Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

HOPI TURTLE ISLAND Part 1Får i dag endelig driste meg innpå Hopiene som blir et av de siste temaene før jeg lar Codex Liensis bloggen få seg en "pusterom" i sommerværet. Hopiene ser jeg på som en av de viktigste stoppestedene på veien til den "mer komplette" pusslespilet. De har ikke bare sine interessante paralleller til både SumerOlmecsTibet,Dogons osv (andre viktige elementer) men de har også en høyinteressant myteologi og kobling opp mot både underjordsike legendehistorier og konstellasjonsreferanser. Tenker ikke minst på Orion, som også navnet Arizona har familiære lingvistiske bånd til (i likhet med staten Oregon). Arizona som dere kanskje vet blir sett på Hopienes "hjemmebane", Arizona og det mystiske Turtle Island området som ligger i "krysset" der de 4 statene ArizonaUtah,Colorado og New Mexico møtes. Er viktig, så vil anbefale at Turtle Island-begrepet læres først som sist. Grunnen til at det er så få som i det hele tatt er klar over Hopienes Turtle Island-området kan være at det er nok av andre steder i verden som har samme "merkelapp". Mest kjente er muligens Turtle Island på Filippinene som interessant nok er kjent under det lokale navnet "Tawi Tawi", interessant med tenke på at Hopi-skaperguden går under navnet Taiwoa blant annet. Queensland, Australia har også sine Turtle Islands, og det samme har Haiti, Fiji, Thailand og Malaysia osv. Finnes også en Turtle Island øy ved Lake Erie i grensetraktene mellom statene Michigan og Ohio, et sted der de gamle Miami-indianerne holdt hus i sin tid. Men ja, forståelig at man kan begynne gå i surr, dog, Hopienes Turtle Island er unik på mange måter. Ikke minst på grunn av at vi her snakker om en Island-definisjon som ligger i "villeste" ødemarken om du vil. Men det er en spesiell grunn for det selvfølgelig, en myteologisk en. Og det skal også kommes tilbake til.

Vil også først i tråden her også snakke litt om navngiving når det kommer til de områdene rundtTurtle Island (stedsnavn både fra Arizona, Colorado, Utah og New Mexico). Har tidligere i Codex Liensis hintet mot den amerikanske "egyptiseringen" mtp MemphisLuxor-pyramider osv. Vel, Turtle Island og omegn har mange interessante navnstikk flere "helligheter", hør bare her (og merk dere spesielt navnene uthevet i gult). Kan ta Arizona først siden det er trådens mest sentrale området kan vi si. Her finner vi Walnut Canyon, som er meget sentral, ikke minst med tanke på fibonnaci-mattematikk og konstellasjon tematikk (Sedonia-navnet har også interessante utspring i seg). WinslowPrescottBagdad(ironisk de 2 sistnevnte der, tenk Bush og Saddam), SunSeth-krateretGrand Canyonselvfølgelig, Phoenix (ørnen ja, som er hovedstaten i Arizona), YumaTombstone,OraibiCasa GrandeSipapuni. Sistnevnte er uten tvil et av de viktigste punktene i hele Hopi-tråden her, Oraibi også. I New Mexico så finner vi selvfølgelig det infamøse UFO-siten Roswell,Las VegasLos LunasRio GrandeWhite RockMadridEagles NestZuniBernalilloAngel Fire og andre interessante steder av ymse interesse. 

Hopiene og flere andre Nord-Amerikanske
indianerstammer snakket i sine profetier at
en dag ville ørnen fly helt opp til månen. Og
hva sa armstrong og de andre brorskaps-
astronautene da de landet 16 Juli 1969?
(en dato som til en opplysning har en det vi
kaller et saturnisk nummer i seg: 777). Jo,
de det ble sagt "the eagle has landed".

Når det gjelder Utah lenger nord så kan det nevnes: MoabDelta,OgdenAltaCedar City (dere husker fønikernes hellige Cedar-trær?), NephiParadiseKanosh (familiært til Kadosh-fenomenet, den to-hodete ørnen dere ser på så mange våpenskjold rundt om,manbeast-symbolet), Leeds, EphraimRaSnake osv. Siste stat erColoradoAuroraPine (pinecone og pineal referanser er alltid interessant), FalconGrand MesaBondKings CanyonDenver(som må sees som en kandidat til USA "nye" hovedsetet i tett kamp med Atlanta, merk også smaken av egyptiske Denerah). Agate,Estes Park osv. Jada, kanskje et stikkord eller to for mye, men føler det er verdt nevne. Har sikkert glemt et par håndfulle sentrale stoppesteder men det får så være. Og minner også om nabostateneKansasNebraska og Nevada spesielt, de har sine relevante linker her og der de også. Spesielt Kansas vil jeg si. Og til dere som kunne være interessert i snakk rundt edle mineraler fra disse kantene så anbefaler jeg dere å ta en titt lenger bak i Codex Liensis, skrev en post i Mai var det vel angående gemstones ved Turtle Island. (agate, opaler, turkis, topaz etc). For selv om områdene ofte kan kategoriseres som tørre og mer "umennskelige" så bærer jorden på noen fantastiske "frukter". Noe også Hopienes demigud Maasawfortalte dem i sin tid ifølge myteologien. Det var bare en "hake", de måtte ikke grave skattene opp. Sånn er livet av og til. 

La oss se på denne myteologien her, hva sier den? Vel, kan først her si at Hopiene har flere "gudeskikkelser", dog kun 1 skaper. Og navnet lyder Taiowa. Som ut i fra "den mørke masse" (kan godt kalle det universets "black matter") skapte sine "hjelpere" om du vil. Blant annet en edderkoppkvinne som senere skapte oss mennesker ved hjelp av jord og salvia (tenk salvation) mens hun sang "livets sang". Så ja, var en edderkopp som vi kan si spant nettets eksistens, en symbolikk som jeg mener kan være selve essensen til hele internett-definisjonen vi har i dag. At dette var en stikker den veien, skal ikke se vekk i fra det. Mening er viktig, Vil også her be dere legge Iowa-navnet i bakhodet, delstaten lenger nord. Angående nett-referanser og Hopiene, så bare tenk på Google som er uten tvil en av de mest brukte interett sidene. Og det finnes en by i USA som har hatt solide linker til Google-konseptet, såpass at byen til og med har kostet på seg "merkelappen" Google-town, og det er TopekaKansas. Og grunnen til at jeg nevner Topeka er at den byen er nettopp oppkalt etter 2 av Hopienes første verdener, som var Topkelaog Topka. Verdener som kom etter bestilling og arbeid fra edderkoppkvinnen og skaperguden Taiwoa. Så man kan jo leke seg med tanken i hvert fall. Er mye okkult i denne biten av historieboka, og det kommer mer snodig på plakaten her jo lenger inn i myteolgien vi kommer. Ting som kan relateres til dagens hendelser og symbolisme. Men slik er det jo bestandig om noen var i tvil. 

Edderkopper generelt er ikke noe nytt fenomen når vi dulter innom myteologi og skaperskikkelser bare så det er sagt, dog det virker være ekstra populært på det amerikanske kontinent, spesielt sentrale og nordlige områdene. Det er kanskje ikke noe unikt i seg selv atNazca-platået i Peru portretterer en gedigen edderkopp, mener det er fylt til randen av mange andre avbildninger. Men pre-Inka og pre-Hopi (anasazi-kulturen) virker ha andre fellestråder som kan høste litt diverse, men det er en annen diskusjon. Men som sagt, edderkopp-assistenten var ikke den eneste som ble skapt i starten da Taiwoa begynte arbeidet. Nei, Taiowa skapte også "sekretæren", Sotuknang. Merk dere navnet. Vet ikke om det har noe for seg men minner om det egyptiske navngivningen til SiriusSothis. (som igjen har sine mer eller mindre relasjoner til satanskikkelsene Apophis,Atosis osv. Sistnevnte halve menneske/halv slange som tvinger folk til å finne pinnen de selv skal bli spiddet på og stekt, minner om noe ala det Jesus måtte gjennom).Sotuknang har også en fin fin kobling til de persisike Zoroasterne, de deler veldig like legendehistorier. Zoroaster venter også på en frelseskikkelse som så mange andre, og navnet her lyder Saoshhyant. et navn jeg synes var verdt dra paralleller til, samme med poengene som drar inn stedet Kansaoya (Kansas) stedet der bloddråpene til gudeskikkelsen Mazada (Massau) falt. Dette er elementer man bør ta på alvor. Det om det. Taiowa skapte Sotuknang som sagt, og han ble bedt om å lage universet slik at det passet inn i kosmos. Noe han gjorde. Og det han gjorde var først å dele inn universet i 9 deler. Merk. Grunnen til at det var 9 deler var på grunn av skaperen kunne være adskilt fra resten av skapelsen om du vil. Så 1 av de 9 delene gikk til Taiowa selv, mens en annen del av universet gikk til "mannen" (oss). De 7 andre delene ble til det vi "kjenner" som de 7 fremtidshimmelene. Dere kjenner begrepet "Seven Heaven" osv. Dette er også noe som lesere av Enoch-bøkene bør kjenne seg igjen i, for er det noen religiøse kristenholdige bøker som beveger seg inn i himmelvelvet med detaljert skyts så er det nettopp Enoch. Mon tro det er en grunn til at den bestandig har blitt sett på som en apokryf og ikke en relevant bibelsk kandidat? EnochEnochian-språk og diverse er jo veldig inn i det okkulte og luciferiske miljøet, det var i hvert fall. Og det går helt tilbake til John Dee og Elisabeth era'n. Etiopia er et stikkord hvis du interesserer deg for Enoch. 

Taiowa spanderte på oss 1 verden i følge sagnet, en verden som gjennom historielinjen har hatt sine "ommøbleringer for å si det mildt. Vi lever i dag i følge Hopi-myteologien i den  4. syklusen. Merk det. Det erfortsatt den samme verden men kan si vi har fått 3 tidligere sivilisasjoner "slettet fra kartet". Vel, er det her jeg skal minne om gedigne uforklarige monolitter? Enorme steinklosser som ingen kraner i med dagens teknologi klarer løfte? Undervannsstrukturer både ved kysten av JapanCubaKhambhat og Pandiyan ved det Indiske hav (fra Kumari Kandam-legender) osv? Vel, er det ikke på tide begynne dra fokus vekk 200 år gamle skipsvrak langs kysten og heller rette øyene mot de virkelige tungsakene? Selv forstår jeg ikke at det er mulig å være så kollektive "blanke", mener, se på nyheten som kom her forrige uke angående funnet av 17nye pyramidestrukturer i egypt! Hvem bryr seg? Veldig få. Folk flest vet jo fortsatt ikke om trianglene i Visocica Hill, Bosnia og Xian, Kina. Sistnevnte som de prøvde dekke til med å dyrke en masse trær. Poenget er at jeg tror flere hadde brydd seg nevneverdig mer hadde det vært kjent at resten av verden også er fylt opp med både den ene og den andre uforklarige konstruksjonen rundt om. Men alt virker være sentrert rundt "turistdollarens smørøyet" Egypt. Men må si at jeg ble overrasket at man gikk ut med de nye funnene, i den grad det var ny lære (noe jeg tviler på, i og med at de er så flinke til å holde det meste av det andre skjult til fordel for fake reality-shows, idoliserings-program og "dumb-down" nyheter). Så jeg ser på det som et positivt tegn, og de er det ikke alt for mange av, så.

En annen ting er at vi bør lytte litt til de gamle myteologiene som faktisk viser seg mer eller mindre "troverdige" når det kommer til profeti. I hvert fall vise dem såpass respekt av i bemerker oss innholdet i det minste. For er det noen profeterier som virkelig bør ha fått anerkjennelse så er det (ja utenom bilbelen, som faktisk er ganske på "nett" når det gjelder profeti) nettopp HopieneAztec og nærliggende stammer som bør merkes. Hopiene profeterte riktig når de skrev for flere 1000 år siden at det skulle komme både asfalt, toglinjer, strømlinjer, biler, hvite folk osv. Så hvorfor skal vi på død og liv avskrive all myteolgi som "katta i sekken"? Minner meg om gamle grekerland også, var ingen som var så flinke til å skulptere, forme nydelige ovale drops, stauter og fantastiske templer. Vi er ikke i nærheten av slik skapelse den dag i dag. De hadde ektreme gaver. Og det vet vi, ingen oppegående nekter de respekt for den kunnskapen. Men troen de hadde?  Myteologien? Nei det blir feid vekk med den største selvfølgen. For skulle bare mangle at ikke vi i dagens samfunn er mer opplyst. Forbanna tullprat. Hva vet vi? Seriøst? Vi kan konsumere, det skal vi ha. Men der stopper det nesten også. Mener, det at søppeldyngen ved Long Island, New York er den største menneskeskapte "byggverket" i nyere tid maler bildet bedre enn Tidemann og Gude. Gjør det

 
Vi trenger virkelig våkne opp, ikke bare begynne mtp bevissheten mot "glemt vare" men vi må begynne arbeidet med å dekke til sårene av flere århundrer med dårlig oppførsel. Men tror dere innerst inne vi vil våkne opp en morgen der olje, gass og regnskog plutselig kan være i fred? At plutselig en dag så kommer "vannbilen" kjørendes? Nei, dessverre. Man løser ikke problemene med den samme tankebanken som skapte problemene i utgangspunktet. Og vi har nå valset rundt med samme degraderte hjernevinkling i alt for lang tid til at det virker være mulig. Så jeg tror nok et ebber ut i samme konklusjon skulle Hopi-myteologien vise seg å være sann. At denne 4. verden i likhet med sine 3 forrige rett og slett vil oppleve å få "reset-knappen" trykket inn. Tidens tegn viser også klare indikasjoner etter min mening at noe er "rundt hjørnet". Les deg opp hvis du ikke skjønner hva jeg eventuelt måtte hinte til. Ta deg fri fra noen timer tv-programmering. Unn deg noe innsikt så ikke du blir sjokket ihjel når det virkelig begynner brake løs. I følge Hopiene så har det braket løs 3 ganger tidligere som sagt, der hver av de tidligere syklusene ble ødelagt av skaperen som skapte det i utgangspunktet. Om det her refereres til skaperguden Taiowa eller edderoppen og Sotuknang skal ikke sies. (merk, Sotuknang blir også steder kalt Satuknang, noe som gir visse nyanser mot Saturn). Vel, og hvorfor ble syklusene bestemt avsluttet av gudebildene? Det var fordi vår grådighet og korrupsjon nådde såpass høyder at det ikke var noe vei tilbake. Og selvfølgelig som et resultat av man viste skaperguden og hans "doktriner" ryggen, hva og hvem det eventuelt skulle være. Korrupsjon og grådighet ja, hørt de 2 stikkordene før? 

Kan ta litt kjapt om de forrige syklusene, er sikkert interessant nok. Den første verden gikk under navnetTopkela. (vil minner om Tokelau, den lille øygruppen mellom Hawaii og New Zealand midt i Stillehavets "Ring Of Fire". Er ikke bare navnet som er familiært, dere husker kanskje alt maset rundt pyramiden i Bosnia, ant-people (ant-aynt-giant) og flaggsymbolikk? Vel Tokelau koster på seg om mulig en like interessant symbolikk, samme farger bare at triangelformen er an anelse småbuet. Grunnet øyenes form, Se bildene under). Topkela var ikke bare den første verden, men også den klart vakreste av de alle. Kan godt se for deg en utopisk Eden-omgivelse. Teleparti med dyr, harmomi med naturen osv. Men så skjedde det noe som det gjerne gjør (og akkurat som i bibelen) så snakket slangen. Jada, slangen snakket og menneskene mer og mer bort fra skaperguden Taiowa. Og derfor ba skaperen "sekretæren" sin (Satukang) om å ødelegge eksistensen slik de kjente den. Og akkurat som i bibelen så står det også her at de ble spart noen "få stykker", noen få barn med "rent hjerte". (Ikke glem dette med "rent" hjertet, i egypt så var det jo vekten av hjertet opp mot vekten av Maat's fuglefjær som bestemte om du skulle reinkarneres eller få møte Osiris). Kan indianernes klassike fjærsymbolikk også ha noe med dette å gjøre? Hvem vet. (feather-fear-fjær, finner også alle bokstavene i heart i ordet: feather. Er bare bokstaven F som er til overs, så "get the F'out"). Tror det kan lønne seg å bite dette her i seg, men du bestemmer selv hva slags kake du maler. Uansett, det var som sagt noen som slapp unna ala Noah, dog var ingen ark av noe slag, her ble løsningen å komme seg under jorden mens vulkanene brommet som det står. Så merk, første verden ble tatt av elementet ild. Kan Stillehavets "Ring Of Fire" være av noe familiært slag til den hendelsen? Bare spør, blant mange indianere på den amerikanske sokkel så hadde jo Stillehavet en merkelapp som sa "havet uten minner". 


Verden som dukket opp igjen (Verden nr 2) gikk under navnet Topka. Som nesten er identisk med det forrigeTopkela. Denne verden var ikke like vakker og like fantastisk som sin forgjenger, dog den hadde sin sjarm visstnok. Der levde menneskene ("mann") i hytter og virket fortsatt mer jordnære enn dagens hverdag, ikke at det skal så mye til. Men utviklingen gikk ikke ønskelig, for senere i denne syklusen så begynte menneskene å lære seg kjøretøy og diverse. Kom til et punkt at de bevegde seg enda lengre vekk fra naturen enn tidligere. Noe som jeg så vidt vet ikke var det største problemet under den første eksistensen. Hva slags kjøretøy som hintes til er jeg ikke sikker på. Men kan jo hinte om Indiske viamanaer og tibetisk siddli-mystikk for moro. Folk i Topka-syklusen ble enda grådigere, enda mermaterialistisk og gudfraskrivende. Så nok engang baTaiowa "sekretæren" sin Satuknang om å jevne verden med jorden. Og de få som også denne gangen fikk slippe unna måtte nok engang ta turen under jorden. Merk, denne gangen hos "maurfolket", maurfolket-fenomenet som også kobles opp mot pyramiden i Bosnia. Inkaene har også sine historier om "ant peoples", som jeg har en anelse om kan være stikk motsatt enn det de vage "beskrivelsene" forteller. (ant-giant). Mener, vil tro at individer som setter i gang arbeid med gedigne pyramider bør ha litt vekst bak seg, men mindre man retter all fokuset på å la elementene gjøre alt arbeidet.  Uansett, verden gikk under, snakkes om at jorden "rullet rundt" 2 ganger og alt ble dekket av is. Og det var først da isen hadde smeltet at den tredje verden dukket opp. Hint hint, kinesere (Kachinas?) har visstnok gamle pre Ming-kart som viser sydpolens former fra en tid uten is. Vet ikke hvor dypt akkurat det stikker, men uansett. Ild tok den første, og vind/is tok den andre. Og som jeg hintet om i starten av tråden, hovedstaten i KansasTopeka har støpt sitt navn ut i fra denne 2. Topka-verden fra Hopiene. Man kan si hva man vil, men finnes ikke noe logikk som skulle tilsi noe annet. Topeka som mye mulig også skjuler enpyramideformet skatt skal jeg være ærlig, både symbolikk, viss fjellform og diverse myteologisk hint kan støtte opp om det. Var sikkert ikke bare de europeiske maurfolkene som kunne bygge om det så gjaldt. Vel, den som lever for se om det også dukker opp noe triangler i Kansas som det gjorde i Egypt. 

Neste og tredje verden som dukket frem etter "den virkelige istiden" var Kuskurza. Hvor lang tid isen tok før det ble bebodd rundt om står det lite om. Men en ting er sikkert, denne tredje verden var det stort settbare elendighet. (Er det ikke det bestandig når man omtaler noe som den "tredje verden"?). Her bygde man byer og store hus og drev nok engang langt vekk fra skaperen. Man ble rett og slett djevelske. Drepte og herjet. Og når jeg hører dette så kom jeg automatisk til å tenke på hvor mye likheter det egentlig er mellom hopiene, hindu og sumer myteologien. Ikke bare der, er elementer å hente både i ZoroastermiljøetKashmir-legender, Hawaii og diverse. Kan egentlig begynne lure på om alle bærer røtter fra samme "krybbe", at folk tok originalhistoriene med seg til de nye tilflyttende områdene rundt om og navnga de nye  plassene der etter tidligere hendelser. Men alle stammer egentlig fra noe ala samme opphav.
Følg med utover tråden og de neste, skal gi en del hint i den retningen. Men om det var menneskene underKuskurza som drev med "plutonium-aktiviteter" skal ikke sies, men noen av de mest radioaktive skjellettene som er funnet kommer de 1000 år gamle funnene  i Mohenjo-Daro, India. Reis til de indiske områdene mellomGanges og Rajmahal, både sand og fjell virker ha en mer sørgelig historie enn det vi kjenner til. Altså, er minst 6 steder man vet om der uferdig uranium ligger og danner plutonium som bi-produkt, allikvel, man må stå på for manufaktureringen. Det er en komplisert prossess. Vel, angående "globale fellesmyter" så er det vel ingen som kommer høyere opp på listen enn den berømte floden vi kjenner fra biblen. En flod som går igjen i uttallige codexer, ruller og skrifter. Dere kjenner til konseptet. Vel, elementet vann var også det som tok knekken på den 3. verden Kuskurza. Og det er her "vår" Noah-historien kommer inn selvfølgelig. Så 3 av 4 elementer er nå brukt:IldVind og Vann. Mangler bare Jord. (Jordskjelv?). Før jeg avslutter del 1 om hva Hopi-historien forteller  skjedde i starten av denne verden (Tuwa-Quchi, fjerde verden) så vil jeg hinte om en viss symbolikk som muligens ble utspilt 12 august 2000. En symbolikk jeg mener hadde hint både mot elementet vann og utslettelsen av den 3. verden, Kuskurza. Smak på lyden av ordet. (Kussk-urrssa, kursk-ruzza). Ja, skjønner dere hvor jeg vil? Tenker på den skjebnevangre "hendelen" som gikk ned da den russiske ubåten Kursk tok inn sine mengder vann. For meg så var det en symbolsk handling akkurat som 911, Titanic, Nagazaki osv. Er ikke i det minste tvil heller. Avslutter del 1 med noen bilder og quotes, blant annet fra den den da 100 år gamle Hopi-elderen Evehema. Et sitat men kan begynne tenke litt ekstra over nå i disse tider der objekter virke danse rundt solen i beste Zeitgeist ånd. Hva er det som egentlig skjer her?

"When the end is near, we will see a halo of mist around the heavenly bodies. Four times it will appear around the sun as a warning that we must reform, telling us that people of all color must unite and arise for survival.." - Hopi Elder, Dan Evehema 

"The time will come when from the Earth will arise a mystic fog which will dilute the minds and hearts of all people... A sudden eruption will explode in the midst of their follies, and this will... creep over the earth. Then men will destroy each other savagely"- Techqua profetien

ΠΗΓΗ: