙ ΑΡΕΙΕΣ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΨΕΥΔΟΪΝΔΟΑΡΕΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ, ΗΤΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟ. ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΟΣΑΜΠΑΛΙΚΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΙΞΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΛΕΥΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΟΝ, ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ Η ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΛΑΜΑΪΣΜΟΥ - ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ.
ΤΑ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, Η "ΣΑΜΠΑΛΑ", ΟΙ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ" ASCENDED MASTERS ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ "ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ" Ή "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟ ΤΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΠΛΑΒΑΝΣΚΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ
ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ OI ΘΙΒΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ «ΑΡΕΙΩΝ» ΟΠΩΣ KAI ΜΑΚΡΙΝΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ 'ΡΙΖΑ' ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΗΤΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ «ΑΡΙΑΣ ΡΙΖΑΣ».
Nazi Tibet Expedition 3
ΤΟΥΣ «ΑΡΕΙΟΥΣ» ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΙΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ SS ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ BRUNO BEGER ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ. ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ WALFEN SS ΜΕ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΘΙΒΕΤΙΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ.
ΠΟΙΟΥΣ «ΑΡΙΟΥΣ» ΟΜΩΣ ΕΨΑΧΝΑΝ; ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΕ ΦΥΛΕΣ ΛΕΥΚΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ, ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ Ή ΛΕΥΚΟΣΚΥΘΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ Ή ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟYΣ Ή [ΑΡΕΙΟΥΣ] ΙΡΑΝΟΥΣ Ή ΠΕΡΣΕΣ; ΜΗΠΩΣ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ «ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ», ΚΑΙ ΠΕΡΙ «ΑΡΕΙΩΝ» ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΙΑΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΦΥΛΕΣ «ΑΡΕΙΩΝ», ΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ ΛΕΥΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ NINHURSAG ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΘΕΑ ΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΑΣΙΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΠΕΡΣΙΚΗ ΑΜΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ;
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ, ΙΝΔΟΥΪΣΜΟΥ, ΔΕΡΒΙΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΦΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ MΥΗMENOΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΟΑ Rudolf Freiherr von Sebottendorf ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΡΕΙΩΝ – ΙΝΔΟΑΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ.
«The Ahnenerbe Under the influence of Haushofer, Hitler authorized Frederick Hielscher, in 1935, to establish the Ahnenerbe (Bureau for the Study of Ancestral Heritage), with Colonel Wolfram von Sievers as its head. Among other functions, Hitler charged it with researching Germanic runes and the origins of the swastika, and locating the source of the Aryan race. Tibet was the most promising candidate.
Alexander Csoma de Körös (Körösi Csoma Sandor) (1784-1842) was a Hungarian scholar obsessed with the quest to find the origins of the Hungarian people. Based on the linguistic affinities between Hungarian and the Turkic languages, he felt that the origins of the Hungarian people were in “the land of the Yugurs (Uighurs)” in East Turkistan (Xinjiang, Sinkiang). He believed that if he could reach Lhasa, he would find there the keys for locating his homeland.
Hungarian, Finnish, the Turkic languages, Mongolian, and Manchu belong to the Ural-Altaic family of languages, also known as the Turanian family, after the Persian word Turan for Turkistan. From 1909, the Turks had a pan-Turanian movement spearheaded by a society known as the Young Turks. The Hungarian Turanian Society soon followed in 1910 and the Turanian Alliance of Hungary in 1920. Some scholars believe that the Japanese and Korean languages also belong to the Turanian family. Thus, the Turanian National Alliance was founded in Japan in 1921 and the Japanese Turanian Society in the early 1930s. Haushofer was undoubtedly aware of these movements, which sought the origins of the Turanian race in Central Asia. It fit in well with the Thule Society’s search for the origins of the Aryan race there as well. His interest in Tibetan culture added weight to the candidacy of Tibet as the key to finding a common origin for the Aryan and Turanian races and for gaining the power of vril that its spiritual leaders possessed.
Haushofer was not the only influence on the Ahnenerbe’s interest in Tibet. Hielscher was a friend of Sven Hedin, the Swedish explorer who had led expeditions to Tibet in 1893, 1899-1902, and 1905-1908, and an expedition to Mongolia in 1927-1930. A favorite of the Nazis, Hitler invited him to give the opening address at the Berlin Olympics in 1936. Hedin engaged in pro-Nazi publishing activities in Sweden and made numerous diplomatic missions to Germany between 1939 and 1943.
In 1937, Himmler made the Ahnenerbe an official organization attached to the SS (Germ. Schutzstaffel, Protection Squad) and appointed Professor Walther Wüst, chairman of the Sanskrit Department at Ludwig-Maximilians University in Munich, as its new director. The Ahnenerbe had a Tibet Institut (Tibet Institute), which was renamed the Sven Hedin Institut für Innerasien und Expeditionen (Sven Hedin Institute for Inner Asia and Expeditions) in 1943.»
Alexander Csoma de Körös (Körösi Csoma Sandor) (1784-1842) was a Hungarian scholar obsessed with the quest to find the origins of the Hungarian people. Based on the linguistic affinities between Hungarian and the Turkic languages, he felt that the origins of the Hungarian people were in “the land of the Yugurs (Uighurs)” in East Turkistan (Xinjiang, Sinkiang). He believed that if he could reach Lhasa, he would find there the keys for locating his homeland.
Hungarian, Finnish, the Turkic languages, Mongolian, and Manchu belong to the Ural-Altaic family of languages, also known as the Turanian family, after the Persian word Turan for Turkistan. From 1909, the Turks had a pan-Turanian movement spearheaded by a society known as the Young Turks. The Hungarian Turanian Society soon followed in 1910 and the Turanian Alliance of Hungary in 1920. Some scholars believe that the Japanese and Korean languages also belong to the Turanian family. Thus, the Turanian National Alliance was founded in Japan in 1921 and the Japanese Turanian Society in the early 1930s. Haushofer was undoubtedly aware of these movements, which sought the origins of the Turanian race in Central Asia. It fit in well with the Thule Society’s search for the origins of the Aryan race there as well. His interest in Tibetan culture added weight to the candidacy of Tibet as the key to finding a common origin for the Aryan and Turanian races and for gaining the power of vril that its spiritual leaders possessed.
Haushofer was not the only influence on the Ahnenerbe’s interest in Tibet. Hielscher was a friend of Sven Hedin, the Swedish explorer who had led expeditions to Tibet in 1893, 1899-1902, and 1905-1908, and an expedition to Mongolia in 1927-1930. A favorite of the Nazis, Hitler invited him to give the opening address at the Berlin Olympics in 1936. Hedin engaged in pro-Nazi publishing activities in Sweden and made numerous diplomatic missions to Germany between 1939 and 1943.
In 1937, Himmler made the Ahnenerbe an official organization attached to the SS (Germ. Schutzstaffel, Protection Squad) and appointed Professor Walther Wüst, chairman of the Sanskrit Department at Ludwig-Maximilians University in Munich, as its new director. The Ahnenerbe had a Tibet Institut (Tibet Institute), which was renamed the Sven Hedin Institut für Innerasien und Expeditionen (Sven Hedin Institute for Inner Asia and Expeditions) in 1943.»
The Nazi Connection with Shambhala and Tibet http://www.berzinarchives.com
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΕΡΙ «ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ» ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΕΣ ΞΑΝΘΙΕΣ ΦΥΛΕΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ «ΑΡΙΕΣ» Ή «ΑΡΕΙΕΣ» ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ, ‘Η ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ «ΙΝΔΟΑΡΕΙΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ [ΑΡΕΙΩΝ] ΠΕΡΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΥΤΕ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΗΤΟΙ ΣΚΥΘΟΪΡΑΝΙΚΩΝ [ΑΡΕΙΩΝ] ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΤΕΟΚΡΗΤΩΝ, ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΟΥΜΜΕΡΙΟΙ.
ΤΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΡΕΙΩΝ» ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΙΝΔΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΞ ΆΥΤΩΝ «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΑΝΟΓΕΝΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ», ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ» svástika ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΘΡΩΣΚΕΙΝ» ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑ ΠΑΝΘΕΑ, ΗΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΜΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ (ΙΔΕΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ - ΔΩΔΕΚΑΘΕΑ», ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ «ΔΙΟΣ – ΗΡΑΣ» ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΘΟΝΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΜΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ - ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 5500 ΠΧ ΕΩΣ ΤΟ 3000 ΠΧ.
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΤΑ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΧΘΟΝΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΚΥΘΙΑΣ – ΧΑΖΑΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΜΙΞΕΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΣ ΣΕ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ Η ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΚΕΚΑΛΥΜMΕΝΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ) ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΚΑΙ «ΔΕΝΟΝΤΑΣ» ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ «ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ», ΗΤΟΙ ΧΘΟΝΙΑΣ ΕΠΙΧΘΟΝΙΑΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ «ΗΛΙΟ», ΗΤΟΙ ΤΩΝ «ΗΛΙΟ ΒΑΑΛ» – Ή ΔΙΟΝΥΣΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ ΧΘΟΝΙΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ».
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ» Ή «ΝΟΗΤΟ ΗΛΙΟ» Ή ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΘΟΝΙΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ‘ΔΕΞΑΜΕΝΗ’ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ «ΨΕΥΔΟ-ΑΡΙΟΥ» ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΚΑΥΚΑΣΙΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΩΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΩΝ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ» ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΗΛΙΟΥ», ΚΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙ «ΑΡΕΙΩΝ» ΤΟΥ «ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ» ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΑΦΟΥ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ ΛΑΝΣΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΡΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΑΜΠΑΛΑ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΩΝ «ΑΡΕΙΩΝ», ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΩΝ «ΫΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ» ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΩΣ ULTIMA THULE, ΟΥΤΕ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕΙ ΔΗΙΓΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ. ΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΘΕΑ.
Η ΚΥΡΙΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ» ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ‘ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ’, ΕΝΩ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ Η ΛΥΤΩ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΔΟΧΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΣΕ ΛΥΚΑΙΝΑ (ΛΥΚΗ – ΦΩΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΔΗΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΤΩ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΤΥΚΟΜΑΝΑ, Ο ΖΕΥΣ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΟΡΤΥΚΙΟΥ, ΕΝΤΟΥΤΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΕΣ» ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΥΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ «ΠΕΡΑΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΟ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ «ΘΕΟ ΗΛΙΟ» ΠΟΥ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΩΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟ, ΜΕΣΩ ΚΑΚΕΚΤΥΠΩΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.
Ο ΣΤΡΑΒΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ «ΗΛΙΟ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙ «ΑΡΕΙΩΝ ΦΥΛΩΝ» ΚΑΙ «ΑΡΙΑΣ ΡΙΖΑΣ» ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΙ «ΑΡΙΟΣΟΦΙΣΤΕΣ» ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΕΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ SS ΑΠΟ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ» Schwarzen sonne, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΛΑ -ΑΓΚΑΡΘΑ, ΝΑ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΣΗΜΙΤΟΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ (ΑΡΕΙΑ) ΙΡΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ (ΙΡΑΝ).
Η [ΨΕΔΟΑΡΕΙΑ] ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΡΙΑΝΑ – ΑRIA-NA».
Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δημιούργησε πολλά προβλήματα. Τα περισσότερα μέλη των οργανώσεων στρατεύθηκαν. Τότε ο Ποχλ ήρθε σε επαφή με τον Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ. Το πραγματικό όνομα του τελευταίου ήταν ’νταμ Γκλάουερ. Γιος οδηγού αμαξοστοιχίας, γεννήθηκε κοντά στη Δρέσδη το 1879. Απέτυχε να ολοκληρώσει τις σπουδές του ως μηχανικός Στο Πολυτεχνείο και αναζήτησε την τύχη του ως ναυτικός. Εργάστηκε για χρόνια στην Αυστραλία και εγκαταστάθηκε στην Τουρκία από το 1900 μέχριτο 1913. Εκεί έδειξε ενδιαφέρον για τον ισλαμικό αποκρυφισμό και μυήθηκε σε κάποια σουφιστική ομάδα. Έφθασε μάλιστα να αυτοαποκαλείται Ροδόσταυρος, Μουσουλμάνος Αδελφός και πιστός του Οντίν. Στην Τουρκία γνώρισε τον βαρώνο Χάινριχ φον Σεμπότεντορφ, ο οποίος τον υιοθέτησε. Ο βαρώνος ήταν θαυμαστής των έργων του Γκουίντο φον Λιστ και του Λαντζ φον Λίμπενφελς και επηρέασε τον Γκλάουερ που από τότε έπαυσε να χρησιμοποιεί το επώνυμο με το οποίο είχε γεννηθεί. Ο Σεμπότεντορφ, ο οποίος κατά μία εκδοχή είχε μυηθεί και σε τουρκική μασονική στοά, έλαβε διαταγή από το Τάγμα των Γερμανών, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 1917, να ιδρύσει στο Μόναχο μία θυγατρική οργάνωση με σκοπό να συνενώσει όσους ήταν αντίθετοι στην αναρχία που επικρατούσε τότε στη Βαυαρία.
ΙΔΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ:
«Η υπερβόρεια βρισκόταν στην βόρεια θάλασσα και καταποντίσθηκε μετά από ένα κατακλυσμό. Οι υπερβόρειοι προήλθαν από το ηλιακό σύστημα του aldebaran, του οποίου το κεντρικό αστέρι βρίσκετε στον αστερισμό του ταύρου. Ήταν ψηλοί έως και τέσσερα μέτρα, ξανθοί, με άσπρο δέρμα και γαλάζια μάτια. Δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τους τον πόλεμο και ήταν χορτοφάγοι. Επίσης είχαν – σύμφωνα με τα κείμενα της οργάνωσης της θούλης – άπειρες γνώσης και ήταν αυτοί οι οποίοι πετούσαν με ιπτάμενες συσκευές με το όνομα vrill-ya, με το χαρακτηριστικό σχήμα των ιπταμένων δίσκων που γνωρίζουμε σήμερα… αυτά τα ιπτάμενα οχήματα είχαν την ιδιότητα να πετούν με την βοήθεια δυο αντιθέτων περιστρεφόμενων μαγνητικών πεδίων, να κάνουν ελιγμούς και να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες όπως παρατηρείτε σήμερα στα ATIA. Χρησιμοποιούσαν δε ως κινητήρα δύναμη ή καύσιμο τη δύναμη vrill. Να σημειώσουμε εδώ πως η δημιουργία αντιβαρύτητας με αντίθετα περιστρεφόμενα πεδία έχει είδη επιτευχθεί, αλλά το επιστημονικό κατεστημένο, επίσημα τουλάχιστον αδιαφορεί… 'Όταν η Υπερβόρεια άρχισε να βυθίζεται, οι κάτοικοι της την εγκατέλειψαν με μεγάλα σκάφη και αφού διαμόρφωσαν το φυσικό υπάρχον τεράστιο δίκτυο στοών στην περιοχή των Ιμαλαΐων, εγκαταστάθηκαν εκεί.
Η αυτοκρατορία τους ονομάστηκε agartha ή agarthi και η πρωτεύουσα της είχε το όνομα shamballah. Οι Πέρσες ονόμαζαν αυτήν αυτοκρατορία ariana ή arianne ήταν η πρώτη χώρα των Αρίων. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο μύθος των ιδρυτών του εθνικοσοσιαλιστικου Κόμματος που τροφοδότησε τις εμπνεύσεις τους καταγόταν από την εξής θιβετιανη παράδοση: πριν από τριάντα ή σαράντα αιώνες άνθισε στην έρημα Γκόμπι της Μογγολίας ένας ισχυρός πολιτισμός. Μετά από κάποια καταστροφή, ίσως πυρηνική, η περιοχή ερημώθηκε και όσοι γλίτωσαν αποδήμησαν οι μισοί προς τον βορρά και οι άλλοι μισοί προς τον Καύκασο. ο θεός θωρ των σκανδιναβών ήταν ένας από τους ήρωες αυτής της εξόδου.
Οι μυημένοι της θούλης ήταν πεπεισμένοι ότι αυτοί απόδημοι της Γκόμπι αποτελούσαν τη βασική ανθρώπινη φυλή, την άρια ρίζα. Ο Χαουσχόφερ δίδασκε την αναγκαιότητα της "επιστροφής στις πήγες¨, δηλαδή την αναγκαιότητα της κατάληψης ολόκληρης της ανατολικής Ευρώπης, του Τουρκεστάν, του Παμίρ, της Γκόμπι και του Θιβέτ. Για αυτον οι περιοχές αυτές ήταν η καρδιά του κόσμου και ο κύριος τους θα μπορούσε να κατακτήσει όλη την γη. Μετά την καταστροφή της Γκόμπι, οι κύριοι του πολιτισμού και φύλακες της γνώσεις, οι γιοι των εξωδιαστημικών διανοιών, εγκαταστάθηκαν σε ένα αχανές σύστημα σπηλαίων στα Ιμαλάια. Μέσα αυτές τις σπηλιές χωρίσθηκαν σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα ακολούθησε το "δρόμο του δεξιού χεριού" και η άλλη "του αριστερού χεριού".
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ «ΑΤΖΕΝΤΑΣ» ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ» Ή «ΧΘΟΝΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ SS ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΠΕΡΙ «ΑΡΕΙΩΝ» ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΟΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥΡΑΝΟΓΕΝΟΥΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΑΣΟΝΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ "WOMENS CONFERENCE"
ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ "ΕΨΙΛΟΝΙΑΚΗ" ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΑ LODGE ATHENA 2009 http://lodgeathena.us/US/ /DELPHI ORDER
eAGLE1 "Ε"
ΚΑΙ Ο.Τ.Ο - ORDO TEMPLI ORIENTIS http://www.oto.dk/ ΤΩΝ ILLUMINATI ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΔΟΛΙΩΣ ΤΗΝ «ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ ΚΑΛΙ» - Ή ΤΑΝΙΤ - ΝΑΪΘ Ή ΜΕΔΟΥΣΑ Ή NINHURSAG, Ή ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ.
ΕΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΒΡΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ‘ΕΨΙΛΟΝ’ , ΗΤΟΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΩΝ ILLUMINATI, ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΑΝΙΤ, ΤΗΝ ΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΥΠΟΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΩΝ ΔΥΣΕΩΣ (Ν.Α.Τ.Ο SEATO) ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ «ΗΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΖΑΓΡΕΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ «ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΝΕΑ ΣΕΒΑΣΤΩΝ» ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΜΑΖΟΝΙΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΥΠΟ ΓΥΡΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ.
ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞ΄ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΑ – ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΤΟΥΡΑΝΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΡΩΜΑΪΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ http://old.antibaro.gr/forum/1172 ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ Ή ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΙΟΛΕΙΣ – ΤΡΩΕΣ – ΔΑΡΔΑΝΟΙ – ΚΑΡΕΣ – ΛΥΔΙΟΙ, ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΟΥΡΚΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΘΗΛΕΩΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΟΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΗΔΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΙ ΠΡΩΤΟΧΕΤΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ (Ο «ΗΛΙΟΣ» ΚΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ» Ή ΚΥΒΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΤΤΙΣ) ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ Ή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
ΠΕΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ «ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΤΙΚΟ» ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗΘΕΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΧΕΤΤΑΪΚΗΣ ΘΡΑΚΟΦΡΥΓΙΚΗΣ «ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Ο ΝΤΟΝΜΕΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΜΙΚΤΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΝΜΕΔΙΚΗ ΣΕΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΪ ΖΕΒΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΤΥΧΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ " πατρίδα ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα".
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ
«...Στις 23 Ιουλίου 1908 οι νέοι αξιωματικοί της Επιτροπής Ενώσεως και Προόδου διακήρυξαν την αποκατάσταση του Συντάγματος του 1876, πρώτα στο Μοναστήρι και έπειτα σε πολλές άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Στη μακεδονική πόλη της Δράμας π.χ. το απόγευμα της 23ης Ιουλίου έφθασαν με τραίνο απ’ τη Θεσσαλονίκη εκατό στρατιώτες και 20 περίπου αξιωματικοί υπό την αρχηγία ενός νέου αξιωματικού που ονομαζόταν Ρουσέν. Ο τελευταίος, σε λόγο που εκφώνησε, είπε ότι έπρεπε να τεθεί τέλος στις φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις και έρριξε στο πλήθος συνθήματα με τις ακόλουθες λέξεις στα γαλλικά: «Πατρίδα, ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα». Ο μόνος τρόπος, πρόσθεσε, να σωθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι να υπάρξει μία συνταγματική κυβέρνηση…» Δ. Κιτσίκης, Συγκριτική Ιστορία Ελλάδος και Τουρκίας στον 20ο αιώνα, ΕΣΤΙΑ»
ΤΟ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΥΓΕΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΜΗ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, Ο HYCARNIAN ERGIL – GOD OF DEATH OF UNDERWORLD, Ο “ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» koyash ΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΚΙΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ «ΛΥΚΑΙΝΑ –ASENA royal ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΤΟΥΡΚΩΝ – ΒΑΙ ULGAN ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ «ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ».....
.....ΤΟ «ΠΑΝΘΕΟ» ΤΩΝ ΗUΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΑΝΙΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ TURKIC COUNCIL ΚΑΙ TURKIC UNION,
ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΙΣΜΟΥ, ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΥ KAI ΔΕΡΒΙΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΝΓΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ -ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ -AGARTHI» ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥ Κontrgerilla (ΨΕΥΔΟΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ http://www.turkishgreeknews.org/toyrkia-gklantio-kontrgerilla-soysoyrloyk-ergkenekon-3.html) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΟΝ ΑΜΙΓΗ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ.
Ergenekon (organization).
http://en.wikipedia.org/wiki/Ergenekon
In Turkish mythology, Ergenekon is a mythical place located in the inaccessible valleys of the Altay Mountains, where Bumin Khan is supposed to have gathered the Turkic people.
There are numerous versions of this myth but they mainly share the same theme. A proto-historic Turkish tribe is ambushed and decimated with the exception of a single child who is nursed by a female wolf. His offspring thrive in the inaccessible but fertile Ergenekon valley amongst the Altay mountains. They become so numerous that they decide to find a way out. But they are surrounded by iron mountains. An iron-smith builds a huge bellow and smelters the mountain thus opening a passage. A she-wolf Asena shows them the way out.
There are some similarities between the mythologies of other cultures in their symbolism. The she-wolf Asena showed the Turks the way through the labyrinth of valleys and mountain passes. The she-wolf may be seen as a symbol of the "dog star" Sirius[1]. The she-wolf and gray wolf in general are important in Turkish mythology akin to a totem of the clan. Ergenekon legend also shares elements with Shambala and Agarttha myths. By convention, it is believed that the Ergenekon was located somewhere in the Altay mountains.
Coat of Arms of the Chechen Republic of Ichkeria
ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ASTANA TOY KAZAKHSTAN (ΠΡΩΗΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΚΥΘΙΑΣ - ΧΑΖΑΡΙΑΣ) ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΣΑΜΑΝΙΚΟ ΣΟΥΦΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» Κoyash Ή ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΝΙΟΥ «GOR GOZ» «O-GUZ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ KYRGYZISTAN.
yurt
Flag of Kyrgyzistan
«we must note that in the name "KYRGYZ" (KIRGIZ) is also embedded the Turkish expression "KOR-GOZ" (KOR KÖZ) meaning "the glowing fire eye" which is the "Sun", "KÖR GÖZ" (GÖR GÖZ) the "Seing Eye" which is the sun and the "eye" of livng beings, and "KÖR GÖZ" meaning "the blind eye" which is the Moon and also not seeing eyes although they may be looking. Thus the KYRGYZ name is coined truly in the ancient Turanian tradition of naming the Oguz tribe names by embedding in them the name of the "Sky-God" O-GUZ", that is, "OGUZ", "TUR", "ISTAN" and others…Additionally, the SUN symbol on the Kirgiz flag is also an "EYE" (GÖZ) symbol with sun’s rays making its "eye-lashes»
Flag of Kyrgyzistan
«we must note that in the name "KYRGYZ" (KIRGIZ) is also embedded the Turkish expression "KOR-GOZ" (KOR KÖZ) meaning "the glowing fire eye" which is the "Sun", "KÖR GÖZ" (GÖR GÖZ) the "Seing Eye" which is the sun and the "eye" of livng beings, and "KÖR GÖZ" meaning "the blind eye" which is the Moon and also not seeing eyes although they may be looking. Thus the KYRGYZ name is coined truly in the ancient Turanian tradition of naming the Oguz tribe names by embedding in them the name of the "Sky-God" O-GUZ", that is, "OGUZ", "TUR", "ISTAN" and others…Additionally, the SUN symbol on the Kirgiz flag is also an "EYE" (GÖZ) symbol with sun’s rays making its "eye-lashes»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ, Η ΤΡΙΠΛΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΑΤΤΙΣ ΤΩΝ ΦΡΥΓΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥΡΑΝΙΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο «ΧΘΟΝΙΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ [CENTRAL SUN] AND BLACK SUN ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ.
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ «ΗΛΙΟΣΕΛΗΝΟ», Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ‘ALL SEENG EYE, ΗΤΟΙ Ο «ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ ΗΛΙΟΣ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΕΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
VMRO–DPMNE
ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΣΙΚΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ Ή ΣΤΗΝ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ "SNOW LEOPARD" KAI ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ASTANA ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΧΥΑ ΤΗΣ «ΓΑΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ “ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ”.
Snow leopard in heraldry
The snow leopard (almost invariably known in heraldry as the ounce) (Aq Bars) is a national symbol for Tatars and Kazakhs: a snow leopard is found on the official seal of the city of Almaty, and a winged snow leopard is found on Tatarstan’s coat of arms. A similar leopard is featured at the coat of arms of North Ossetia-Alania. The snow leopard award was given to Soviet mountaineers who scaled all five of the Soviet Union’s 7000m peaks. In addition, the snow leopard is the symbol of the Girl Scout Association of Kyrgyzstan.
The snow leopard (almost invariably known in heraldry as the ounce) (Aq Bars) is a national symbol for Tatars and Kazakhs: a snow leopard is found on the official seal of the city of Almaty, and a winged snow leopard is found on Tatarstan’s coat of arms. A similar leopard is featured at the coat of arms of North Ossetia-Alania. The snow leopard award was given to Soviet mountaineers who scaled all five of the Soviet Union’s 7000m peaks. In addition, the snow leopard is the symbol of the Girl Scout Association of Kyrgyzstan.
ASTANA FLAG
TAJIK COAT OF ARMS lion and rising radiation sun-mountain
ASTANA FLAG - GODDESS GAIA CEREALS AND RISING SUN
Ο ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ Shir-o-khorshid ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΩΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ PAHLAVI ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ- http://mavroskrinos.blogspot.com/2007/12/blog-post_10.html
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΗΛΙΟ" ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΚΔΟΧΕΣ
PHLAVI CROWN WITH "SUN"
Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΑΝΗΚΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ "MUGHAL EMPIRE" ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΟΙΝΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΕΡΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
"The name Mughal is derived from the original homelands of the Timurids, the Central Asian steppes once conquered by Genghis Khan and hence known as Moghulistan, "Land of Mongols". Although early Mughals spoke the Chagatai language and maintained some Turko-Mongol practices, they became essentially Persianized and transferred the Persian literary and high culture to India, thus forming the base for the Indo-Persian culture."
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΗΛΙΟΣ “ΚΥΒΕΡΝΑ” ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ. Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ DEVI, ΙΔΕ ‘LION AND SUN’ ΚΑΙ “ZIONIST LION”.
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ taracentre –«ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΦΕΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ «ΧΘΟΝΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΛΙΟ», ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ «ΗΛΙΟ» ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΪ ΣΤΗΝ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ, ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟ".
TARA CENTRE " SUN"
Derbyshire: Tara Buddhist Centre www.taracentre.org.uk
ΟΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΕΣ, TO TARA CENTRE ΑΠΛΩΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ "ΙΕΡΑΤΕΙΟ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ,
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΟΙΝΟΤΥΠΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΗΛΙΟ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ.
Tajik Autonomous Soviet Socialist
COAT OF ARMS SOCIALIST REBUBLIC OF PSEUDO MACEDONIA - SKOPJE AND KYRGISTAN
TAJIK COAT OF ARMS
Ο "ΗΛΙΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1987-1992. ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΕΣ
Coat of Arms of Democratic Republic of Afghanistan (1986) AND Coat arms of Afghanistan (1974-1978) "CENTRAL RISING SUN" KAI TA ΣΤΑΧΥΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ http://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Afghanistan
ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ "ΗΛΙΟΥΣ" ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Derviş Eroğlu WITH "SUN"
ΕΝΩ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ CHP ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΩΝ "ΑΚΤΙΝΩΝ" ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΟΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΒΕΛΗ Ή ΔΟΡΑΤΑ, HTOI TOY ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ, TOY ΙΔΙΟΥ ΜΟΤΙΒΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ.
ΤΟ ΠOΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ US NAVY “ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ “ΗΛΙΟ” ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ "ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ -TARA CENTRE" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ", ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΗΛΙΟΥ" ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ή ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ORDO AB CHAO
communism_sun_engle
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο "ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ", ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΤΙΔΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β' Π. ΠΟΛΕΜΟΥ. ΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΪΔΙΕΣ
Ο 'ΗΛΙΟΣ" ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΜΕ ΤΟ «G» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΑ «NAVAL masonic LODGE» http://www.naval-lodge.org/ ΤΗΣ ΓΟΥΑΣΙΚΤΟΝ
NAVAL MASONIC HALL
<ΙΔΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΕΙΑ» ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΡΑΚΗ, ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ> ΕΛΕΓΧONTAΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΛΑ, ΤΟ ΘΙΒΕΤ, ΤΗ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ TURKIC COUNCIL ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ. Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ‘ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ’ ΚΑΙ ΤΟΝ ‘ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ’, ΕΝΏ Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ‘’ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΤΙΚΩΝ’’ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΒΡΑΓΧΙΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΙΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΩΣ ΣΑΧΤΙ DEVI- «ΚΑΛΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΒΕΔΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ ΚΑΥΚΑΣΙΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ, ΝΥΝ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΙ «ΑΡΕΙΟΙ» Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΟΝΟΙ ΕΡΠΕΤΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ- ΑΓΚΑΡΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΓΟΝΟΥ «ΙΝΔΟΑΡΕΙΟΥ» ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
GODDESS KALI
GODDESS KALI
ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΩΝ ΤΩΝ SS ΜΕ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ /ΑΓΚΑΡΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΜΕ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ. ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΣΗΣ ΕΙΧΕ Η ΥΨΗΛΗ ΕΠΟΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΑΡΕΙΟΙ» ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΑ SS ΚΑΙ Η ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ «ΙΝΔΟΑΡΕΙΩΝ», ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΜΠΛΑΒΑΝΣΚΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ» Ή ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΠΕΪΛΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΙΕΡΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ» - GRAAL ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΥΚΑΣΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ -ΨΕΥΔΟΣΑΚΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΠΕΡΙ «ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ», ΗΤΟΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ «ΙΔΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΡΙΛ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ WALFEN SS ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤ ΡΕΜ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥ ΧΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΟΠΩΣ ΥΠΑΙΝΙΣΣΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΜΙΓΕΙΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΣΚΥΘΕΣ, ΚΕΛΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΤΛ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ Π. ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΟΓΚΟ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΕΥΝΟΪΚΑ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ <ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΖΑΡΙΑΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΧΑΖΑΡΙΑ ΩΣ ΝΕΟΣΚΥΘΕΣ - ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΕΣ> ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤA SS ΕΠΡΑΞΑΝ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ MHXANIKA ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΗΜΙΕΡΠΕΤΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΣΤΑΣ ¨Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΙΟΥΣ «ΑΝΟΥΝΑΚΙ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ Η «ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ»
ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ THN ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΛΗΣ ΓΗΣ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΕΞΙΣΟΥ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ», ΤΗΝ ΓΕΩΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΑΥΡΙΕΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΘΟΝΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΩΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ «ΜΙΝΕΡΒΑ», ΗΤΟΙ ΨΕΥΔΟΑΘΗΝΑ ΤΑΝΙΤ, «ΒΟΤΑΝ» «ΘΩΡ», ΟΝΤΙΝ ΚΑΙ BAELDER ΚΤΛ ΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΒΑΑΛ/ ΝΕΜΡΩΔ/ ΤΑΜΜΟΥΖ, ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ –ΚΑΛΙ –ΓΑΙΑΣ –ΙΣΙΔΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ SS ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΑΧΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ-ΣΤΟΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΥΒΡΙΔΙΑΚΑ- ΜΕΙΚΤΑ ΣΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΘΙΚΑ, ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ «ΑΡΕΙΑ» ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΦΥΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΥ ΓΚΟΜΠΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ «ΧΙΑΣΤΙ» ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΗΣΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ.
ΟΙ «ΑΡΕΙΕΣ» ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΜΕΣΩ ΘΕΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ- ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΙ- ΒΑΑΛ Ή ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΪΜΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ «ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ». ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΛΙΛΙΘΙΑΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΘΕΟΙ ΗΛΙΟΙ» ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΟΠΩΣ H NINHURSAG, Η ΚΥΒΕΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ, ΓΑΙΑ ΄ΔΕΛΦΥΝΗ ΔΡΑΚΑΙΝΑ, ΜΑΑΤ, ΑΘΩΡ, ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ, ΒΑΑΛ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΓΚΑΣ, Η DURGA PUJA –H SHAHTI, H DEVI, ΚΑΛΙ, VISNOY, ΜΕΙΤΡΕΥΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΑ «ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΕΧΙΔΝΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝΩ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΗΤΟ ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΙΔΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟ ΤΥΦΩΕΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΣΕΙ (Ο ΗΡΑΚΛΗΣ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΓΥΡΗΝΟΝΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΘΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ Ο ΓΕΛΩΝΟΣ, Ο ΑΓΑΘΥΡΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΘΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΝΕΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΘΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ.
ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΕΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΦΥΗ ΥΒΡΙΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΦΙΔΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΙΠΠΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ.
Ο ΜΥΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΜΕ ΗΔΗ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΡΑΚΟΜΟΡΦΑ ΤΕΧΝΗΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝΤΑ ΔΙΦΥΗ ΔΡΑΚΟΓΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΙΝΟΤΥΠΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΣΚΥΘΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΙΝΟΤΥΠΕΣ, ΤΥΠΟΙΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΕΡΠΕΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ KAI ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΟΦΙΟΝΙΚΩΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΠΙΜΕΙΞΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΚΟΓΟΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΠΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ «ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ».
ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΗΡΥΩΝ, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΑΙΑΣ, Ο ΛΑΔΩΝ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΧΘΟΝΙΟΣ ΟΦΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΙΟΔΟ, Η ΧΙΜΑΙΡΑ, Η ΣΦΙΓΓΑ ΚΑΙ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ. ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΧΙΔΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΑΙΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΙΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ANUNNAKI Ή ANANΝAKI «who from heaven came to earth» ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ>, ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΦΥΛΩΝ-«ΘΕΩΝ» ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ. Η ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ».
ΑΓΛΑΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΦΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΜΕΡΙΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ UBAID “ubaid period” ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ HATHOR.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΙΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΧΙΔΝΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ANUNNAKI Ή ANANΝAKI «who from heaven came to earth» ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ>, ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΦΥΛΩΝ-«ΘΕΩΝ» ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ. Η ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ».
ΑΓΛΑΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΦΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΜΕΡΙΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ UBAID “ubaid period” ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ HATHOR.
UBAID PERIOD
ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΥΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΙΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΚΟΕΙΔΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ, ΗΤΟΙ ΜΕΣΩ ΔΥΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΓΑΜΙΑΣ ΟΦΙΟΓΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΙΝΟΤΥΠA ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ANUNAKI ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΘΙΚΩΝ ΣΤΕΠΠΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΙΑ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΘΟΝΙΟ ΠΑΝΘΕΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΒΩΔΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣ ΒΑΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΣΕ ΠΥΡΩΜΕΝΗ ΧΟΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΑΛ.
Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΧΒΕΧ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ /ΒΑΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΩΝ ΥΞΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ «ΠΕΡΑΣΜΑ» ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕ ΠΡΟΤΩΤΟΚΑ ΝΗΠΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ, ΕΝΩ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ. ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ. Ο ΜΩΥΣΗΣ – ΟΣΑΡΣΗΦ ΚΑΙ Ο ΑΡΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΜΥΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΛΟΥΞΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΚ ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ‘ΣΕΤΙ KAI Η ‘ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ’ ΤΟΥ ΡΑΒΔΙΟΥ ΣΕ ΦΙΔΙ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ Ή ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΕΙΣΗΓΑΓΕ ‘ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ’ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΕΙΡΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΩΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ILLUMINATI ΚΑΙ Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΑΦΕΝΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣΤΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΘΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ «ΜΑΥΡΟ ΗΛΙΟ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΑΝΝΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΡΟΒΟΡΟΥ ΟΦΕΩΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ.
ΣΤΗ ΙΝΔΟΥΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΙ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ, ANATH Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΚΡΑΝΙΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΙΒΑ. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΑΝΔΡΩΓΕΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
ΣΤΗ ΙΝΔΟΥΣΤΙΚΗ ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΙ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ, ANATH Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΚΡΑΝΙΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΙΒΑ. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΑΝΔΡΩΓΕΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
Ο ΜΙΝΩΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΙΝΗ ΟΡΙΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΑΛ Ή ΜΟΛΩΧ ΕΠΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΜΙΝΩΑ. ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ. ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΩΣ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΣΕΑ, Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ‘ΚΟΙΛΙΑΣ’ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΛΑΒΡΥΣ".
ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΣΑΝ ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΛΑΝΣΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ‘ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ’ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ «ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ»
Σχετικά με το νόημα του μύθου του Μινώταυρου έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες. Σύμφωνα με μία από αυτές, ο μύθος σχετίζεται με τους μύθους των Βάαλ και Μολώχ των Φοινίκων. Η θανάτωση του Μινώταυρου συμβολίζει την κατάργηση του βαρβαρικού έθιμου της ανθρωποθυσίας από τον περισσότερο προοδευμένο ελληνικό πολιτισμό. Μία άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ο Μίνωας και ο Μινώταυρος δεν είναι παρά μορφές του ίδιου προσώπου, και αντιπροσωπεύουν τον θεό Ήλιο. Ακόμα υπάρχει η άποψη ότι ο μύθος της θανάτωσης του Μινώταυρου συμβολίζει την απελευθέρωση των Ελλήνων από την κυριαρχία της Μινωικής Κρήτης.
ΤΑ «ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΥΗΣΗΣ» ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΠΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΤΟΥ ΜΥΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ». Η «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ» ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΙΕΡΟΦΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ, Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΜΗΤΕΡΑ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ».
ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΡΑ -ΟΥΡΕΟ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΙΑΡΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΘΕΟΤΗΤΩΝ.
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΖΥΓΙΣΕΙ» Η ΘΕΑ ΜΑΑΤ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ Ο ΣΚΥΛΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΟΥΒΙΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΑΤΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΘΕΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΘΕΟΤΗΤΑ.
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ «ΖΥΓΙΣΕΙ» Η ΘΕΑ ΜΑΑΤ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ Ο ΣΚΥΛΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΟΥΒΙΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΑΤΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΘΕΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΘΕΟΤΗΤΑ.
ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΨΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΒΑΝΑΥΣΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΙ ΧΘΟΝΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΔΙΣΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ, Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΥΧΟΙ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ (Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, οι Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι) ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΙΟΓΕΝΗΣ, ΗΤΟΙ ΤΙΣ ΚΑΥΚΑΣΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΤΗΣ "ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ»ΚΟΛΕΓΙΑ», ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΔΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ -ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΡΩΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΩΑΔΙΤΗ ΑΙΝΕΙΑ.
Η Αινειάδα (Αινειάς, Aeneis στα λατινικά) είναι ένα επικό ποίημα (έπος) γραμμένο από τον Ρωμαίο ποιητή Βιργίλιο στα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ. (29 π.Χ. ως 19 π.Χ.). Το έργο εξιστορεί τις μυθικές περιπέτειες του Αινεία, ενός Τρωαδίτη που ταξίδεψε με λίγους συντρόφους του στην Ιταλία μετά την άλωση της Τροίας και εκεί έγινε ο πρόγονος των Ρωμαίων. Το έπος είναι γραμμένο σε δακτυλικό εξάμετρο στίχο και χωρίζεται σε 12 βιβλία. Τα πρώτα 6 βιβλία αφηγούνται τις περιπλανήσεις του Αινεία από την Τροία μέχρι την άφιξή του στην Ιταλία, ενώ το δεύτερο μισό του έργου εξιστορεί τον πόλεμο μεταξύ των Τρώων και των Λατίνων.
Ο κεντρικός ήρωας Αινείας ήταν ήδη γνωστός στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία ως πρόσωπο της Ιλιάδας. Ο Βιργίλιος συγκέντρωσε διάσπαρτες ιστορίες και θρύλους για τις περιπέτειές του, την ομιχλώδη σύνδεσή του με τους ιδρυτές της Ρώμης, τον εξόπλισε με ευσέβεια, και δημιούργησε έτσι έναν ιδρυτικό μύθο, ένα εθνικό έπος για την κοσμοκράτειρα Ρώμη. Το έπος αυτό, που έχει χαρακτηρισθεί ως το σημαντικότερο που γράφτηκε ποτέ στη λατινική γλώσσα, συνδέει τη Ρώμη με την Τροία και τους θρύλους της, ενώ ταυτόχρονα δοξάζει τις «παραδοσιακές» ρωμαϊκές αρετές και «νομιμοποιεί» την Ιουλιανή δυναστεία ως καταγόμενη από τους ιδρυτές, ήρωες και θεούς της Ρώμης και της Τροίας
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΩΝ (ΓΑΛΛΟΓΡΑΙΚΩΝ) ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΑΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ, ΛΕΥΚΩΝ ΒΡΕΤΤΑΝΩΝ –ΣΚΟΤΣΕΖΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΙΑΦΥΓΕΝΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΘΕΝΤΩΝ ΣΚΥΘΩΝ ΜΕΣΩ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ‘ΝΕΑΣ ΤΡΟΙΑΣ’ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΔΙΕΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - GRAND ORIENT FRANCE
Masonic temple in Paris, France. temple pannetier grand orient france
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΩΑΔΙΤΗ ΠΑΡΗ, ΕΞΟΥ ΚΑΙ “PARIS”. ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ. ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΡΩΑΔΟΣ ,
ΤΟΥ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥ ‘ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΥ’ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΙΚΟΥ ΔΡΥΙΣΜΟΥ – ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙAKΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ DIANIC WICCA, ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΑΝΟΣ, ΤΟΥ ΓΟΥΪΚΑΝΟΥ ΚΕΛΤΙΚΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΦΘΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΘΟΡΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ.
ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ «ΝΑΪΤΩΝ, ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ, ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΩΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΜΑΡΤΙΝΙΣΤΩΝ ΚΤΛ, ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΡΡΟΕΣ», ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ «ΝΑΪΤΩΝ, ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ, ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΩΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΜΑΡΤΙΝΙΣΤΩΝ ΚΤΛ, ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΡΡΟΕΣ», ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
O ΠΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ
TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΥΡΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΩ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΩΕΙΔΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΡΥΓΙΑ, ΕΚΕΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ –ΤΗΣ ΥΡΚΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΑΡΜΑΤΙΚΑ ΦΥΛΑ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΩΕΣ.
WOMENS SARMATIANS PERSIAN AMAZONS
WOMENS SARMATIANS PERSIAN AMAZONS
[Sarmatian Matriarchy and Amazon Women
The most fascinating feature of Iranian-Sarmatian culture is their women warriors. Herodotus reported that the Sarmatians were said to be the offspring of Scythians who had mated with Amazons and that their female descendants "have continued from that day to the present to observe their ancient [Amazon] customs, frequently hunting on horseback with their husbands; in war taking the field; and wearing the very same dress as the men" Moreover, said Herodotus, "No girl shall wed till she has killed a man in battle."
Both Herodotus and Hippocrates accounts inform us the Sarmatians took interest in turning their women into strong-armed huntresses and fighters. Archaeological materials seem to confirm Sarmatian women's active role in military operation and social life. Burial of armed Sarmatian women comprise large percent of the military burial in the group occupy the central position and appear the be the richest.]
ΠΕΡΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
PHRYGIANS
ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΓΚΩΔΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΡΟΣΣΙΑ ΜΟΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΕΛΑΚΙ Ή ΣΚΟΥΦΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΣΚΟΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΖΑΚΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ
ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΝΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΗΜΙΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ.
ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΝΤΑΝ Ο ΦΡΥΓΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΕΚ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΙ ΚΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤA ΙΕΡΑΤΕΙA ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ «ΘΕΩΝ ΗΛΙΩΝ».
Ο ΣΚΟΥΦΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΜΙΘΡΑ,
ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΗ, ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΘΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΤΗΣ ΒΕΝΔΙΝΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ ΟΝΤΑΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΗ, ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΘΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΤΗΣ ΒΕΝΔΙΝΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ ΟΝΤΑΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
Στην ελληνική μυθολογία η Βένδις ή Βένδεια ήταν χθόνια τοπική θεότητα της Θράκης. Η λατρεία της γινόταν σε βαθιές σπηλιές κι οι γιορτές της είχαν οργιαστικό χαρακτήρα, μοιάζοντας με αντίστοιχες φρυγικές τελετές προς τιμήν του Σαβάζιου, με τον οποίο συσχετίζεται σε αρκετές πηγές της αρχαιότητας.
Απο Βικιπαίδεια
PERSIA MITHRA "PHRYGIAN CUP" WITH SUN
ATTIS WITH PHRYGIAN CUP
Η ΜΗΔΕΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΡΥΓΩΝ
Η ΜΗΔΕΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΡΥΓΩΝ
H Mήδεια, ο Iάσων και το Xρυσόμαλλο Δέρας. Eρυθρόμορφη λήκυθος, 320-310 π.X., Πανεπιστήμιο του Mπόχουμ
Ο ΦΡΥΓΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΦΡΥΓΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.
ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΙΔΕ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΑΚΟΦΡΥΓΙΚΑ ΚΡΑΝΗ).
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΑΝΑΛΟΓΕΣ «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΔΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ. ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΦΡΥΓΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ.
Ο ΦΡΥΓΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ", "RAINBOW" ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ, ΚΟΥΒΑΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΦΙΟΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.
Η ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ –ΤΡΟΙΑΣ - ΦΡΥΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ILLUMINATI ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ «ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥΣ» ΜΑΣΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ “ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ” ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ Ή «ΝΕΑΣ ΤΡΟΙΑΣ» Ή ΚΑΙ «ΝΕΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ» ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΤΩΝ «ΕΚΛΕΚΤΩΝ» ΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Phrygian cap
ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, οι Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι) ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΗΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΣΚΟΥΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΚΘΕΜΑΤΑ.
Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΑΛΑΙΟ POSTER ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ "LUCIFERA" ΜΕ ΤΟ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΔΑ ΝΑ "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ" ΤΟ "ΦΩΣ" ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΑΔΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΦΩΣ, ΤΟ "ΑΣΒΕΣΤΟ ΦΩΣ" ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ILLUMINATI, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΔΙΠΛΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΜΜΩΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο "ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ".
ALLEGORICAL ILLUSTRATION OF ROMANIAN SOCIALIST GOALS 1895
ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΦΡΥΓΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ, ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΙΣ.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ "ΗΛΙΟ" ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟ
Η MARIANNE ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ "UNION FRANCAISE ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ
FEDERATION INDOCHINOISE". ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΟΨΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΝΟΜΙΣΜΑ "REPUBLIQUE FRANCAISE 1924. ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΣΤΕΜΜΑ; Η ΕΚΑΤΗ.. ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΚΥΡΑ
ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ LIBERTY "IN GOD WE TRUST". ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ
ΝΟΜΙΣΜΑ "UNION OF NORTH AMERICA" RISING SUN
ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΕΡΜΑ EYRO ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΚΑΙ "ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ"
TRIPLE GODDESS HECATE WITH PHRYGIAN CUP
http://nemetwr.pa-sy-a.gr/2009/10/24/24-00/Triple_Goddess_Hecate_Chiaramonti_Inv1922.jpg
GLMF MASONIC - WOMEN WITH PHRYGIAN CUP
ΑΨΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Marble from a large grave monument of the late 4th century
BC, with fragments of an Amazonomachy. Athens, National Museum.
ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ
ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ, ΟΜΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
HERCULES AND HIPPOLYTES (PHRYGIAN CUP)
[... Οι Αμαζόνες ήταν μια όμορφη αλλά πολεμόχαρη φυλή. Συνήθως πολεμούσαν καβάλα στ' άλογά τους και κρατούσαν το χαρακτηριστικό διπλό πέλεκυ . Η Αμαζόνα μας στέκει κρατώντας τα ινία του αλόγου της σε μια πολύ ασυνήθιστη στάση που φέρνει στο νου εκείνη των Διόσκουρων στην «Οικία του Διόνυσου». Από τα βαρβαρικά ρούχα που συνήθως φορεί σε παλαιότερες απεικονίσεις, δεν απομένει παρά ο Φρυγικός σκούφος (πίλος) και οι μπότες. Στο αριστερό της χέρι κρατεί το διπλό πέλεκυ. Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε πως για τον ένατο άθλο του ο Ηρακλής έπρεπε να εξασφαλίσει τη χρυσή ζώνη του Άρη που φορούσε η Ιππολύτη, βασίλισσα των Αμαζόνων. Είναι αδύνατο να ξέρουμε αν ο πίνακας εδώ εικονίζει την ίδια την Ιππολύτη, κι έτσι σχετίζεται με τον Ηρακλή δίπλα, ή αν είναι μια ανεξάρτητη απεικόνιση μιας Αμαζόνας. Αντώνης Πηλαβάκης] http://www.pilavakis.net/new_page_144.htm
Achilles and the sacrifice of the Trojans, Darius Painterc 330BC Naples
Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, οι Γαλάτες
και οι Φρύγες Φράγκοι…
Του Γιώργου Λεκάκη
Ο Βυζάντιος παραδίδει ότι αυτοί (οι Γαλάτες) "είχαν περιπλανηθεί πολύ πριν καταλήξουν στη χώρα, που ονομάστηκε Γαλατία, νότια της Παφλαγονίας"(1). Το εθνικό Γαλάτης (2) "παρήχθη με την ύφεση του ενός λ, εκ του Γάλλος" (Στέφ. Βυζάντιος "Εθνικά").
Άρα λοιπόν, ψάχνουμε για κάποιον Γάλλο, γενάρχη των Γάλλων, κατοπινών Γαλατών.
Οφείλουμε να πούμε πως, γενικά παραδεκτός είναι πως ο γενάρχης των Ευρωπαίων Γαλατών ήταν ο Γαλάτης, γιος του Ηρακλή και κάποιας θυγατέρας Γαλάτη ηγεμόνα (Διόδωρος Σικελιώτης, 5,24) ή γιος του Κύκλωπα Πολύφημου και της Γαλάτειας (3) (Τίμαιος, "Μέγα Ετυμ.") ή γιος του Απόλλωνα (Διον. Περιηγ. 69).
Εμείς όμως ψάχνουμε ακόμη πιο πίσω. Και πράγματι, λοιπόν, βρίσκουμε κάποιον ήρωα ονόματι Γάλλο, από τον ποταμό Τηρία (4) του Εύξεινου Πόντου. (5)
(Υπήρχε και έθνος Γαλακτοφάγων στη Σκυθία).
Για άγνωστο λόγο, έφυγε από τον Πόντο και πρώτα κατοίκησε στη Θράκη, όπου ίδρυσε τη Γαλλαία ή Γαλλαϊκή. Παραδίδεται αρχαιότατη χώρα της μεσημβρινής Θράκης, δυτικά του Έβρου, στην περιοχή του ποταμού Λίσσου και απέναντι από τη Σαμοθράκη. Η χώρα επί Ηροδότου ονομαζόταν Βριαντική. (6)
Από εκεί κατοίκησε γύρω από ένα άλλο ποταμό της Φρυγίας (7), που πήρε το όνομά του: Γάλλος ποταμός. Λέγεται μάλιστα ότι το νερό αυτού του ποταμού είχε ενθουσιαστική δύναμη, που καταλάμβανε τους ιερείς της πόλης. Η γύρω του ποταμού αυτού χώρα ονομάστηκε Γαλλία. Οι κάτοικοι γύρω από τον ποταμό Γάλλο της Φρυγίας λέγονταν Ποταμογαλλίτες (βλ. σχ. Τιμόθεο) ή Ποταμογαλληνοί. (βλ. σχ. Προμαθίδα). Αυτό πρέπει να έγινε την 2η χιλιετία π.Χ.
Οι ευνούχοι γάλλοι ιερείς:
Οι αρχαιότεροι των Φρυγών – όπως όλοι οι λαοί άλλωστε - λάτρευαν τη Μεγάλη Μητέρα θεά, την οποία ονόμαζαν Μα. Αργότερα τη θέση της πήρε η θεά Κυβέλη. Τη λατρεία της Κυβέλης κατέλυσε ο Δίας, με τον πηγαιμό του εκεί. Λέει μάλιστα ο μύθος πως όταν ο Δίας φιλοξενήθηκε στη Φρυγία, από τη ντόπια γριά Βαυκίδα και τον σύζυγό της Φιλήμονα, για να τους ευχαριστήσει μεταμόρφωσε αυτήν σε φλαμουριά και αυτόν σε βελανιδιά.
Από τη Φρυγία ελέγετο ότι μεταφέρθηκε και το παλλάδιο της θεάς Αθηνάς, γι΄ αυτό και Φρυγία η Αθηνά απεκαλείτο.
Ο Γάλλος ήταν, μαζί με τον Άττι, ο πρώτος ιερέας της Φρυγίας Κυβέλης. Από αυτόν κατοπινά οι ιερείς της Κυβέλης ονομάζονταν Γάλλοι. Όπως και ο Άττις, που πέθανε όταν αυτοευνουχίστηκε, έτσι και του Γάλλου, του έκοψαν το αιδοίο, γι' αυτό έκτοτε, τον ευνούχο, τον απόκοπο, τον έλεγαν γάλλο (8). Ιερά του Άττι και της Κυβέλης στην Ελλάδα έχουμε βρει στην Αμφίπολη της Μακεδονίας, κ.α.
Λέει ο Διογένης Λαέρτιος: "Γάλλοι μεν γίνονται εξ ανδρών, εκ δε γάλλων άνδρες ου γίνονται" (4,43). Έτσι και οι Γάλλοι ιερείς της Κυβέλης ευνουχίζονταν. Στην αρχή η λατρεία αυτή περιοριζόταν γύρω από το όρος Δίδυμο, αλλά αργότερα επεκτάθηκε σε όλη την Ασία, όπου λατρευόταν η Κυβέλη. Δεν έχουμε στοιχεία ότι και στην Ελλάδα ήρθαν οι Γάλλοι ιερείς, αλλά σίγουρα τους βρίσκουμε στη Ρώμη, από το 200 π.Χ., οργανωμένους σε συλλόγους (collegia) και με επιφανείς Ρωμαίους να γίνονται "αρχιγαλλίτες" ή "αρχιγάλλοι", δηλαδή αρχηγοί αυτών των συλλόγων. Στη Ρώμη μεταφέρθηκε και το περίφημο μαύρο ξόανο της Φρυγίας Κυβέλης το 204 π.Χ. Η λατρεία τους διαδόθηκε τόσο έντονα, που η Ρώμη αναγκάσθηκε να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο απαγόρευε στους Γάλλους ιερείς να βγαίνουν έξω από τους ναούς τους και στους Ρωμαίους πολίτες να ευνουχίζονται και να συμμετέχουν στα κολέγια των Γάλλων. Παρά την απαγόρευση όμως και την έντονη φήμη ότι οι Γάλλοι ήταν κίναιδοι, τα κολέγιά τους υπήρχαν ως τον 5ο αιώνα.
Στα νομίσματα του Φιλομηλίου (9) της Φρυγίας ο Γάλλος απαντάται, γυμνός από τη μέση και πάνω, γερμένος στ΄ αριστερά, στηριζόμενος σε μια υδροχόη (ως ποτάμιος θεός που ήταν) κρατώντας ένα κλαδί και με το δεξί του χέρι να κρατά το κέρας της Αμάλθειας. (Με ή χωρίς την επιγραφή Gallus εικονίζεται και σε άλλα νομίσματα).
Αυτή η φήμη και η "ελαφρότητά" τους ως άνδρες έδωσε και την ονομασία γαλλινώδη στα γαλλόμορφα (= ορνιθόμορφα) πτηνά, αλλά και σε μια σειρά από ελαφρά πουλιά, όπως γάλλος (gallus) στο πουλί μελεαγρίδα την αλεκτοροταώ, τη γνωστή μας γαλλοπούλα (10) ή φραγκόκοτα. Επίσης, γαλλινούλη (gallinula) ονόμασαν το πουλί ράλλο τον φίλυδρο, κοινώς τη νερόκοτα. Γαλλίναγο (gallinago) ονόμαζαν το πουλί καπέλλη, κοινώς μπεκατσίνι. Γαλλόνησσα η χηναλώπηξ. Γαλλοπέρδικα ο φασιανός της Ινδίας. Ακόμα φραγκοκόρακας ονομάζεται το πτηνό έποψ.
Οι Φρύγες και τα φίδια:
Μια ιδιαίτερη σχέση συνδέει τους Φρύγες με τα φίδια. Κι αυτό γιατί ο ήρωάς τους, Σύβαρις, συνευρέθηκε με ένα (άγνωστο) τέρας και μάλιστα μέσα στο ιερό άλσος της Αρτέμιδος και από αυτό το παράξενο ζευγάρωμα, γεννήθηκαν οι Οφιογενείς.
Γενάρχης αυτών ήταν ένα φίδι, που είχε μεταμορφωθεί σε άνθρωπο. Οι απόγονοί του, οι Οφιογενείς κατοικούσαν στο Πάριο του Ελλήσποντου. Παραδίδονται ως ιδιαίτερα ικανοί θεραπευτές των δαγκωμάτων των φιδιών, τα οποία και γιάτρευαν με γητειές και επωδές.
Επιφανείς Φρύγες:
Ένας απ΄ τους πιο γνωστούς μυθικούς Φρύγες βασιλιάδες, ήταν και ο Τάνταλος, τον οποίο καταδίκασαν οι θεοί σε αιώνια πείνα και δίψα (εξ ου και "το μαρτύριο του Ταντάλου").
Η γαλλογραικική θυσία και ο Μέγας Γαλλογραικός: Στη Ρώμη γινόταν μια ιδιόρρυθμη ανθρωποθυσία, δυο ζευγαριών Έλληνα και Ελληνίδας και Γαλάτη και Γαλάτισσας μαζί. Τους έθαβαν στη γη, ύστερα από σιβυλλικό χρησμό, για την εξουδετέρωση συμφορών, που επρόκειτο να προσβάλλουν τη Ρώμη. Την ανθρωποθυσία αυτή την συναντάμε στα ρωμαϊκά κείμενα ως Gallus et Galla, Graecus et Graeca.
Αναφέρονται τρεις τέτοιες περιπτώσεις ανθρωποθυσίας στη Ρώμη: Η πρώτη το 228 π.Χ. πριν τον πόλεμο με τους Βοίους και τους Ινσούβρους. Οι Ρωμαίοι έθαψαν τότε τα θύματα "ιν΄ ούτως επιτελές το πεπρωμένον γενέσθαι δοκή και τε κατέχειν της πόλεως κατορωρυγμένοι νομίζωνται". Η δεύτερη το 216 π.Χ. όταν έγινε το ανοσιούργημα των παρθένων Εστιάδων, της Οπιμίας και της Φλορονίας. Η τρίτη, τέλος, αναφέρεται ότι έγινε το 114 π.Χ. όταν κατακεραυνώθηκε η Εστιάδα Ελβία και αποδείχτηκε ότι άλλες τρεις Εστιάδες, η Αιμιλία, η Λικινία και η Μαρκία, συζούσαν με άνδρες!
Τη μόνη επαρκή εξήγηση γιατί επιλέγονταν θύματα Έλληνες και Γαλάτες, ταυτόχρονα, μας την δίνει ο Δίωνας. Μας παραδίδει λοιπόν, πως μια πανάρχαια μαντεία έλεγε πως η Ρώμη έμελλε να καταληφθεί από Γαλάτη και Έλληνα – για περισσότερα στο βιβλίο μου "Τάματα – Θυσίες- Προσευχές", που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις εκδόσεις "Γεωργιάδη".
Πράγματι, λοιπόν, ο αρχαίος χρησμός βγήκε αληθινός, αλλά πολλά χρόνια αργότερα, όταν ένας Γαλλογραικός ανάγκασε για άλλη μια φορά τους ιστορικούς να ονομάσουν Μέγα έναν Έλληνα, τον Μέγα Κορσικανό Ναπολέοντα Βοναπάρτη…
Ο φρυγικός σκούφος έμβλημα της Γαλλικής Επανάστασης:
Ο Άττις, ο Μίθρας (αλλά και ο Οδυσσέας) απαντώνται σε παραστάσεις να φορούν τον καλούμενο φρύγιο πίλο, που δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν κόκκινο κολουροκωνοειδή σκούφο, η κορυφή του οποίου έπεφτε προς τα μπρος. Αυτό ήταν το συνηθισμένο κάλυμμα της κεφαλής των Φρυγών και δη των ναυτικών τους. Αυτός ακριβώς ο σκούφος υιοθετήθηκε και από τη Γαλλική Επανάσταση, απ΄ όπου διαδόθηκε σε όλη τη Γαλλία! Τον φορούσαν οι Γιακωβίνοι (εξ ου και σκούφος των Γιακωβίνων ή δημοκρατικός σκούφος ή κόκκινος σκούφος). Μετά την Επανάσταση παρέμεινε ως έμβλημα της Γαλλίας στην επίσημη κρατική της σφραγίδα. Εγκαταλείφθηκε μετά την 9η Θερμιδώρ.
Σχετικά τοπωνύμια:
Προφανώς σχετικά και τα τοπωνύμια Γαλατία (11), Γάλλος (12), Γαλήσιο ή Γαλλήσιο (13), Γάλλικα (14), κ.ά. (15)
Έφυγαν και από τη Φρυγία και ένα μικρό σκέλος τους πήγε νοτιότερα (κατοίκησαν τη Γαλάδα ή Γαληνή της Αραβίας, τα Γάλαβα (16) της Μεσοποταμίας, τη Γάλλα της Μηδίας, τη Γαλιλαία (17) της Παλαιστίνης, τα Γάλγαλα (18) της Ιουδαίας, τις Γάλλες της Αιθιοπίας, κ.α.), ενώ ένα άλλο πήρε τα πλοία διέπλευσε το Αιγαίο και κατευθύνθηκε πρώτα προς την Ίμβρο και την Τένεδο (19), τα Δωδεκάνησα (20), την Κύπρο (21), την Κρήτη (22), την Ιβηρική (23), τη Σικελία (24), την Κορσική, απ΄ όπου πέρασε τη χώρα των Άλπεων (25) (= λευκών, γαλακτόχρωμων) ορέων και εν τέλει εδραιώθηκαν στη γνωστή σύγχρονη Γαλατία της Γαλλίας, όπου εκπολιτίστηκαν από τον Ηρακλή, όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Τους έπεισε να μη θανατώνουν τους ξένους! Νυμφεύτηκε την πριγκίπισσα Γαλάτη. Έκανε στη χώρα τόσα πολλά και σημαντικά έργα, που ακόμα και σήμερα τον τιμούν. Θεωρούν δε ως μητρόπολη του έθνους τους την πόλη Αλεσία (26), που ίδρυσε ο Ηρακλής.
Παρ΄ όλη την περιπλάνησή τους, παραδίδεται ότι τα γαλατικά φύλα αποτελούνταν από οργανωμένο σύνολο πατριών, ενώ είχαν κοινό εθνικό χαραχτήρα και θρησκεία. Τα περισσότερα όμως που ξέρουμε γι' αυτούς, μας τα δίνει ο Ιούλιος Καίσαρας.
Φρύγες οι Φράγκοι:
Αυτοί οι Γαλάτες, απόγονοι του Γάλλου, αρχιερέα των Φρυγών, ονόμασαν και το λαό της περιοχής Φράγκους (27) (Francs, Franques, Franci < Φρύγους). Ενώ Φραγκονία (Franken, Franconie) είναι μια ιστορική περιοχή (πρώην πριγκιπάτο) της σημερινής Γερμανίας στις Βαυαρικές Άλπεις, όπου ζουν οι Φραγκονοί. Σχετική και η πόλη Φράγκφουρτ (Frankfurt = Frank + furt = Φράγκοι + πέρασμα), πρωτεύουσα της ανατολικής Φραγκονίας. Πράγματι, η σύγχρονη ανθρωπολογία μας λέει ότι το 70-80% των Γάλλων είναι μεσογειακοί τύποι. Το αίμα νερό δεν γίνεται: Τον 5ο αι. π.Χ. πέρασαν τις Άλπεις και εγκαταστάθηκαν στον Πάδο. Η χώρα ονομάσθηκε Εντεύθεν των Άλπεων Γαλατία. Η παλιά Γαλατία ήταν πια η Πέραν των Άλπεων Γαλατία. Έφτασαν ως τον Δούναβη (28). Το 390 π.Χ. με στρατηγό τον Βρέννο εισέβαλαν και κατέκτησαν την Ιταλία. Η Εντεύθεν Γαλατία κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους τον 3ο αι. π.Χ. Η Πέραν το 51 π.Χ. Το 280-278 κατέκτησαν προσωρινά και την Ελλάδα, με στρατηγό κάποιον επίσης ονομαζόμενο Βρέννο. Το 279-278 εισέβαλαν με 200.000 μαχητές στη Μακεδονία, αλλά κατατροπώθηκαν από 4.000 Αθηναίους στους Δελφούς και ο Βρέννος αυτοκτόνησε! Επειδή όμως τα πάτρια εδάφη "τραβάνε" και "το αίμα νερό δεν γίνεται", στις επιδρομές των Κελτών, στις οποίες συμμετείχαν οι Γαλάτες, πέρασαν τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια και πλημμύρισαν τη Μικρά Ασία (278/277). Ο Ρωμαίος Σκιπίωνας και ο Καρχηδόνιος Αννίβας (247-183) τους κατατρόπωσαν. "Αναστήθηκαν" όμως, και επανήλθαν στην Ελλάδα, από τη Θράκη, και την Ασία, όπου στον Ταύρο βρήκαν ομοεθνείς τους, με τους οποίους συμμάχησαν και υπέταξαν άλλους, καθιστώντας τους φόρου υποτελείς, και εν τέλει κατοίκησαν περί τον Άλυ ποταμό, μεταξύ της Βιθυνίας και της Καππαδοκίας. Εκεί τους βρήκε ο Αντίοχος Α΄. Έδωσαν μάχη στη Σίπυλο της Φρυγίας με τον βασιλιά των Σελευκιδών, αλλά ηττήθηκαν και υποχρεώθηκαν να περιορισθούν στην κεντρική Ανατολία, στην Άγκυρα. Η πολεμική τους ικανότητα τους έκανε περιζήτητους μισθοφόρους, αλλά και συμμάχους. Έτσι, οι Γαλάτες έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στις ενδομικρασιατικές συγκρούσεις. Ο Άτταλος της Περγάμου, που τους αντιμετώπισε πολλές φορές (και γι' αυτό πήρε και το επίθετο Γαλατονίκης), αποτύπωσε σε θαυμάσια έργα τέχνης το απαράμιλλο θάρρος τους. Δυο από αυτά είναι το χάλκινο άγαλμα "Ο Γαλάτης ηγεμών" του Περγαμηνού γλύπτη Επίγονου (μαρμάρινο αντίγραφό του βρίσκεται στη συλλογή Λουντοβίζι, στο Μουσείο Θερμών Ρώμης, αρ. 144). Αφιερώθηκε (230-220 π.Χ.) στην Πέργαμο για να τιμηθεί η νίκη των Περγαμηνών κατά των Γαλατών. Το άγαλμα παριστάνει ένα Γαλάτη ηγεμόνα να έχει σκοτώσει τη γυναίκα του και να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, μπήγοντας το ίδιο ξίφος στο στήθος του, εν όψει των νικητών εχθρών που πλησιάζουν, θέλοντας έτσι να τονίσει την αντρειοσύνη του! Το άλλο είναι το επίσης χάλκινο "Ο Γαλάτης θνήσκων", επίσης του Επίγονου (μαρμάρινο αντίγραφό του υπάρχει στο Μουσείο του Καπιτωλίου). Παριστάνει αριστουργηματικά ένα Γαλάτη πολεμιστή καθώς πέφτει μισοπεθαμένος στο έδαφος. Η ταφόπλακα: Ο Αύγουστος αναβάθμισε τη Γαλατία σε επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι, όπως συμβαίνει πάντα, με τους "εκτός νόμου", οι οποίοι όταν νομιμοποιούνται, αποδιαλύονται, έτσι συνέβη και με τους Γαλάτες. Εδώ τελείωσε η ιστορία τους. Την ταφόπλακά τους έριξε ο χριστιανισμός, που διαδόθηκε σχετικά πολύ νωρίς σ' αυτούς, όπως μαρτυρεί η "Προς Γαλάτες" επιστολή του απόστολου Παύλου… Τα ελληνικά βάση της γαλλικής γλώσσης: Πρόσφατα (1999) μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, όριζε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να διδαχθούν τα αρχαία ελληνικά ως μάθημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι να εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από 15 τουλάχιστον μαθητές, ώστε να συσταθεί τάξις. Η αντίδραση, όμως, ήρθε από τον ερευνητή του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, Μπερνάρ Σερζάν, ο οποίος σε άρθρο του στη "Λιμπερασιόν", έγραφε μεταξύ άλλων: "Το να καταργήσουμε τα ελληνικά είναι σαν να σκοτώνουμε ένα κομμάτι της Γαλλίας". Και παρακάτω: "Το να καταργήσουμε τα αρχαία ελληνικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαν να απογυμνώνουμε τον γαλλικό πολιτισμό από τις ζωντανές πηγές του, είναι σαν να κάνουμε στείρα τη φυσική μας μήτρα… Τα ελληνικά είναι μια από τις βάσεις της γαλλικής γλώσσης και χωρίς αυτά δεν είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς καμιά εγκυκλοπαίδεια και κανένα λεξικό"… ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 1. Περιοχή που οίκησαν Πόντιοι άποικοι, που ονοματίστηκε έτσι από τον Παφλαγόνα, τον γιο του Φινέα. Ήταν στη βόρεια Μ. Ασία. Από τον Όμηρο αναφέρεται ως βασιλιάς της ο Πυλαιμένης ("Ιλιάδα", Β, 851-2). Ο Πυλαιμένης καταγόταν από την Ενετή (κατοπινή Αμισός), την πρωτεύουσα των Ενετών, λαού της Παφλαγονίας, που κατοικούσε στην περιοχή του ποταμού Παρθένιου. Σκοτώθηκε στον Τρωικό Πόλεμο από τον Μενέλαο, γι΄ αυτό και μετά από αυτό οι υπήκοοί του έφυγαν από την Παφλαγονία και κινήθηκαν δυτικά, προς την Αδριατική, όπου και ίδρυσαν την Ενετία (σημερινή Βενετία), σε ανάμνηση της πατρίδας του βασιλιά τους. 2. Γαλάτης (γάλα = λευκό, γλυκό) = λευκός, που θυμίζει την ασπράδα του γάλακτος ή τους γαλακτώδεις αφρούς της θάλασσας. 3. Υπάρχουν 4 γυναίκες με αυτό το όνομα στην ελληνική αρχαία ιστορία: α) Η άσπρη Γαλάτεια, η ωραιότερη των Νηρηίδων, κόρη του Νηρέα και μιας θαλάσσιας θεότητας της Σικελίας. Ήταν κάτοικος της ήσυχης θάλασσας (γαληνεμένης), όπου και την είδε ο περίφημος Σικελικός κύκλωπας Πολύφημος και την ερωτεύτηκε. Η Γαλάτεια όμως τον απέκρουσε και συνδέθηκε με τον Άκη, τον γιο του Πάνα ή του Φαύνου και της νύμφης Συμαίθας. Έτσι, μια μέρα που η Γαλάτεια ξεκουραζόταν στο στήθος του αγαπημένου της, τους είδε ο Πολύφημος και τυφλωμένος από ζήλια, πέταξε ένα βράχο και έλιωσε τον αντεραστή του. Η Γαλάτεια τότε μεταμόρφωσε τον νεκρό αγαπημένο της σε ποτάμι με καθάριο νερό. Κατ΄ άλλους, η Γαλάτεια πήδησε στη θάλασσα και οι θεοί έκαναν τον Άκη βράχο ή ποτάμι. Σήμερα υπάρχει μικρό ποτάμι της Σικελίας με το όνομα αυτό (Chiaci) , που πηγάζει από την Αίτνα, ενώ αναφέρεται και ποταμός Ακιθίας στη Σικελία επίσης. Άλλοι πάλι παραδίδουν ότι η Γαλάτεια ενέδωσε στους έρωτες με τον Πολύφημο και απόχτησε τρεις γιους, τον Γάλα ή Γαλάτη, τον Κελτό και τον Ιλλυριό – αντίστοιχα γενάρχες των Γαλατών, Κελτών ή Ιλλυριών. Πάντως το τελευταίο μοιάζει περισσότερο να έχει επινοηθεί για να υποδείξει τη σχέση των λαών αυτών, παρά την ιστορία, αφού είναι γνωστό το αρχαίο ρητό που υμνεί την ερωτική υπερηφάνεια της Γαλάτειας: "Ου δύνασαι Θέτιδος και Γαλατείας εράν". Ο παραπάνω έρωτας ενέπνευσε ζωγράφους και ποιητές, όπως ο Ραφαήλ (βλ. σχ. έπαυλη Φαρνέζε Ρώμης), ο Καράτσιο, ο Πουσέν, ο Θεόκριτος, ο Οβίδιος (το 13ο βιβλίο των Μεταμορφώσεων), ο Θερβάντες, ο Φλοριάν, κ.ά. Αυτή η ιστορία μαρτυρά το πέρασμα των Γαλατών από τη Σικελία, ενώ μας θυμίζει και τη σχέση τους με τις χαμένες τους πατρίδες, αφού είχαν μέγα ποταμό Άκη και στην Ασία (Υρκανία, σημερινός Βαχάτ), οι Άκιβοι ήταν μικρός λαός της Σαρματίας, η Ακιλισηνή επαρχία της Αρμενίας (μεταξύ Ταύρου και Ευφράτη) και ο Ακινάκης θεός των Σκυθών. β) Η άλλη Γαλάτεια της ιστορίας μας είναι φτωχή Κρητικοπούλα από τη Φαιστό. Κόρη του Ευρύτιου (του γιου του Σπάρτωνα του Φορωνέα – καταλαβαίνετε πόσο πίσω πάμε…) και σύζυγος του Λάμπρου. Όταν έμεινε έγκυος, ο Λάμπρος δήλωσε πως ήθελε το παιδί, μόνο αν ήταν αγόρι. Η καημένη η Γαλάτεια γέννησε κορίτσι και για να μη το εκθέσει, το έντυσε αγορίστικα και το ονόμασε Λεύκιππο. Έτσι ξεγέλασε τον Λάμπρο, που την ώρα της γέννας βρισκόταν με το κοπάδι του στα βουνά. Όσο όμως μεγάλωνε το παιδί, τόσο δυσκολότερο ήταν να διατηρηθεί το μυστικό. Έτσι, απελπισμένη η Γαλάτεια, κατέφυγε στο ιερό της Λητούς, όπου παρακάλεσε τη θεά να αλλάξει το φύλο του παιδιού της. Πράγματι η θεά το έκανε και από τότε πήρε το επίθετο Φυτιά στη Φαιστό. Προς ανάμνηση του γεγονότος γιόρταζαν στη Φαιστό τα Εκδύσια. Ξέντυναν ένα κορίτσι (δηλαδή αγόρι ντυμένο κοριτσίστικα), για να επιδειχθεί πως είναι αγόρι. Η ιστορία παραδίδει την αρχαιότατη προτίμηση των Κρητικών στα αγόρια, τη διπλή φύση των απόγονων της Γαλάτειας, αλλά και το πέρασμα των Γάλλων από την Κρήτη. Πάντως σήμερα στην Κρήτη το όνομα Γαλάτεια είναι σύνηθες μεταξύ των γυναικών. γ) Η τρίτη Γαλάτεια, ήταν Κυπριωτοπούλα και μάλιστα άγαλμα. Πριν ακόμα φτάσουν οι Αργοναύτες στην Κύπρο, υπήρχε στο νησί άγαλμα της Γαλάτειας τόσο όμορφο, που το ερωτεύτηκε ο βασιλιάς της Πάφου, Πυγμαλίωνας. Παρακάλεσε τότε τη θεά του έρωτα να του δώσει ζωή. Ειδικά η Αφροδίτη δεν μπορούσε να μην ενδώσει σε τέτοιον έρωτα του συντοπίτη της και ζωντάνεψε το άγαλμα της Γαλάτειας! Την όμορφη κόρη παντρεύτηκε ο βασιλιάς, με τον οποίο απόχτησαν τον Πάφο, επώνυμο ήρωα της πόλης, όπου υπήρχε περίφημος ναός της Αφροδίτης. Μια παραλλαγή του μύθου αυτού, λέει ότι ο Πυγμαλίων ερωτεύθηκε άγαλμα της ίδιας της θεάς Αφροδίτης, αλλά επειδή η θεά δεν μπορούσε να τον παντρευτεί, έβαλε στη θέση της την πανέμορφη Γαλάτεια. (Κατ΄ άλλους ο Πάφος ήταν γιος του Κέφαλου, και πατέρας του Κινύρα). Η ιστορία σηματοδοτεί το πέρασμα των Γάλλων και από την Κύπρο. δ) Η τέταρτη και τελευταία Γαλάτεια της ιστορίας μας ήταν μια αυλήτριδα ευνοούμενη του θεού του κρασιού, Διόνυσου του νεότερου. Ιστορία που μας παραδίδει την ικανή σχέση των Γαλατών με το κρασί. 4. 'Η Τυρά ή Τυρία. Ορμητικός και βαθύς ποταμός της ευρωπαϊκής Σαρματίας, που εκβάλλει στον Εύξεινο. 5. Υπάρχει χωριό Γαλλιμή(ν) στην Προικόνησο της Προποντίδας. Πρόκειται για τον αρχαίο Γαληνολιμένα. Και Γάλωρο, πόλη του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ Σινώπης και Άλυος (Πτολεμαίος, Ε΄, 3,2), που πολλοί (Μίλερ, κ.ά.) ταυτίζουν με το αρχαίο Ζάγωρο, μάλλον όμως εσφαλμένα. Και έθνος Γαλινδών στην ευρωπαϊκή Σαρματία (βόρεια του Εύξεινου ως τη Βαλτική). Οι Σαρμάτες δημιουργήθηκαν από επιμιξία Αμαζόνων και Σκυθών και ήταν νομαδικός λαός ικανότατος στα άλογα και στον πόλεμο (Ηρόδοτος Δ΄, 21). 6. Οι Βρίαντες (Priantae, κατά τον Πλίνιο, "Φυσ. Ιστ." IV, 41), ίδρυσαν την πόλη Βρενδική, κοντά στη Μαρώνεια. Ο Στράβωνας αναφέρει τους Βρένους, που κατοικούσαν στον Έβρο, ενώ αναφέρεται και θρακικό φύλλο Βέννοι ή Βένοι ή Βεννάσιοι, που κατοικούσε από τα μέσα του Έβρου ως τις εκβολές του. Ίδρυσαν την πόλη Βέννα στον Βεννικό κόλπο και η χώρα ονομάστηκε Βεννική. Αυτοί αργότερα αποτέλεσαν μια εκ των πέντε φυλών που κατοίκησαν την Έφεσο. Το όνομα Bryan (Μπράιαν ή Μπρίαν) είναι κοινότατο ακόμα και σήμερα στις περιοχές της σημερινής Ευρώπης, που αργότερα αποίκησαν αυτοί. 7. Θράκη και Φρυγία είναι δυο λέξεις σχετικές με τη φωτιά, με τη θράκα η πρώτη και με τη φρύξη (φρύγω = ψήνω, λατ. frigo) η δεύτερη. Φρυγία ήταν η μακεδονική προφορά της χώρας που λεγόταν Βριγία και οι κάτοικοί της, οι Βρίγες, από τον γενάρχη τους, τον Βρίγα, ήταν θρακικό έθνος. Και το μακεδονικό θέμα βριγ- είναι σχετικό με τη φωτιά και το ψήσιμο (ενετικό brisiola = μπριζόλα, τεμάχιο κρέατος κατάλληλο για ψήσιμο στη σχάρα, κλπ.). Ακόμα πρήθω = καίω, πυρπολώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρχαιότατο έθνος Βριγών βρίσκουμε και στη Βρεττανική (σημερινή Βρετανία). Βρίγαντες αναφέρονται στα ανατολικά παράλια της Ιρλανδίας. Σημειωτέον δε, ότι στα πανάρχαια χρόνια η Γαλατία δεν χωριζόταν από τα νησιά της Βρετανίας. Το θαλάσσιο στενό της Μάγχης δημιουργήθηκε μετά την τήξη των παγετώνων. Ακόμα, αναφέρεται και μακεδονικό έθνος Βρυγών, που κατοικούσε στα παράλια της Ιλλυρίας, εκ των οποίων ονομάστηκε η εκεί πόλη Βρυάνιο και Βριόνι (Brioni) το (σημερινό γιουγκοσλαβικό) αρχιπέλαγος και τουριστικό θέρετρο στην Αδριατική. Αναφέρεται δε και μακεδονική πόλη Βρύγιο. Αυτοί είναι οι πρώτοι οικιστές της περιοχής του Βελγίου, που σήμερα ονομάζεται Bruges (φλαμ. Brugge, Μπριζ ή Μπρίγε). Επίσης το σημερινό Brumpt επίσης του Βελγίου, που είναι το αρχαίο Βρευκόμαγο, αποικία των Βρεύκων, κατοίκων της Παννονίας (μεταξύ Βοσνίας και Σαύου). Την ίδια ρίζα με τους Βρίγες, Φρύγες περίπου έχουν (ενδεικτικά αναφερόμενες) και οι πόλεις Brehin (Σκοτίας), Brighouse, Bridgend, Brixham (Αγγλίας), Brie Compte Robert, Brive la Gaillarde, Bruay en Artois, Brunoy (Γαλλίας), Brisighella, Βριξία – νυν Brescia (Ιταλίας), Brilon, Brul, (Γερμανίας), Brunsum (Ολλανδίας), Brunn ή Brno (Τσεχοσλοβακίας), Brienz (λίμνη της Ελβετίας), Briare (διώρυγα που ενώνει τον Λίγηρα με τον Σηκουάνα), κ.ά. Η Φρυγία βρισκόταν στη ΒΔ σημερινή Μ. Ασία, μεταξύ Αιγαίου και Πόντου, στον ποταμό Σαγγάριο. Σήμα κατατεθέν της ο μυθικός βασιλιάς της, Μίδας. Η "Ιλιάδα" παρουσιάζει τους Φρύγες εγκατεστημένους εκεί, ήδη από τον 13ο αι. π.Χ. Πρωτεύουσά τους το Γόρδιο – γι΄ αυτό και οι βασιλείς τους λέγονταν Γόρδιοι ή Μίδες. Έφτιαξαν ένα ιδιότυπο οδικό δίκτυο, που χρησιμοποίησαν αργότερα και οι Πέρσες. Τον 9ο αι. π.Χ. οι Φρύγες είχαν έντονες εμπορικές συναλλαγές με τους άλλους Έλληνες των παραλίων. Αλλά τον 7ο αι. καταλύθηκαν από τους Σουμέριους. Το 620 π.Χ. τη χώρα κατέλαβαν οι Λυδοί. Μετά οι Πέρσες (546), που την διαίρεσαν σε Μεγάλη (το εσωασιατικό τμήμα της) και Μικρά (γύρω από τον Ελλήσποντο, γι΄ αυτό και λεγόταν Εφ΄ Ελλησπόντω). Οι Μακεδόνες με τον Μ. Αλέξανδρο. Μετά το θάνατο αυτού, το βόρειο τμήμα της χώρας περιήλθε στους Βιθυνούς και το υπόλοιπο στους Περγαμηνούς. Ο βασιλιάς της Περγάμου, όμως, Ευμένης, επανέκτησε το τμήμα της Βιθυνίας, που έκτοτε ονομάσθηκε Φρυγία Επίκτητος. Το 133 έγινε επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Διοκλητιανός την ξαναδιαίρεσε σε δυο επαρχίες: Την Πρώτη και τη Δεύτερη Φρυγία. Ο Ιουστινιανός τις μετονόμασε σε Σαλουταρία (με πρωτεύουσα τα Σύνναδα) και Καπατιανή ή Πακατιανή (με πρωτεύουσα της Λαοδίκεια), αντίστοιχα. Άλλες γνωστές πόλεις της Φρυγίας, ήταν το Δορύλαιο, η Πεσσινούντα, οι Κολοσσές, η Απάμεια, κ.ά. 8. γάλλος < βάλλος < βάλανος = το ανδρικό μόριο (< καβάλο, καβάλα, καβάλλητες ίπποι = ευνουχισμένοι κλπ.) < βαλλιός = παρδαλός. Εξ ου και γαλόως (< λατ. glos) η ανδραδελφή ("Ιλιάδα", Γ,122, Χ,473, κ.ά.). 9. Σημαντική πόλη της Παρωρείου Φρυγίας, μαζί με τις Σύνναδα, Ίψο, Αντιόχεια και Μητρόπολη. 10. Γνωστό σε μας και ως διάνο ή ινδιάνο ή κούρκο ή τούρκο. 11. Χώρα στη Μικρά Ασία, η κοινά ονομαζόμενη Γαλλογραικία - και οι κάτοικοί της Ελληνογαλάτες - ή και Βουκελλαρία. Η Βουκελλαρία ήταν θέμα επί Βυζαντίου, που ιδρύθηκε μάλλον από τον Κωνσταντίνο Ε΄ (741-775) και ήταν στην αρχή ενωμένο με την Παφλαγονία, με πρώτο διοικητή τον Μάνη (767-768) και πρωτεύουσα την Άγκυρα. Οι Βουκελλάριοι ήταν επίλεκτο σώμα και τάξη ιδιωτών στρατιωτών του Βυζαντίου και μεγάλων γαιοκτημόνων με ειδικά προνόμια. Αναφέρεται ότι ο Βελισσάριος διέθετε 7.000 Βουκελλάριους. Αργότερα, οι Γαλλογραικοί ονομάζονταν Φραγκολεβαντίνοι (= Φράγκος + λεβαντίνος < ιταλ. levante = ανατολικός). Όρος που επικράτησε για Ευρωπαίους που γεννήθηκαν στην Ανατολή (Μ. Ασία και Αίγυπτο) και ως εκ τούτου δεν πολυενδιαφέρονταν για την αρχική τους πατρίδα, πράγμα που με τον καιρό έκαμε τη λέξη συνώνυμη ανθρώπου χωρίς εθνικό ή ηθικό έρμα. (Το ηθικό γιατί υπήρχε ακόμη διάχυτη η συσχέτισή τους με τους γάλλους ιερείς). 12. Ποταμός της Βιθυνίας, που πηγάζει από τους Μόδρους της Φρυγίας και χύνεται στον Σαγγάριο. 13. Οροσειρά της Εφέσου, στην ιωνική ακτή, μεταξύ Εφέσου και Κολοφώνα. (Στράβων ΙΔ΄, 642, και Νικηφ. Γρηγοράς Δ΄, 8) Και ομώνυμη πόλη στην περιοχή (Στ. Βυζάντιος). 14. Πόλη της Βιθυνίας. 15. Η Γαληψός της Θράκης ονοματίστηκε, από τον ήρωα Γαληψό, γιο του Θάσου και της Τηλέφης. Υπήρχε Γαληψός στη Σιθωνία Χαλκιδικής (όπου προσέγγισε ο Ξέρξης – πιθανό σημερινό Τριπόταμο) και Γαληψός στη Θάσο. Σήμερα υπάρχει χωριό Γαληψός (πρώην Δεδέμπαλη) της Καβάλας. Οι δε Γαλεώτες ή Γαλεοί (της Αττικής ή της Σικελίας), είχαν γενάρχη τον φερώνυμο ήρωα, γιο του Απόλλωνα και της Θεμιστούς, της θυγατέρας του βασιλιά των Υπερβόρειων Ζαβίου. Ο Γαλεώτης πήγε στη Σικελία έπειτα από χρησμό του μαντείου της Δωδώνης. Ήταν φημισμένοι μάντεις στη Σικελία, οι σοφότατοι όλων, κατά τον Άρχιππο (fr. IV p. 720). 16. Πόλη, αρκτικώς της Έδεσσας. 17. Μια άλλη ετυμολογία της περιοχής εξάγει τη λέξη από το τοπικό γαλίγ (= περιοχή) και μια άλλη από το επίσης τοπικό γέλιλα (= κύκλος). 18. Χωριό κοντά στην Ιεριχώ. 19. Η ΝΑ άκρη της Τενέδου ονομάζεται Γαλέοι. Μαζί με τη νότια άκρη του Μαρμαρά σχηματίζουν τον όρμο που λέγεται επίσης Γαλέοι. 20. Υπάρχει χωριό Φρυ της Κάσου. Αλλά και η τουρκική ονομασία του λιμανιού Μανδράκι της Ρόδου είναι Γαλερέ λιμάν, στις άκρες των δυο κεράτων του οποίου στηριζόταν ο περίφημος Κολοσσός (αλλά η ονομασία προκύπτει μάλλον από τις γαλέρες των ιπποτών που αγκυροβολούσαν εκεί). 21. Βρίσκουμε συστάδα μικρών μυρμήκων νήσων στα ΒΑ της Κύπρου, έναντι του Δαυλού, με το όνομα Γαλούνια, ενώ Γαλουνόπετρα υπάρχει ακρωτήρι, επίσης ΒΑ του νησιού και ομώνυμο βραχονήσι. 22. Υπάρχει χωριό Γάλλος του Ρεθύμνου, Γαλουβάς και Γαλατάς των Χανίων και Γαλενιανό, Γαλένιο και Γαλιά του Ηρακλείου. 23. Υπάρχει χώρα Γαλικία στη ΒΔ Ισπανία. Πράγματι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συγγραφείς θεωρούν τους Γαλίκιους της Ιβηρικής συγγενείς των Κελτών. Μιλάνε μια ιδιαίτερη νεολατινική διάλεκτο, τη γαλικιανή, κάτι ανάμεσα στην ισπανική και την πορτογαλική. Αναφέρεται και πόλη Γάλλικα στην Ισπανία. Τέλος, το αρχαίο Βριγάντιο (νυν Corruna) της Ταρρακωνικής Ισπανίας στον Ατλαντικό. 24. Όπου στη χώρα που ονομάστηκε Γαλαρία έχτισαν την πόλη Γαλαρίνα, με τη βοήθεια του Σικελού Μόργου. Αναφέρεται και σικελική πόλη Γαλερία, που η τοποθεσία της δεν έχει βρεθεί. Βρέθηκαν μόνο νομίσματά της, με απεικονίσεις του Δία και του Διόνυσου, με την ελληνική επιγραφή CAΛAPINON CAΛA (βλ. σχ. Hill. Coins of anc. Sicily, 1903, 90). 25. Υπάρχει Γαλικία (γερμ. Galizien, πολων. Galicja, παλιότερα Halicz) στην παλιά αυστριακή αυτοκρατορία, στα βόρεια Καρπάθια και τη βόρεια και ΒΑ πεδιάδα αυτών. Οι Γαλίκιοι τον 5ο αι. ξεκίνησαν από εδώ να καταλάβουν τη Σερβία και την Κροατία και έτσι μεγάλος αριθμός τους κατέβηκε νοτιότερα. 26. Σημερινή Alise sur Seine. Λέγεται και Αλέζια. Έπεσε στον Καίσαρα μετά από μακροχρόνια πολιορκία, το 52 π.Χ. Θυμίζουμε ότι στην αρχαία Λακωνία υπήρχαν οι Αλέσιες (κοντά στο σημερινό Μιστρά), που ήταν φημισμένο κέντρο λατρείας του Ποσειδώνα και του Λακεδαίμονα, του γιου της νύμφης Ταϋγέτης, όπου ο Μύλης, ο γιος του Λέλεγα άλεσε το πρώτο σιτάρι και έκτοτε ονοματίστηκε έτσι η πολιτεία και μύλος το εργαλείο άλεσης. Ακόμα, υπάρχει χωριό Αλέσταινα στα Καλάβρυτα και Αλέστια στην Ευρυτανία. 27. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Φράγκοι είναι γερμανικό φύλο, που κατέβηκε μάλλον, λένε, από τις Βαλτικές χώρες. Αδυνατούν όμως να μας δώσουν την ετυμολογία του ονόματός τους, καθώς και την αρχική κοιτίδα τους. Επειδή "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" ας δούμε πώς μεταχειρίζονται οι ίδιοι τη λέξη Φράγκος και Φρυγία. Οι ίδιοι λοιπόν οι Γάλλοι στη γλώσσα τους μαρτυρούν ότι το θέμα franc- προδίδει πέρασμα, δηλαδή πόντο (franchir = διασχίζω, franchise = ατέλεια, franchissement = διάβαση, κλπ.), άρα οι Francοι είναι Πόντιοι, ενώ και γι΄ αυτούς το θέμα fri- προδίδει φρύξη (λ.χ. friction = εντριβή, frire = φρύγω, friture = τηγάνισμα, κλπ.)!… Αυτοί οι Φράγκοι περιγράφονται ψηλοί, ξανθοί, με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Φορούν πανταλόνια από λινάρι ή δέρμα και έχουν το κορμί τους γυμνό. Είναι βάρβαροι, μέτριοι καλλιεργητές της γης, και ζουν με λεηλασίες. Επιδέξιοι τεχνίτες, μεταλλουργοί και χρυσοχόοι. Ικανοί πεζικάριοι, που πολεμούν χωρίς πανοπλία, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σπαθί ή ένα τσεκούρι ή ένα ακόντιο. Έφιπποι ήταν μόνο οι αρχηγοί τους, οι οποίοι φέρουν και μεγάλη σπάθη. Ειδωλολάτρες, που ως τον 8ο αι. βασάνιζαν τους ιεραπόστολους του χριστιανισμού. Ήταν χαλαροί όσον αφορά τους γάμους και τις επιμιξίες, γι΄ αυτό και απορροφήθηκαν σχετικά γρήγορα από τη μεγάλη γαλλο-ρωμαϊκή λαϊκή μάζα. 28. Υπάρχει πόλη - ποταμίσιο λιμάνι με το όνομα Γαλάτι ή Γαλάτσι (ρουμ. Galati) ή και Γαλάζιο στη Ρουμανία, στην αριστερή όχθη του Δούναβη, στη συμβολή του με τους Προύθο και Σερέτ
Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, οι Γαλάτες
και οι Φρύγες Φράγκοι…
Του Γιώργου Λεκάκη
Ο Βυζάντιος παραδίδει ότι αυτοί (οι Γαλάτες) "είχαν περιπλανηθεί πολύ πριν καταλήξουν στη χώρα, που ονομάστηκε Γαλατία, νότια της Παφλαγονίας"(1). Το εθνικό Γαλάτης (2) "παρήχθη με την ύφεση του ενός λ, εκ του Γάλλος" (Στέφ. Βυζάντιος "Εθνικά").
Άρα λοιπόν, ψάχνουμε για κάποιον Γάλλο, γενάρχη των Γάλλων, κατοπινών Γαλατών.
Οφείλουμε να πούμε πως, γενικά παραδεκτός είναι πως ο γενάρχης των Ευρωπαίων Γαλατών ήταν ο Γαλάτης, γιος του Ηρακλή και κάποιας θυγατέρας Γαλάτη ηγεμόνα (Διόδωρος Σικελιώτης, 5,24) ή γιος του Κύκλωπα Πολύφημου και της Γαλάτειας (3) (Τίμαιος, "Μέγα Ετυμ.") ή γιος του Απόλλωνα (Διον. Περιηγ. 69).
Εμείς όμως ψάχνουμε ακόμη πιο πίσω. Και πράγματι, λοιπόν, βρίσκουμε κάποιον ήρωα ονόματι Γάλλο, από τον ποταμό Τηρία (4) του Εύξεινου Πόντου. (5)
(Υπήρχε και έθνος Γαλακτοφάγων στη Σκυθία).
Για άγνωστο λόγο, έφυγε από τον Πόντο και πρώτα κατοίκησε στη Θράκη, όπου ίδρυσε τη Γαλλαία ή Γαλλαϊκή. Παραδίδεται αρχαιότατη χώρα της μεσημβρινής Θράκης, δυτικά του Έβρου, στην περιοχή του ποταμού Λίσσου και απέναντι από τη Σαμοθράκη. Η χώρα επί Ηροδότου ονομαζόταν Βριαντική. (6)
Από εκεί κατοίκησε γύρω από ένα άλλο ποταμό της Φρυγίας (7), που πήρε το όνομά του: Γάλλος ποταμός. Λέγεται μάλιστα ότι το νερό αυτού του ποταμού είχε ενθουσιαστική δύναμη, που καταλάμβανε τους ιερείς της πόλης. Η γύρω του ποταμού αυτού χώρα ονομάστηκε Γαλλία. Οι κάτοικοι γύρω από τον ποταμό Γάλλο της Φρυγίας λέγονταν Ποταμογαλλίτες (βλ. σχ. Τιμόθεο) ή Ποταμογαλληνοί. (βλ. σχ. Προμαθίδα). Αυτό πρέπει να έγινε την 2η χιλιετία π.Χ.
Οι ευνούχοι γάλλοι ιερείς:
Οι αρχαιότεροι των Φρυγών – όπως όλοι οι λαοί άλλωστε - λάτρευαν τη Μεγάλη Μητέρα θεά, την οποία ονόμαζαν Μα. Αργότερα τη θέση της πήρε η θεά Κυβέλη. Τη λατρεία της Κυβέλης κατέλυσε ο Δίας, με τον πηγαιμό του εκεί. Λέει μάλιστα ο μύθος πως όταν ο Δίας φιλοξενήθηκε στη Φρυγία, από τη ντόπια γριά Βαυκίδα και τον σύζυγό της Φιλήμονα, για να τους ευχαριστήσει μεταμόρφωσε αυτήν σε φλαμουριά και αυτόν σε βελανιδιά.
Από τη Φρυγία ελέγετο ότι μεταφέρθηκε και το παλλάδιο της θεάς Αθηνάς, γι΄ αυτό και Φρυγία η Αθηνά απεκαλείτο.
Ο Γάλλος ήταν, μαζί με τον Άττι, ο πρώτος ιερέας της Φρυγίας Κυβέλης. Από αυτόν κατοπινά οι ιερείς της Κυβέλης ονομάζονταν Γάλλοι. Όπως και ο Άττις, που πέθανε όταν αυτοευνουχίστηκε, έτσι και του Γάλλου, του έκοψαν το αιδοίο, γι' αυτό έκτοτε, τον ευνούχο, τον απόκοπο, τον έλεγαν γάλλο (8). Ιερά του Άττι και της Κυβέλης στην Ελλάδα έχουμε βρει στην Αμφίπολη της Μακεδονίας, κ.α.
Λέει ο Διογένης Λαέρτιος: "Γάλλοι μεν γίνονται εξ ανδρών, εκ δε γάλλων άνδρες ου γίνονται" (4,43). Έτσι και οι Γάλλοι ιερείς της Κυβέλης ευνουχίζονταν. Στην αρχή η λατρεία αυτή περιοριζόταν γύρω από το όρος Δίδυμο, αλλά αργότερα επεκτάθηκε σε όλη την Ασία, όπου λατρευόταν η Κυβέλη. Δεν έχουμε στοιχεία ότι και στην Ελλάδα ήρθαν οι Γάλλοι ιερείς, αλλά σίγουρα τους βρίσκουμε στη Ρώμη, από το 200 π.Χ., οργανωμένους σε συλλόγους (collegia) και με επιφανείς Ρωμαίους να γίνονται "αρχιγαλλίτες" ή "αρχιγάλλοι", δηλαδή αρχηγοί αυτών των συλλόγων. Στη Ρώμη μεταφέρθηκε και το περίφημο μαύρο ξόανο της Φρυγίας Κυβέλης το 204 π.Χ. Η λατρεία τους διαδόθηκε τόσο έντονα, που η Ρώμη αναγκάσθηκε να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο απαγόρευε στους Γάλλους ιερείς να βγαίνουν έξω από τους ναούς τους και στους Ρωμαίους πολίτες να ευνουχίζονται και να συμμετέχουν στα κολέγια των Γάλλων. Παρά την απαγόρευση όμως και την έντονη φήμη ότι οι Γάλλοι ήταν κίναιδοι, τα κολέγιά τους υπήρχαν ως τον 5ο αιώνα.
Στα νομίσματα του Φιλομηλίου (9) της Φρυγίας ο Γάλλος απαντάται, γυμνός από τη μέση και πάνω, γερμένος στ΄ αριστερά, στηριζόμενος σε μια υδροχόη (ως ποτάμιος θεός που ήταν) κρατώντας ένα κλαδί και με το δεξί του χέρι να κρατά το κέρας της Αμάλθειας. (Με ή χωρίς την επιγραφή Gallus εικονίζεται και σε άλλα νομίσματα).
Αυτή η φήμη και η "ελαφρότητά" τους ως άνδρες έδωσε και την ονομασία γαλλινώδη στα γαλλόμορφα (= ορνιθόμορφα) πτηνά, αλλά και σε μια σειρά από ελαφρά πουλιά, όπως γάλλος (gallus) στο πουλί μελεαγρίδα την αλεκτοροταώ, τη γνωστή μας γαλλοπούλα (10) ή φραγκόκοτα. Επίσης, γαλλινούλη (gallinula) ονόμασαν το πουλί ράλλο τον φίλυδρο, κοινώς τη νερόκοτα. Γαλλίναγο (gallinago) ονόμαζαν το πουλί καπέλλη, κοινώς μπεκατσίνι. Γαλλόνησσα η χηναλώπηξ. Γαλλοπέρδικα ο φασιανός της Ινδίας. Ακόμα φραγκοκόρακας ονομάζεται το πτηνό έποψ.
Οι Φρύγες και τα φίδια:
Μια ιδιαίτερη σχέση συνδέει τους Φρύγες με τα φίδια. Κι αυτό γιατί ο ήρωάς τους, Σύβαρις, συνευρέθηκε με ένα (άγνωστο) τέρας και μάλιστα μέσα στο ιερό άλσος της Αρτέμιδος και από αυτό το παράξενο ζευγάρωμα, γεννήθηκαν οι Οφιογενείς.
Γενάρχης αυτών ήταν ένα φίδι, που είχε μεταμορφωθεί σε άνθρωπο. Οι απόγονοί του, οι Οφιογενείς κατοικούσαν στο Πάριο του Ελλήσποντου. Παραδίδονται ως ιδιαίτερα ικανοί θεραπευτές των δαγκωμάτων των φιδιών, τα οποία και γιάτρευαν με γητειές και επωδές.
Επιφανείς Φρύγες:
Ένας απ΄ τους πιο γνωστούς μυθικούς Φρύγες βασιλιάδες, ήταν και ο Τάνταλος, τον οποίο καταδίκασαν οι θεοί σε αιώνια πείνα και δίψα (εξ ου και "το μαρτύριο του Ταντάλου").
Η γαλλογραικική θυσία και ο Μέγας Γαλλογραικός: Στη Ρώμη γινόταν μια ιδιόρρυθμη ανθρωποθυσία, δυο ζευγαριών Έλληνα και Ελληνίδας και Γαλάτη και Γαλάτισσας μαζί. Τους έθαβαν στη γη, ύστερα από σιβυλλικό χρησμό, για την εξουδετέρωση συμφορών, που επρόκειτο να προσβάλλουν τη Ρώμη. Την ανθρωποθυσία αυτή την συναντάμε στα ρωμαϊκά κείμενα ως Gallus et Galla, Graecus et Graeca.
Αναφέρονται τρεις τέτοιες περιπτώσεις ανθρωποθυσίας στη Ρώμη: Η πρώτη το 228 π.Χ. πριν τον πόλεμο με τους Βοίους και τους Ινσούβρους. Οι Ρωμαίοι έθαψαν τότε τα θύματα "ιν΄ ούτως επιτελές το πεπρωμένον γενέσθαι δοκή και τε κατέχειν της πόλεως κατορωρυγμένοι νομίζωνται". Η δεύτερη το 216 π.Χ. όταν έγινε το ανοσιούργημα των παρθένων Εστιάδων, της Οπιμίας και της Φλορονίας. Η τρίτη, τέλος, αναφέρεται ότι έγινε το 114 π.Χ. όταν κατακεραυνώθηκε η Εστιάδα Ελβία και αποδείχτηκε ότι άλλες τρεις Εστιάδες, η Αιμιλία, η Λικινία και η Μαρκία, συζούσαν με άνδρες!
Τη μόνη επαρκή εξήγηση γιατί επιλέγονταν θύματα Έλληνες και Γαλάτες, ταυτόχρονα, μας την δίνει ο Δίωνας. Μας παραδίδει λοιπόν, πως μια πανάρχαια μαντεία έλεγε πως η Ρώμη έμελλε να καταληφθεί από Γαλάτη και Έλληνα – για περισσότερα στο βιβλίο μου "Τάματα – Θυσίες- Προσευχές", που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις εκδόσεις "Γεωργιάδη".
Πράγματι, λοιπόν, ο αρχαίος χρησμός βγήκε αληθινός, αλλά πολλά χρόνια αργότερα, όταν ένας Γαλλογραικός ανάγκασε για άλλη μια φορά τους ιστορικούς να ονομάσουν Μέγα έναν Έλληνα, τον Μέγα Κορσικανό Ναπολέοντα Βοναπάρτη…
Ο φρυγικός σκούφος έμβλημα της Γαλλικής Επανάστασης:
Ο Άττις, ο Μίθρας (αλλά και ο Οδυσσέας) απαντώνται σε παραστάσεις να φορούν τον καλούμενο φρύγιο πίλο, που δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν κόκκινο κολουροκωνοειδή σκούφο, η κορυφή του οποίου έπεφτε προς τα μπρος. Αυτό ήταν το συνηθισμένο κάλυμμα της κεφαλής των Φρυγών και δη των ναυτικών τους. Αυτός ακριβώς ο σκούφος υιοθετήθηκε και από τη Γαλλική Επανάσταση, απ΄ όπου διαδόθηκε σε όλη τη Γαλλία! Τον φορούσαν οι Γιακωβίνοι (εξ ου και σκούφος των Γιακωβίνων ή δημοκρατικός σκούφος ή κόκκινος σκούφος). Μετά την Επανάσταση παρέμεινε ως έμβλημα της Γαλλίας στην επίσημη κρατική της σφραγίδα. Εγκαταλείφθηκε μετά την 9η Θερμιδώρ.
Σχετικά τοπωνύμια:
Προφανώς σχετικά και τα τοπωνύμια Γαλατία (11), Γάλλος (12), Γαλήσιο ή Γαλλήσιο (13), Γάλλικα (14), κ.ά. (15)
Έφυγαν και από τη Φρυγία και ένα μικρό σκέλος τους πήγε νοτιότερα (κατοίκησαν τη Γαλάδα ή Γαληνή της Αραβίας, τα Γάλαβα (16) της Μεσοποταμίας, τη Γάλλα της Μηδίας, τη Γαλιλαία (17) της Παλαιστίνης, τα Γάλγαλα (18) της Ιουδαίας, τις Γάλλες της Αιθιοπίας, κ.α.), ενώ ένα άλλο πήρε τα πλοία διέπλευσε το Αιγαίο και κατευθύνθηκε πρώτα προς την Ίμβρο και την Τένεδο (19), τα Δωδεκάνησα (20), την Κύπρο (21), την Κρήτη (22), την Ιβηρική (23), τη Σικελία (24), την Κορσική, απ΄ όπου πέρασε τη χώρα των Άλπεων (25) (= λευκών, γαλακτόχρωμων) ορέων και εν τέλει εδραιώθηκαν στη γνωστή σύγχρονη Γαλατία της Γαλλίας, όπου εκπολιτίστηκαν από τον Ηρακλή, όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Τους έπεισε να μη θανατώνουν τους ξένους! Νυμφεύτηκε την πριγκίπισσα Γαλάτη. Έκανε στη χώρα τόσα πολλά και σημαντικά έργα, που ακόμα και σήμερα τον τιμούν. Θεωρούν δε ως μητρόπολη του έθνους τους την πόλη Αλεσία (26), που ίδρυσε ο Ηρακλής.
Παρ΄ όλη την περιπλάνησή τους, παραδίδεται ότι τα γαλατικά φύλα αποτελούνταν από οργανωμένο σύνολο πατριών, ενώ είχαν κοινό εθνικό χαραχτήρα και θρησκεία. Τα περισσότερα όμως που ξέρουμε γι' αυτούς, μας τα δίνει ο Ιούλιος Καίσαρας.
Φρύγες οι Φράγκοι:
Αυτοί οι Γαλάτες, απόγονοι του Γάλλου, αρχιερέα των Φρυγών, ονόμασαν και το λαό της περιοχής Φράγκους (27) (Francs, Franques, Franci < Φρύγους). Ενώ Φραγκονία (Franken, Franconie) είναι μια ιστορική περιοχή (πρώην πριγκιπάτο) της σημερινής Γερμανίας στις Βαυαρικές Άλπεις, όπου ζουν οι Φραγκονοί. Σχετική και η πόλη Φράγκφουρτ (Frankfurt = Frank + furt = Φράγκοι + πέρασμα), πρωτεύουσα της ανατολικής Φραγκονίας. Πράγματι, η σύγχρονη ανθρωπολογία μας λέει ότι το 70-80% των Γάλλων είναι μεσογειακοί τύποι. Το αίμα νερό δεν γίνεται: Τον 5ο αι. π.Χ. πέρασαν τις Άλπεις και εγκαταστάθηκαν στον Πάδο. Η χώρα ονομάσθηκε Εντεύθεν των Άλπεων Γαλατία. Η παλιά Γαλατία ήταν πια η Πέραν των Άλπεων Γαλατία. Έφτασαν ως τον Δούναβη (28). Το 390 π.Χ. με στρατηγό τον Βρέννο εισέβαλαν και κατέκτησαν την Ιταλία. Η Εντεύθεν Γαλατία κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους τον 3ο αι. π.Χ. Η Πέραν το 51 π.Χ. Το 280-278 κατέκτησαν προσωρινά και την Ελλάδα, με στρατηγό κάποιον επίσης ονομαζόμενο Βρέννο. Το 279-278 εισέβαλαν με 200.000 μαχητές στη Μακεδονία, αλλά κατατροπώθηκαν από 4.000 Αθηναίους στους Δελφούς και ο Βρέννος αυτοκτόνησε! Επειδή όμως τα πάτρια εδάφη "τραβάνε" και "το αίμα νερό δεν γίνεται", στις επιδρομές των Κελτών, στις οποίες συμμετείχαν οι Γαλάτες, πέρασαν τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια και πλημμύρισαν τη Μικρά Ασία (278/277). Ο Ρωμαίος Σκιπίωνας και ο Καρχηδόνιος Αννίβας (247-183) τους κατατρόπωσαν. "Αναστήθηκαν" όμως, και επανήλθαν στην Ελλάδα, από τη Θράκη, και την Ασία, όπου στον Ταύρο βρήκαν ομοεθνείς τους, με τους οποίους συμμάχησαν και υπέταξαν άλλους, καθιστώντας τους φόρου υποτελείς, και εν τέλει κατοίκησαν περί τον Άλυ ποταμό, μεταξύ της Βιθυνίας και της Καππαδοκίας. Εκεί τους βρήκε ο Αντίοχος Α΄. Έδωσαν μάχη στη Σίπυλο της Φρυγίας με τον βασιλιά των Σελευκιδών, αλλά ηττήθηκαν και υποχρεώθηκαν να περιορισθούν στην κεντρική Ανατολία, στην Άγκυρα. Η πολεμική τους ικανότητα τους έκανε περιζήτητους μισθοφόρους, αλλά και συμμάχους. Έτσι, οι Γαλάτες έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στις ενδομικρασιατικές συγκρούσεις. Ο Άτταλος της Περγάμου, που τους αντιμετώπισε πολλές φορές (και γι' αυτό πήρε και το επίθετο Γαλατονίκης), αποτύπωσε σε θαυμάσια έργα τέχνης το απαράμιλλο θάρρος τους. Δυο από αυτά είναι το χάλκινο άγαλμα "Ο Γαλάτης ηγεμών" του Περγαμηνού γλύπτη Επίγονου (μαρμάρινο αντίγραφό του βρίσκεται στη συλλογή Λουντοβίζι, στο Μουσείο Θερμών Ρώμης, αρ. 144). Αφιερώθηκε (230-220 π.Χ.) στην Πέργαμο για να τιμηθεί η νίκη των Περγαμηνών κατά των Γαλατών. Το άγαλμα παριστάνει ένα Γαλάτη ηγεμόνα να έχει σκοτώσει τη γυναίκα του και να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, μπήγοντας το ίδιο ξίφος στο στήθος του, εν όψει των νικητών εχθρών που πλησιάζουν, θέλοντας έτσι να τονίσει την αντρειοσύνη του! Το άλλο είναι το επίσης χάλκινο "Ο Γαλάτης θνήσκων", επίσης του Επίγονου (μαρμάρινο αντίγραφό του υπάρχει στο Μουσείο του Καπιτωλίου). Παριστάνει αριστουργηματικά ένα Γαλάτη πολεμιστή καθώς πέφτει μισοπεθαμένος στο έδαφος. Η ταφόπλακα: Ο Αύγουστος αναβάθμισε τη Γαλατία σε επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι, όπως συμβαίνει πάντα, με τους "εκτός νόμου", οι οποίοι όταν νομιμοποιούνται, αποδιαλύονται, έτσι συνέβη και με τους Γαλάτες. Εδώ τελείωσε η ιστορία τους. Την ταφόπλακά τους έριξε ο χριστιανισμός, που διαδόθηκε σχετικά πολύ νωρίς σ' αυτούς, όπως μαρτυρεί η "Προς Γαλάτες" επιστολή του απόστολου Παύλου… Τα ελληνικά βάση της γαλλικής γλώσσης: Πρόσφατα (1999) μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, όριζε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να διδαχθούν τα αρχαία ελληνικά ως μάθημα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι να εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από 15 τουλάχιστον μαθητές, ώστε να συσταθεί τάξις. Η αντίδραση, όμως, ήρθε από τον ερευνητή του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, Μπερνάρ Σερζάν, ο οποίος σε άρθρο του στη "Λιμπερασιόν", έγραφε μεταξύ άλλων: "Το να καταργήσουμε τα ελληνικά είναι σαν να σκοτώνουμε ένα κομμάτι της Γαλλίας". Και παρακάτω: "Το να καταργήσουμε τα αρχαία ελληνικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαν να απογυμνώνουμε τον γαλλικό πολιτισμό από τις ζωντανές πηγές του, είναι σαν να κάνουμε στείρα τη φυσική μας μήτρα… Τα ελληνικά είναι μια από τις βάσεις της γαλλικής γλώσσης και χωρίς αυτά δεν είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς καμιά εγκυκλοπαίδεια και κανένα λεξικό"… ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 1. Περιοχή που οίκησαν Πόντιοι άποικοι, που ονοματίστηκε έτσι από τον Παφλαγόνα, τον γιο του Φινέα. Ήταν στη βόρεια Μ. Ασία. Από τον Όμηρο αναφέρεται ως βασιλιάς της ο Πυλαιμένης ("Ιλιάδα", Β, 851-2). Ο Πυλαιμένης καταγόταν από την Ενετή (κατοπινή Αμισός), την πρωτεύουσα των Ενετών, λαού της Παφλαγονίας, που κατοικούσε στην περιοχή του ποταμού Παρθένιου. Σκοτώθηκε στον Τρωικό Πόλεμο από τον Μενέλαο, γι΄ αυτό και μετά από αυτό οι υπήκοοί του έφυγαν από την Παφλαγονία και κινήθηκαν δυτικά, προς την Αδριατική, όπου και ίδρυσαν την Ενετία (σημερινή Βενετία), σε ανάμνηση της πατρίδας του βασιλιά τους. 2. Γαλάτης (γάλα = λευκό, γλυκό) = λευκός, που θυμίζει την ασπράδα του γάλακτος ή τους γαλακτώδεις αφρούς της θάλασσας. 3. Υπάρχουν 4 γυναίκες με αυτό το όνομα στην ελληνική αρχαία ιστορία: α) Η άσπρη Γαλάτεια, η ωραιότερη των Νηρηίδων, κόρη του Νηρέα και μιας θαλάσσιας θεότητας της Σικελίας. Ήταν κάτοικος της ήσυχης θάλασσας (γαληνεμένης), όπου και την είδε ο περίφημος Σικελικός κύκλωπας Πολύφημος και την ερωτεύτηκε. Η Γαλάτεια όμως τον απέκρουσε και συνδέθηκε με τον Άκη, τον γιο του Πάνα ή του Φαύνου και της νύμφης Συμαίθας. Έτσι, μια μέρα που η Γαλάτεια ξεκουραζόταν στο στήθος του αγαπημένου της, τους είδε ο Πολύφημος και τυφλωμένος από ζήλια, πέταξε ένα βράχο και έλιωσε τον αντεραστή του. Η Γαλάτεια τότε μεταμόρφωσε τον νεκρό αγαπημένο της σε ποτάμι με καθάριο νερό. Κατ΄ άλλους, η Γαλάτεια πήδησε στη θάλασσα και οι θεοί έκαναν τον Άκη βράχο ή ποτάμι. Σήμερα υπάρχει μικρό ποτάμι της Σικελίας με το όνομα αυτό (Chiaci) , που πηγάζει από την Αίτνα, ενώ αναφέρεται και ποταμός Ακιθίας στη Σικελία επίσης. Άλλοι πάλι παραδίδουν ότι η Γαλάτεια ενέδωσε στους έρωτες με τον Πολύφημο και απόχτησε τρεις γιους, τον Γάλα ή Γαλάτη, τον Κελτό και τον Ιλλυριό – αντίστοιχα γενάρχες των Γαλατών, Κελτών ή Ιλλυριών. Πάντως το τελευταίο μοιάζει περισσότερο να έχει επινοηθεί για να υποδείξει τη σχέση των λαών αυτών, παρά την ιστορία, αφού είναι γνωστό το αρχαίο ρητό που υμνεί την ερωτική υπερηφάνεια της Γαλάτειας: "Ου δύνασαι Θέτιδος και Γαλατείας εράν". Ο παραπάνω έρωτας ενέπνευσε ζωγράφους και ποιητές, όπως ο Ραφαήλ (βλ. σχ. έπαυλη Φαρνέζε Ρώμης), ο Καράτσιο, ο Πουσέν, ο Θεόκριτος, ο Οβίδιος (το 13ο βιβλίο των Μεταμορφώσεων), ο Θερβάντες, ο Φλοριάν, κ.ά. Αυτή η ιστορία μαρτυρά το πέρασμα των Γαλατών από τη Σικελία, ενώ μας θυμίζει και τη σχέση τους με τις χαμένες τους πατρίδες, αφού είχαν μέγα ποταμό Άκη και στην Ασία (Υρκανία, σημερινός Βαχάτ), οι Άκιβοι ήταν μικρός λαός της Σαρματίας, η Ακιλισηνή επαρχία της Αρμενίας (μεταξύ Ταύρου και Ευφράτη) και ο Ακινάκης θεός των Σκυθών. β) Η άλλη Γαλάτεια της ιστορίας μας είναι φτωχή Κρητικοπούλα από τη Φαιστό. Κόρη του Ευρύτιου (του γιου του Σπάρτωνα του Φορωνέα – καταλαβαίνετε πόσο πίσω πάμε…) και σύζυγος του Λάμπρου. Όταν έμεινε έγκυος, ο Λάμπρος δήλωσε πως ήθελε το παιδί, μόνο αν ήταν αγόρι. Η καημένη η Γαλάτεια γέννησε κορίτσι και για να μη το εκθέσει, το έντυσε αγορίστικα και το ονόμασε Λεύκιππο. Έτσι ξεγέλασε τον Λάμπρο, που την ώρα της γέννας βρισκόταν με το κοπάδι του στα βουνά. Όσο όμως μεγάλωνε το παιδί, τόσο δυσκολότερο ήταν να διατηρηθεί το μυστικό. Έτσι, απελπισμένη η Γαλάτεια, κατέφυγε στο ιερό της Λητούς, όπου παρακάλεσε τη θεά να αλλάξει το φύλο του παιδιού της. Πράγματι η θεά το έκανε και από τότε πήρε το επίθετο Φυτιά στη Φαιστό. Προς ανάμνηση του γεγονότος γιόρταζαν στη Φαιστό τα Εκδύσια. Ξέντυναν ένα κορίτσι (δηλαδή αγόρι ντυμένο κοριτσίστικα), για να επιδειχθεί πως είναι αγόρι. Η ιστορία παραδίδει την αρχαιότατη προτίμηση των Κρητικών στα αγόρια, τη διπλή φύση των απόγονων της Γαλάτειας, αλλά και το πέρασμα των Γάλλων από την Κρήτη. Πάντως σήμερα στην Κρήτη το όνομα Γαλάτεια είναι σύνηθες μεταξύ των γυναικών. γ) Η τρίτη Γαλάτεια, ήταν Κυπριωτοπούλα και μάλιστα άγαλμα. Πριν ακόμα φτάσουν οι Αργοναύτες στην Κύπρο, υπήρχε στο νησί άγαλμα της Γαλάτειας τόσο όμορφο, που το ερωτεύτηκε ο βασιλιάς της Πάφου, Πυγμαλίωνας. Παρακάλεσε τότε τη θεά του έρωτα να του δώσει ζωή. Ειδικά η Αφροδίτη δεν μπορούσε να μην ενδώσει σε τέτοιον έρωτα του συντοπίτη της και ζωντάνεψε το άγαλμα της Γαλάτειας! Την όμορφη κόρη παντρεύτηκε ο βασιλιάς, με τον οποίο απόχτησαν τον Πάφο, επώνυμο ήρωα της πόλης, όπου υπήρχε περίφημος ναός της Αφροδίτης. Μια παραλλαγή του μύθου αυτού, λέει ότι ο Πυγμαλίων ερωτεύθηκε άγαλμα της ίδιας της θεάς Αφροδίτης, αλλά επειδή η θεά δεν μπορούσε να τον παντρευτεί, έβαλε στη θέση της την πανέμορφη Γαλάτεια. (Κατ΄ άλλους ο Πάφος ήταν γιος του Κέφαλου, και πατέρας του Κινύρα). Η ιστορία σηματοδοτεί το πέρασμα των Γάλλων και από την Κύπρο. δ) Η τέταρτη και τελευταία Γαλάτεια της ιστορίας μας ήταν μια αυλήτριδα ευνοούμενη του θεού του κρασιού, Διόνυσου του νεότερου. Ιστορία που μας παραδίδει την ικανή σχέση των Γαλατών με το κρασί. 4. 'Η Τυρά ή Τυρία. Ορμητικός και βαθύς ποταμός της ευρωπαϊκής Σαρματίας, που εκβάλλει στον Εύξεινο. 5. Υπάρχει χωριό Γαλλιμή(ν) στην Προικόνησο της Προποντίδας. Πρόκειται για τον αρχαίο Γαληνολιμένα. Και Γάλωρο, πόλη του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ Σινώπης και Άλυος (Πτολεμαίος, Ε΄, 3,2), που πολλοί (Μίλερ, κ.ά.) ταυτίζουν με το αρχαίο Ζάγωρο, μάλλον όμως εσφαλμένα. Και έθνος Γαλινδών στην ευρωπαϊκή Σαρματία (βόρεια του Εύξεινου ως τη Βαλτική). Οι Σαρμάτες δημιουργήθηκαν από επιμιξία Αμαζόνων και Σκυθών και ήταν νομαδικός λαός ικανότατος στα άλογα και στον πόλεμο (Ηρόδοτος Δ΄, 21). 6. Οι Βρίαντες (Priantae, κατά τον Πλίνιο, "Φυσ. Ιστ." IV, 41), ίδρυσαν την πόλη Βρενδική, κοντά στη Μαρώνεια. Ο Στράβωνας αναφέρει τους Βρένους, που κατοικούσαν στον Έβρο, ενώ αναφέρεται και θρακικό φύλλο Βέννοι ή Βένοι ή Βεννάσιοι, που κατοικούσε από τα μέσα του Έβρου ως τις εκβολές του. Ίδρυσαν την πόλη Βέννα στον Βεννικό κόλπο και η χώρα ονομάστηκε Βεννική. Αυτοί αργότερα αποτέλεσαν μια εκ των πέντε φυλών που κατοίκησαν την Έφεσο. Το όνομα Bryan (Μπράιαν ή Μπρίαν) είναι κοινότατο ακόμα και σήμερα στις περιοχές της σημερινής Ευρώπης, που αργότερα αποίκησαν αυτοί. 7. Θράκη και Φρυγία είναι δυο λέξεις σχετικές με τη φωτιά, με τη θράκα η πρώτη και με τη φρύξη (φρύγω = ψήνω, λατ. frigo) η δεύτερη. Φρυγία ήταν η μακεδονική προφορά της χώρας που λεγόταν Βριγία και οι κάτοικοί της, οι Βρίγες, από τον γενάρχη τους, τον Βρίγα, ήταν θρακικό έθνος. Και το μακεδονικό θέμα βριγ- είναι σχετικό με τη φωτιά και το ψήσιμο (ενετικό brisiola = μπριζόλα, τεμάχιο κρέατος κατάλληλο για ψήσιμο στη σχάρα, κλπ.). Ακόμα πρήθω = καίω, πυρπολώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρχαιότατο έθνος Βριγών βρίσκουμε και στη Βρεττανική (σημερινή Βρετανία). Βρίγαντες αναφέρονται στα ανατολικά παράλια της Ιρλανδίας. Σημειωτέον δε, ότι στα πανάρχαια χρόνια η Γαλατία δεν χωριζόταν από τα νησιά της Βρετανίας. Το θαλάσσιο στενό της Μάγχης δημιουργήθηκε μετά την τήξη των παγετώνων. Ακόμα, αναφέρεται και μακεδονικό έθνος Βρυγών, που κατοικούσε στα παράλια της Ιλλυρίας, εκ των οποίων ονομάστηκε η εκεί πόλη Βρυάνιο και Βριόνι (Brioni) το (σημερινό γιουγκοσλαβικό) αρχιπέλαγος και τουριστικό θέρετρο στην Αδριατική. Αναφέρεται δε και μακεδονική πόλη Βρύγιο. Αυτοί είναι οι πρώτοι οικιστές της περιοχής του Βελγίου, που σήμερα ονομάζεται Bruges (φλαμ. Brugge, Μπριζ ή Μπρίγε). Επίσης το σημερινό Brumpt επίσης του Βελγίου, που είναι το αρχαίο Βρευκόμαγο, αποικία των Βρεύκων, κατοίκων της Παννονίας (μεταξύ Βοσνίας και Σαύου). Την ίδια ρίζα με τους Βρίγες, Φρύγες περίπου έχουν (ενδεικτικά αναφερόμενες) και οι πόλεις Brehin (Σκοτίας), Brighouse, Bridgend, Brixham (Αγγλίας), Brie Compte Robert, Brive la Gaillarde, Bruay en Artois, Brunoy (Γαλλίας), Brisighella, Βριξία – νυν Brescia (Ιταλίας), Brilon, Brul, (Γερμανίας), Brunsum (Ολλανδίας), Brunn ή Brno (Τσεχοσλοβακίας), Brienz (λίμνη της Ελβετίας), Briare (διώρυγα που ενώνει τον Λίγηρα με τον Σηκουάνα), κ.ά. Η Φρυγία βρισκόταν στη ΒΔ σημερινή Μ. Ασία, μεταξύ Αιγαίου και Πόντου, στον ποταμό Σαγγάριο. Σήμα κατατεθέν της ο μυθικός βασιλιάς της, Μίδας. Η "Ιλιάδα" παρουσιάζει τους Φρύγες εγκατεστημένους εκεί, ήδη από τον 13ο αι. π.Χ. Πρωτεύουσά τους το Γόρδιο – γι΄ αυτό και οι βασιλείς τους λέγονταν Γόρδιοι ή Μίδες. Έφτιαξαν ένα ιδιότυπο οδικό δίκτυο, που χρησιμοποίησαν αργότερα και οι Πέρσες. Τον 9ο αι. π.Χ. οι Φρύγες είχαν έντονες εμπορικές συναλλαγές με τους άλλους Έλληνες των παραλίων. Αλλά τον 7ο αι. καταλύθηκαν από τους Σουμέριους. Το 620 π.Χ. τη χώρα κατέλαβαν οι Λυδοί. Μετά οι Πέρσες (546), που την διαίρεσαν σε Μεγάλη (το εσωασιατικό τμήμα της) και Μικρά (γύρω από τον Ελλήσποντο, γι΄ αυτό και λεγόταν Εφ΄ Ελλησπόντω). Οι Μακεδόνες με τον Μ. Αλέξανδρο. Μετά το θάνατο αυτού, το βόρειο τμήμα της χώρας περιήλθε στους Βιθυνούς και το υπόλοιπο στους Περγαμηνούς. Ο βασιλιάς της Περγάμου, όμως, Ευμένης, επανέκτησε το τμήμα της Βιθυνίας, που έκτοτε ονομάσθηκε Φρυγία Επίκτητος. Το 133 έγινε επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Διοκλητιανός την ξαναδιαίρεσε σε δυο επαρχίες: Την Πρώτη και τη Δεύτερη Φρυγία. Ο Ιουστινιανός τις μετονόμασε σε Σαλουταρία (με πρωτεύουσα τα Σύνναδα) και Καπατιανή ή Πακατιανή (με πρωτεύουσα της Λαοδίκεια), αντίστοιχα. Άλλες γνωστές πόλεις της Φρυγίας, ήταν το Δορύλαιο, η Πεσσινούντα, οι Κολοσσές, η Απάμεια, κ.ά. 8. γάλλος < βάλλος < βάλανος = το ανδρικό μόριο (< καβάλο, καβάλα, καβάλλητες ίπποι = ευνουχισμένοι κλπ.) < βαλλιός = παρδαλός. Εξ ου και γαλόως (< λατ. glos) η ανδραδελφή ("Ιλιάδα", Γ,122, Χ,473, κ.ά.). 9. Σημαντική πόλη της Παρωρείου Φρυγίας, μαζί με τις Σύνναδα, Ίψο, Αντιόχεια και Μητρόπολη. 10. Γνωστό σε μας και ως διάνο ή ινδιάνο ή κούρκο ή τούρκο. 11. Χώρα στη Μικρά Ασία, η κοινά ονομαζόμενη Γαλλογραικία - και οι κάτοικοί της Ελληνογαλάτες - ή και Βουκελλαρία. Η Βουκελλαρία ήταν θέμα επί Βυζαντίου, που ιδρύθηκε μάλλον από τον Κωνσταντίνο Ε΄ (741-775) και ήταν στην αρχή ενωμένο με την Παφλαγονία, με πρώτο διοικητή τον Μάνη (767-768) και πρωτεύουσα την Άγκυρα. Οι Βουκελλάριοι ήταν επίλεκτο σώμα και τάξη ιδιωτών στρατιωτών του Βυζαντίου και μεγάλων γαιοκτημόνων με ειδικά προνόμια. Αναφέρεται ότι ο Βελισσάριος διέθετε 7.000 Βουκελλάριους. Αργότερα, οι Γαλλογραικοί ονομάζονταν Φραγκολεβαντίνοι (= Φράγκος + λεβαντίνος < ιταλ. levante = ανατολικός). Όρος που επικράτησε για Ευρωπαίους που γεννήθηκαν στην Ανατολή (Μ. Ασία και Αίγυπτο) και ως εκ τούτου δεν πολυενδιαφέρονταν για την αρχική τους πατρίδα, πράγμα που με τον καιρό έκαμε τη λέξη συνώνυμη ανθρώπου χωρίς εθνικό ή ηθικό έρμα. (Το ηθικό γιατί υπήρχε ακόμη διάχυτη η συσχέτισή τους με τους γάλλους ιερείς). 12. Ποταμός της Βιθυνίας, που πηγάζει από τους Μόδρους της Φρυγίας και χύνεται στον Σαγγάριο. 13. Οροσειρά της Εφέσου, στην ιωνική ακτή, μεταξύ Εφέσου και Κολοφώνα. (Στράβων ΙΔ΄, 642, και Νικηφ. Γρηγοράς Δ΄, 8) Και ομώνυμη πόλη στην περιοχή (Στ. Βυζάντιος). 14. Πόλη της Βιθυνίας. 15. Η Γαληψός της Θράκης ονοματίστηκε, από τον ήρωα Γαληψό, γιο του Θάσου και της Τηλέφης. Υπήρχε Γαληψός στη Σιθωνία Χαλκιδικής (όπου προσέγγισε ο Ξέρξης – πιθανό σημερινό Τριπόταμο) και Γαληψός στη Θάσο. Σήμερα υπάρχει χωριό Γαληψός (πρώην Δεδέμπαλη) της Καβάλας. Οι δε Γαλεώτες ή Γαλεοί (της Αττικής ή της Σικελίας), είχαν γενάρχη τον φερώνυμο ήρωα, γιο του Απόλλωνα και της Θεμιστούς, της θυγατέρας του βασιλιά των Υπερβόρειων Ζαβίου. Ο Γαλεώτης πήγε στη Σικελία έπειτα από χρησμό του μαντείου της Δωδώνης. Ήταν φημισμένοι μάντεις στη Σικελία, οι σοφότατοι όλων, κατά τον Άρχιππο (fr. IV p. 720). 16. Πόλη, αρκτικώς της Έδεσσας. 17. Μια άλλη ετυμολογία της περιοχής εξάγει τη λέξη από το τοπικό γαλίγ (= περιοχή) και μια άλλη από το επίσης τοπικό γέλιλα (= κύκλος). 18. Χωριό κοντά στην Ιεριχώ. 19. Η ΝΑ άκρη της Τενέδου ονομάζεται Γαλέοι. Μαζί με τη νότια άκρη του Μαρμαρά σχηματίζουν τον όρμο που λέγεται επίσης Γαλέοι. 20. Υπάρχει χωριό Φρυ της Κάσου. Αλλά και η τουρκική ονομασία του λιμανιού Μανδράκι της Ρόδου είναι Γαλερέ λιμάν, στις άκρες των δυο κεράτων του οποίου στηριζόταν ο περίφημος Κολοσσός (αλλά η ονομασία προκύπτει μάλλον από τις γαλέρες των ιπποτών που αγκυροβολούσαν εκεί). 21. Βρίσκουμε συστάδα μικρών μυρμήκων νήσων στα ΒΑ της Κύπρου, έναντι του Δαυλού, με το όνομα Γαλούνια, ενώ Γαλουνόπετρα υπάρχει ακρωτήρι, επίσης ΒΑ του νησιού και ομώνυμο βραχονήσι. 22. Υπάρχει χωριό Γάλλος του Ρεθύμνου, Γαλουβάς και Γαλατάς των Χανίων και Γαλενιανό, Γαλένιο και Γαλιά του Ηρακλείου. 23. Υπάρχει χώρα Γαλικία στη ΒΔ Ισπανία. Πράγματι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συγγραφείς θεωρούν τους Γαλίκιους της Ιβηρικής συγγενείς των Κελτών. Μιλάνε μια ιδιαίτερη νεολατινική διάλεκτο, τη γαλικιανή, κάτι ανάμεσα στην ισπανική και την πορτογαλική. Αναφέρεται και πόλη Γάλλικα στην Ισπανία. Τέλος, το αρχαίο Βριγάντιο (νυν Corruna) της Ταρρακωνικής Ισπανίας στον Ατλαντικό. 24. Όπου στη χώρα που ονομάστηκε Γαλαρία έχτισαν την πόλη Γαλαρίνα, με τη βοήθεια του Σικελού Μόργου. Αναφέρεται και σικελική πόλη Γαλερία, που η τοποθεσία της δεν έχει βρεθεί. Βρέθηκαν μόνο νομίσματά της, με απεικονίσεις του Δία και του Διόνυσου, με την ελληνική επιγραφή CAΛAPINON CAΛA (βλ. σχ. Hill. Coins of anc. Sicily, 1903, 90). 25. Υπάρχει Γαλικία (γερμ. Galizien, πολων. Galicja, παλιότερα Halicz) στην παλιά αυστριακή αυτοκρατορία, στα βόρεια Καρπάθια και τη βόρεια και ΒΑ πεδιάδα αυτών. Οι Γαλίκιοι τον 5ο αι. ξεκίνησαν από εδώ να καταλάβουν τη Σερβία και την Κροατία και έτσι μεγάλος αριθμός τους κατέβηκε νοτιότερα. 26. Σημερινή Alise sur Seine. Λέγεται και Αλέζια. Έπεσε στον Καίσαρα μετά από μακροχρόνια πολιορκία, το 52 π.Χ. Θυμίζουμε ότι στην αρχαία Λακωνία υπήρχαν οι Αλέσιες (κοντά στο σημερινό Μιστρά), που ήταν φημισμένο κέντρο λατρείας του Ποσειδώνα και του Λακεδαίμονα, του γιου της νύμφης Ταϋγέτης, όπου ο Μύλης, ο γιος του Λέλεγα άλεσε το πρώτο σιτάρι και έκτοτε ονοματίστηκε έτσι η πολιτεία και μύλος το εργαλείο άλεσης. Ακόμα, υπάρχει χωριό Αλέσταινα στα Καλάβρυτα και Αλέστια στην Ευρυτανία. 27. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Φράγκοι είναι γερμανικό φύλο, που κατέβηκε μάλλον, λένε, από τις Βαλτικές χώρες. Αδυνατούν όμως να μας δώσουν την ετυμολογία του ονόματός τους, καθώς και την αρχική κοιτίδα τους. Επειδή "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" ας δούμε πώς μεταχειρίζονται οι ίδιοι τη λέξη Φράγκος και Φρυγία. Οι ίδιοι λοιπόν οι Γάλλοι στη γλώσσα τους μαρτυρούν ότι το θέμα franc- προδίδει πέρασμα, δηλαδή πόντο (franchir = διασχίζω, franchise = ατέλεια, franchissement = διάβαση, κλπ.), άρα οι Francοι είναι Πόντιοι, ενώ και γι΄ αυτούς το θέμα fri- προδίδει φρύξη (λ.χ. friction = εντριβή, frire = φρύγω, friture = τηγάνισμα, κλπ.)!… Αυτοί οι Φράγκοι περιγράφονται ψηλοί, ξανθοί, με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Φορούν πανταλόνια από λινάρι ή δέρμα και έχουν το κορμί τους γυμνό. Είναι βάρβαροι, μέτριοι καλλιεργητές της γης, και ζουν με λεηλασίες. Επιδέξιοι τεχνίτες, μεταλλουργοί και χρυσοχόοι. Ικανοί πεζικάριοι, που πολεμούν χωρίς πανοπλία, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σπαθί ή ένα τσεκούρι ή ένα ακόντιο. Έφιπποι ήταν μόνο οι αρχηγοί τους, οι οποίοι φέρουν και μεγάλη σπάθη. Ειδωλολάτρες, που ως τον 8ο αι. βασάνιζαν τους ιεραπόστολους του χριστιανισμού. Ήταν χαλαροί όσον αφορά τους γάμους και τις επιμιξίες, γι΄ αυτό και απορροφήθηκαν σχετικά γρήγορα από τη μεγάλη γαλλο-ρωμαϊκή λαϊκή μάζα. 28. Υπάρχει πόλη - ποταμίσιο λιμάνι με το όνομα Γαλάτι ή Γαλάτσι (ρουμ. Galati) ή και Γαλάζιο στη Ρουμανία, στην αριστερή όχθη του Δούναβη, στη συμβολή του με τους Προύθο και Σερέτ